2025-04-02 167 浏览
今日同朋友嚟到新蒲崗呢間冰室,環境好大好寬敞,叫咗幾個餐,同大家介紹一下先古法咕嚕肉配白飯咕嚕肉外脆內嫩,豬肉炸得剛剛好,甜酸醬汁又香又濃,搭配香噴噴嘅白飯,每一口都有咕嚕肉嘅滋味。濃湯海鮮雜菜煲配白飯呢個海鮮雜菜煲真係唔錯,湯底濃郁,海鮮新鮮,仲可以食到多種蔬菜,口感豐富。搭埋白飯,簡直係好滿足,海鮮嘅鮮味融入白飯入面。紅燒BB鴿呢隻BB鴿燒得恰到好處,肉質滑嫩,汁多味美。每一口都可以感受到鴿肉嘅鮮甜,配上啲華鹽,食得好滋味。蛋白杏仁茶呢款杏仁茶滑滑地,味道清新,帶有淡淡嘅杏仁香味,蛋白令茶身更為綿密熱蜂蜜蘆薈蘋果茶呢杯茶香氣撲鼻,蘋果味道酸酸甜甜,再加上蜂蜜同蘆薈,飲落去好養生。熱飲嘅感覺特別溫暖,仲可以幫助消化。

古法咕嚕肉配白飯

濃湯海鮮雜菜煲配白飯