有朋友介紹呢間印度菜好食,所以我地約齊成班好友一齊係呢間印度餐廳開餐~ 點知去到先知原來呢間餐飯只有齋,無肉食,無肉不歡我立即有啲驚我會無啖好食,不過既然嚟咗當然要試吓呢間鋪喺2樓,但環境好好,我哋八個人坐一張長枱都好寬敞,餐牌都好貼心咁俾咗中文版我哋 不過呢個點餐主要都係用英文我哋研究左個餐牌一陣,叫左呢個印度芝士餡餅🥙呢度上菜速度好快,而且食物新鮮熱辣呢個咸餅香脆又好味,裏面嘅芝士唔似我哋識開嘅芝士,有一種獨特嘅香味,餡餅作為前菜啱啱好之後叫左個Pani puri,我地有六個人,待應上菜嘅時候有教我地如何要淋醬汁,一啖食落口甜甜地脆口,都算特式呢個街頭小食拼盤都好新奇,有四種餅底,上面嘅餡料大多係水果、香料同乳酪,多人share就可以試多幾樣我地叫左啲fusion 菜,例如呢碟印色客家炒飯,有四川麻辣嘅口咪,但炒嘅係印度香米同豆角,鍾意食辣嘅朋友唔可以錯過🌶🌶🌶主菜方面我地叫左個肉汁印色炸白菜🥬同印度叻喱,仲叫左個原味同牛油味嘅薄餅上主菜之前佢哋會主動換上一隻乾淨嘅大碟,用薄餅點叻喱食真係一流 另外肉汁印色炸白菜都好特別,味道似中國嘅紅燒汁,而炸白菜都好特別,我啲朋友話好似「紅燒獅

不過呢個點餐主要都係用英文

我哋研究左個餐牌一陣,叫左呢個印度芝士餡餅🥙
呢度上菜速度好快,而且食物新鮮熱辣

印度芝士餡餅

街頭小食拼盤

印式客家炒飯

🌶🌶🌶

另外肉汁印色炸白菜都好特別,味道似中國嘅紅燒汁,而炸白菜都好特別,我啲朋友話好似「紅燒獅子頭」,當然呢款印式「紅燒獅子頭」係呢度先食到,實在值得一試

印式黃油炒飯

最後我哋叫咗個印度炒飯,有淡淡嘅薑味配上炒香嘅印度香米,用叻喱黎拌飯簡直一流

今次食完簡直係有意外收穫,有機會下次一定再幫襯

印度芝士餡餅
印式客家炒飯