2021-09-13
早兩日放假同左朋友去大埔玩~~無意中經過呢間餐廳就俾佢既門面吸引住😍😍餐廳裝修走日系懷舊風,門口有個楓樹🍁打卡位!旁邊就有好多日式精品可以選購~~而家開張期間做緊全單8折既優惠!一於黎個偽日本之旅啦🇯🇵😎🍳日式紅酒燉牛肉蛋包飯 $98✨蛋包飯係佢地既特色,當然要試試!!店員上碟時會幫手切開隻蛋,但因為我影相影得耐,所以同店員講左想自己切🤣🤣食之前只要用刀輕輕切開表面,裡面既半熟蛋漿就會慢慢流出黎!然後再淋上秘製醬汁,就食得啦🤤🤤個蛋好嫩滑,牛肉都炆得好軟腍,咬落啖啖肉~~配埋個炒飯一齊食就更加perfect!!🍝日式卡邦尼意粉 $72✨朋友就試左呢個卡邦尼意粉,賣相都幾靚!!意粉面頭鋪滿木魚絲,中間有隻溫泉蛋🥚🥚撈勻之後食口感更creamy,好香芝士味~~而且意粉煮得啱啱好,有咬口之餘仲掛汁👍🏻👍🏻🍤炸北海道大蝦配四元豚豬扒 $145✨豬扒用上日本四元豚,外層炸得好酥脆,內裡肉質鬆軟,有肉汁❤️❤️大蝦都炸得好香口,咬落爽口彈牙!!配上他他醬食更開胃😋😋🥪法式多士 $62✨上枱時暖暖地,望落好吸引!!估唔到份量都幾多,有兩大塊厚多士!面頭仲有好多雜莓作裝飾😍😍塊多士搽滿藍莓醬,咬落好鬆軟~
無意中經過呢間餐廳就俾佢既門面吸引住😍😍
而家開張期間做緊全單8折既優惠!一於黎個偽日本之旅啦🇯🇵😎
🍳日式紅酒燉牛肉蛋包飯 $98✨
蛋包飯係佢地既特色,當然要試試!!
個蛋好嫩滑,牛肉都炆得好軟腍,咬落啖啖肉~~
配埋個炒飯一齊食就更加perfect!!
🍝日式卡邦尼意粉 $72✨
朋友就試左呢個卡邦尼意粉,賣相都幾靚!!
意粉面頭鋪滿木魚絲,中間有隻溫泉蛋🥚🥚
撈勻之後食口感更creamy,好香芝士味~~
而且意粉煮得啱啱好,有咬口之餘仲掛汁👍🏻👍🏻
🍤炸北海道大蝦配四元豚豬扒 $145✨
大蝦都炸得好香口,咬落爽口彈牙!!
配上他他醬食更開胃😋😋
🥪法式多士 $62✨
上枱時暖暖地,望落好吸引!!
塊多士搽滿藍莓醬,咬落好鬆軟~食落仲好香肉桂味!推介👍🏻👍🏻
🍮日式布甸 $35✨
最後要試埋佢地既招牌甜品🥰🥰
食第一啖已食到好濃既蛋香同焦糖香,入口順滑~~
而且賣相好精緻,打卡呃like一流📸📸
飲品方面,我地叫左草莓沙冰($48)同青森蘋果梳打($45)~~
草莓沙冰望落好靚!飲落好fresh,夠清甜~~
而青森蘋果梳打就氣泡感十足!味道酸酸甜甜,可以解膩❤️❤️