2019-06-03
tko一堆廣場都算多選擇,今日同朋友試下依間桂花小幸,店名洋溢一種清新文青的感覺。同朋友各自叫咗一個飯餐,我地叫咗 三拼牛肉定食同埋三杯雞飯, 每個餐配上白飯,一碗蔬菜,同埋一宗靚湯。店內嘅座位唔多,但係坐落都尚算舒適。三拼牛肉飯定食三拼分別有牛展,牛腩,同埋牛丸。牛展質素正正常常,令人滿意。牛丸咬落彈牙而且有肉汁。牛腩雖然入味但係都比較韌。配料方面都相當豐富,分量都好大。大大碗嘅一碗飯,特別欣賞佢有一碗蔬菜,份量都算多,令到整個餐更加健康。而且湯方面都冇乜味精,亦都算係幾清新。入面嘅材料都有幾舊排骨同木瓜等等,感覺幾足料。煲仔三杯雞飯套餐同上面一樣。三杯雞蚊落都幾濃味,亦都試到有酒味。 食落啲肉都幾嫩滑。而且唔會好多都係骨,啖啖肉,份量都算大,係幾高質幾抵食嘅。另外叫咗一杯芝士奶蓋茶,好可惜呢個奶蓋偏鹹,而且入面有一粒粒一啲都香滑,飲落感覺有渣,令人少少失望。店內有少少裝飾,依句五月天嘅歌詞我就一直都非常之鍾意啦,令人好有被鼓勵嘅感覺💕💕兩個人一百蚊左右,價錢合理,食物質素算高。可惜喺繁忙時間有用餐嘅時間限制,大家需要留意。
店內嘅座位唔多,但係坐落都尚算舒適。
三拼牛肉飯定食
三拼分別有牛展,牛腩,同埋牛丸。
牛展質素正正常常,令人滿意。
牛丸咬落彈牙而且有肉汁。
牛腩雖然入味但係都比較韌。
煲仔三杯雞飯