2020-10-10
🉑:外賣自取 ⭐評分: 8/10———————————————呢間餐廳長期都超受歡迎,記得第一次去係半年前,唔知要book位結果無得食,再下次下次都係太遲book位得翻2100/1800呢啲時間,終於今次比我食到,好感動!😭——————————————————▪不可能漢堡配蕃薯條($128)▪️黑松露蘑菇漢堡包($98) ▪️日式咖喱吉列豬扒意大利飯 ($108)嚟到呢到必食impossible漢堡!個漢堡同出面食burger嘅黃店一樣超大個!素牛漢堡扒好厚身,而且煎到出面啡色,但入面仲係粉粉嫩嫩,完全睇唔出係素肉.....😳咬落去又點呢?咁當然佢唔係真係牛,唔好expect佢有牛味啦,但個質感真係好似,帶有小小juicy感覺👍🏻不過同上一個post一樣,如果佢可以加多啲調味就好!因為個質感真係perfect,但會覺得唔夠濃味,就好似埋門一腳突然腳指抽筋射唔入🥵漢堡夾咗車打芝士、火箭菜同洋蔥,特別一讚個包個面烘得好脆,而且好鬆軟,食落似甜包,朋友直頭話似排包嘅味道,不過其實佢唔係啡色上面有搽蛋漿焗嗰種甜餐包。😛蕃薯條超好食!炸到外脆內軟,份量極多,薯肉非常香
🉑:外賣自取
⭐評分: 8/10
———————————————
——————————————————
▪不可能漢堡配蕃薯條($128)
▪️黑松露蘑菇漢堡包($98)
▪️日式咖喱吉列豬扒意大利飯 ($108)
蕃薯條超好食!炸到外脆內軟,份量極多,薯肉非常香甜。呢度係配茄汁,不過我自己鐘意甜番薯配蛋黃醬多啲!🍟🍠
黑松露蘑菇漢堡包,個菇juicy多汁,車打芝士嘅鹹香加黑松露蛋黃醬,帶出咗成個包嘅香氣,成個配搭好清新,唔想食素肉都可以一戰!🥰
吉列豬扒採用新豬肉,炸皮幾脆,趁熱食有嗰種吉列豬扒好熱氣嘅感覺,但嗒真啲會知道無肉味,同埋質感唔一樣。😛
喺屋企平時都有用「新豬肉」煮嘢食,我就覺得可以再醃得重味啲,或者加啲洋蔥係入面(不過可能咁就令禁五辛嘅人無得食😖 ),令到個味豐富啲。真心覺得新豬肉個質感係無得輸,但本身係無咩味,所以調味相對重要🙈依家吉列豬扒就係無咩味,好似食緊舊無味但有脆皮嘅嘢😢
最後要超感謝好好人嘅店員,嗰日黑雨我同朋友擔一把遮勁狼狽,重要去錯咗本店(本來book咗新鋪)好彩店員肯俾我哋入,簡直好似得到救贖咁😭💦
📍Park By Years : 深水埗汝州街132號地舖
📍本店:深水埗福隆大廈1號地舖