2019-06-04 54 浏览
餐廳面積唔算好大,裏面裝修主要以簡樸淺木色作為主調,玻璃透光柔和,感覺好整潔同簡約舒適,有點日式傳統飯堂嘅風味。來到已經3點,經過一輪思考後,決定叫下午茶精選,再加甜品。豆乳枝豆豚肉冷烏冬枝豆與豆乳醬混合在一起,味道非常特別,豆乳濃味得來但有枝豆嘅清新豆香味,味道啱啱好。豚肉係半肥瘦,易入口,再與冷烏冬攪拌一齊進食,感覺幾清新美味。柚子合鴨冷蕎麥麵低卡路嘅蕎麥麵一向係健康之選,加上幾片柚子嘅點綴,帶點少少嘅酸味,味道與冷蕎麥麵配合起來,既有口感,食落又特別清爽,不油膩而且健康,非常適合依家呢個季節食。可可香橙Pancake同外面食開唔同嘅係,佢係用米粉代替麵粉而製成。係幾層鬆軟pancake嘅中間,夾住用糖煮過嘅香橙同朱古力。一開始以為個鬆餅會好甜,但配埋個鹹鹹地嘅醬汁就中和返個甜味。一問之下原來個醬汁仲加左近排好hit嘅鹹蛋,令到個pancake無論係味道定口感都提升左層次。柚抹茶柚芒果芭菲又到愛文芒果當造嘅季節,當然要試下呢個芒果系列啦。芒果一如想象咁清甜,再加上柚子雪芭,令到芭菲食落又種好清新嘅感覺。而作為日式甜品就少不了抹茶同紅豆寒天點綴。熱 & 凍 Latte 熱Latte,

來到已經3點,經過一輪思考後,決定叫下午茶精選,再加甜品

豆乳枝豆豚肉冷烏冬

柚子合鴨冷蕎麥麵

可可香橙Pancake

柚抹茶柚芒果芭菲

熱 & 凍 Latte
熱Latte,簡單嘅拉花,入口順滑,淡淡咖啡香氣。凍 Latte,不用落糖,令咖啡味更突出。為今日嘅美味休閒一餐畫上完美嘅句號。