2023-05-04 91 浏览
今日同同事收工經過呢間餐廳,夜晚時間都坐滿曬人,我地又鐘意食點心就又去試下。叫左呢幾樣食物:月半彎晶瑩蝦餃(2粒)黑松露北菇燒賣鮮蝦菜苗餃齒頰留香脆蘿蔔腸點心即叫即製同埋都多人所以都等咗一陣,不過證明等待係值得。菜苗餃入面餡料滿滿,除左菜苖食落仲係好新鮮唔會係霉曬,蝦份量非常多,個皮好通透煙韌。蝦餃更加係超值,裏面嘅蝦肉多到不得了,而且個皮真係出色,薄薄嘅厚度但又唔會夾到爛曬,反而同蝦肉比例好適中,而且蝦肉食落去真係好q彈,新鮮!黑松露北菇燒賣一上枱好香黑松露味,大大粒,肉質非常彈牙,真係好好食!蒸嘅時間岩岩好,唔會蒸到淋晒。腸粉嘅餡料令我覺得好有驚喜,除左個皮軟糯qq, 入面嘅薄炸餡料再加爽口蘿蔔,食落好有口感。而且又係蒸得啱啱好食落唔會乾身又唔會太淋,真係值得一讚!見佢晚市仲有套餐可以配燉湯,場內都唔少人揀,下次一定要試下!

叫左呢幾樣食物:
月半彎晶瑩蝦餃(2粒)
黑松露北菇燒賣
鮮蝦菜苗餃
齒頰留香脆蘿蔔腸

點心即叫即製同埋都多人所以都等咗一陣,不過證明等待係值得。