2018-08-09 25 浏览
揾食揾食,咩都揾黎試下!今次試印度菜。😆係 openrice 見到呢間印度菜餐廳個裝橫咁新派既,有別於平時食開既印度餐廳,再睇埋其他人分享既相,又好似幾好喎,所以決定試佢!去到現場,環境確實舒適開揚,而且佢地用一啲色彩繽紛既厨具掛係架上,做成屏風牆黎將大廳隔開兩邊,成間餐廳即時好有生氣!!👍由於少食印度菜,所以打開餐牌都唔知揀咩好,惟有憑感覺揀咗幾款 😂先黎飲品,朋友叫咗芒果味 Patiyala Lass,  入面加咗乳酪,所以比較杰身,但入口好香滑 ~而我就叫咗杯比較清甜既 Namkeen Pink Peru,  好濃果汁味,好清香~至於食物,有呢個 TIKI CHAAT~呢個個味道有點複雜,因為入面有薯仔、鷹咀豆、咖喱同乳酪,食落酸酸辣辣,好開胃 😊重有呢個 PANEER TIKKA,  好似串燒咁,有2隻味,再附上青草醬汁。四方型既原來係芝士,每塊中間用青紅椒隔住。芝士食落冇平時食既芝士咁濃郁,質感反而有啲似豆腐,冇咁膩,綠色既有少少辣,紅色既唔辣。第一次食呢類芝士,感覺幾特別!😁呢個就叫 PANEER TIKKA LABABDAR,  個醬汁主要用蕃茄整,並不是咖喱,入面係好多
揾食揾食,咩都揾黎試下!今次試印度菜。😆

至於食物,有呢個 TIKI CHAAT~

呢個就叫 PANEER TIKKA LABABDAR,  個醬汁主要用蕃茄整,並不是咖喱,入面係好多芝士粒粒。呢道菜入面既芝士個質感冇咁實,滑少少,有少少似玉子豆腐 😂
呢道菜一定要叫多個 NAAN,即係薄餅,黎點佢既汁一齊食。我地就揀咗 GARLIC NAAN, 焗得好香脆,點埋個汁,非常夾 👍

整體食物同環境都唔錯!😁
2018-07-27