2021-04-01 654 浏览
朋友生日 去左呢间多人推荐嘅cafe买cake🥰 哇好靓啊‼️店舖门面系以蓝色、白色嘅欧陆风装修 电橙柱、花鹿墙壁 门面仲有块大玻璃 又系打卡嘅时候🥳 店入面就以白色简单格调 突显收银处嘅灯饰 坐位数张Infiniti C主打无麸、纯素、代糖、生酮食物 十分适合怕肥又爱食嘢嘅女士们 价钱都属于偏中价今次买左佢地招牌 ◽️Blue Earl Grey Cake呢款系无麸蛋糕,一般蛋糕系用面粉砂糖而佢地系使用代糖,蛋糕外貌精致 蓝色的忧郁+数片花瓣作装饰 蓝色色素提取于蝶豆花 浓浓earl grey味海绵蛋糕+中间层earl grey mousse双重攻击我味觉喜欢茶底嘅我大赞叫好🤣 蓝色cream好软滑但成件食晒有少少饱◽️黑森林希腊乳酪蓝莓蛋糕(好似系呢个名)一样系无麸蛋糕,普遍黑森林都系会用好甜好饱好「制」字眼形容再配车厘子,今次呢个完全唔甜 连讨厌黑森林嘅我都会想食,佢地用蓝莓代替车厘子系个创新尝试 两者配搭几夹🫐 整体食落好轻盈 比earl grey无咁甜 估唔到乳酪整蛋糕真系好好味😋个人认为大惊喜系黑森林希腊乳酪蓝莓蛋糕 所以黑森林获赢🤣店员好好人 细心为我介绍蛋糕回头指数:💛💛💛
朋友生日 去左呢间多人推荐嘅cafe买cake🥰

今次买左佢地招牌
◽️Blue Earl Grey Cake
但成件食晒有少少饱

◽️黑森林希腊乳酪蓝莓蛋糕(好似系呢个名)

个人认为大惊喜系黑森林希腊乳酪蓝莓蛋糕 所以黑森林获赢🤣

店员好好人 细心为我介绍蛋糕