假期去咗一间大阪过江龙,而且由日本人主理嘅铁板烧,我同朋友坐吧枱,可以睇到师傅制作大阪烧过程,感觉好有气氛近排餐厅推出弁庆の肉祭り新Menu,当中有4款同肉有关既菜式,包括:盐曲烤伊比利亚猪、大阪烤牛小肠 、TONTEKI酱煎猪扒、鹿儿岛黒毛和牛扒,相当吸引另外有京都県限定菜单,有京都味噌生麸、 钟意食葱嘅朋友仔,一定唔可以错过,京都九条葱烧、炙烧油豆腐京都九条葱和水煮盐味吻仔鱼,当中有丰盛九条葱,十分香口盐曲烤伊比利亚猪食落肥瘦适中,肉质鲜嫩柔软,而且十分juicy大阪烤牛小肠 酱汁味道香浓,牛小肠口感爽脆,食落有嚼口,而且唔会有油腻感Mix大阪烧定食定食当中有汤同沙律赠送,大阪烧当中有高丽菜,食落爽甜脆口,加埋木鱼粉同紫菜,味道就更香浓蚝大阪烧每粒蚝都大大粒,质感丰厚,味道鲜甜又多汁,而且唔会有腥味,同大阪烧好夹,口感丰富柚子梳打有香甜柚子味,十分爽口

盐曲烤伊比利亚猪

食落肥瘦适中,肉质鲜嫩柔软,而且十分juicy

大阪烤牛小肠

酱汁味道香浓,牛小肠口感爽脆,食落有嚼口,而且唔会有油腻感

Mix大阪烧定食

蚝大阪烧

柚子梳打

有香甜柚子味,十分爽口