2017-12-16
呢一間都要排隊嘅日本菜,終於見到佢樓上好似開咗一間新嘅分店.不過好似仲未開張所以都係要落返去排隊,呢一間紅店嘅海膽杯之前都食過所以今次決定食啲其他食物。今日主要係食日本菜不過都叫個沙律開下胃, 蕃茄沙律用咗醋調味好開胃。另外活北寄貝超級新鮮,北寄貝刺身除了爽甜的口感之外,還有陣陣鹹香的海水味,吃起來脆卜卜。針魚刺身起肉後肉質彈牙有咬口。保持其原汁原味,吃時可蘸上特意調製的酸汁,突出魚的鮮甜味。粒貝味道鮮甜又夠爽脆!特上錦繡刺身八種唔同嘅刺身有,帆立貝,海膽,中拖,鯛魚等等,金木鯛其皮脆肉爽甜,質感紮實鮮甜汁豐。魚類口感爽脆又鮮香。更有些一面滑溜。中拖油分不會太多,所以魚肉紮實鮮美,肉質最嫩滑。味道鮮甜又富海水味。辣酒煮蜆,連湯都可以飲呀,蜆非常鮮甜,配左少少芫荽調味,辣辣地好開胃。八爪魚燒餅感覺有啲似大阪燒混合章魚燒,好好味,燒汁嘅調味啱啱好,仲可以哎到小小章魚肉。鯛魚奶湯同平時屋企煲劇不同鯛魚嘅鮮味被突出,而且好有奶香。
粒貝味道鮮甜又夠爽脆!
特上錦繡刺身
辣酒煮蜆,
八爪魚燒餅
鯛魚奶湯
同平時屋企煲劇不同鯛魚嘅鮮味被突出,而且好有奶香。