2019-10-03 145 浏览
第一次食斋,经朋友介绍下决定嚟呢个位于深水埗嘅「素年」试下。店铺虽小但因为装修系浅色系为主,感觉好舒服同埋唔会好窄好逼。晚饭时间都几多人食,不过好彩朋友有预先订位!建议大家去食之前订一订位先,费事去到要企喺度等好耐。店员亲切有礼,成间店比我嘅感觉就系好warm好cozy.到食物方面,我自己叫咗「黑松露蘑菇汉堡」,呢个真系好好食值得推介,特别系中意食菇嘅朋友!因为个蘑菇好厚身而且好有味,同黑松露同埋芝士嘅配搭都恰到好处,食落好有层次感!同埋配汉堡嘅蕃薯条都炸得好香脆,但又唔会太油,食得健康啲之余又可以享受美味,摆脱咗我对「食斋就一定好寡」嘅固有印象。简单嚟讲净系呢个汉堡都足以令我回头十次返嚟食,因为真系好好味!色香味俱全𠮶种好味!朋友叫咗呢个不可能汉堡,入面嘅肉唔系真肉!不过我朋友话佢食落口感同味道都同一般汉堡扒无异,食落觉得好香口,想食下burger嘅veggie不妨嚟试!顺带一提,两个餐都配咗冻伯爵茶,饮落觉得好开胃,配burger啱啱好!成餐食得好饱好满足但又唔会觉得好油腻好有罪恶感,一定会再食,继续支持呢啲本土小店!
店员亲切有礼,成间店比我嘅感觉就系好warm好cozy.
黑松露蘑菇汉堡

不可能汉堡