2020-11-14 303 浏览
同朋友短聚,刻意拣两点後先食,谂住会少啲人,点知嚟到门口已经有唔少人等紧位,算系商场内受欢迎之选。午市套餐(主食 + 小食 + 饮品)由$55至$79,主食共有十款可拣,仲可自由加配小食,相当弹性。酥炸排骨卤肉饭 $69厚切猪扒外层酥脆,卤肉属半肥瘦,碎猪肉软腍,入味卤水牛肚金钱肚卤得入味,好够腍丶易咀嚼红烧腱心牛肉面 $69自选汤底有红烧牛肉汤丶养生清炖牛肉汤丶清鸡汤,可选台湾面或米线,我哋拣咗养生清炖牛肉汤配台湾面。一送上枱,已闻到汤底嘅香味,似药膳汤味,忍唔住饮咗半碗,台湾面底相当足量,牛展嘅筋膜同肉嘅比例平均,软腍惹味。凉拌猫耳朵 (跟餐 +$8)猫耳朵沾满陈醋味,蒜蓉丶辣味亦啱啱好,开胃小食盐酥花枝丸 (3粒)$26必食推介!大大粒,食到有花枝粒,好味!桂花鸡翼 (3只)$26外层炸得酥脆,配有桂花糖浆,但鸡翼肉味较淡,如果腌料多少少,可能会更惹味铁观音珍珠鲜奶茶 $28 (跟餐-$5)茶味好香,原来入面有成个茶包,珍珠烟韧,鲜奶厚滑夏日水漾水果茶 $30 (跟餐-$5)朋友话茶底有微微桂花味,鲜果有西柚丶士多啤梨丶蓝莓丶青柠丶红肉火龙果

酥炸排骨卤肉饭 $69
厚切猪扒外层酥脆,卤肉属半肥瘦,碎猪肉软腍,入味

卤水牛肚
金钱肚卤得入味,好够腍丶易咀嚼

红烧腱心牛肉面 $69
凉拌猫耳朵

凉拌猫耳朵 (跟餐 +$8)
猫耳朵沾满陈醋味,蒜蓉丶辣味亦啱啱好,开胃小食
盐酥花枝丸

盐酥花枝丸 (3粒)$26
必食推介!大大粒,食到有花枝粒,好味!

桂花鸡翼 (3只)$26
铁观音珍珠鲜奶茶

铁观音珍珠鲜奶茶 $28 (跟餐-$5)
茶味好香,原来入面有成个茶包,珍珠烟韧,鲜奶厚滑
夏日水漾水果茶

夏日水漾水果茶 $30 (跟餐-$5)
2020-11-12
  • 盐酥花枝丸
2020-11-06 324 浏览
忙了一整天放工系时候要叉电, 将军澳广场嘅「桂花小幸」 是首选, 坐吓倾吓饮杯台式饮品又一个晚上。餐厅主要提供台式面食,小吃, 卤肉饭套餐等。特盛红烧四宝面 $78 (红烧牛肉汤底)汤底清澈味道浓郁, 充满牛肉汤和少许药材嘅味道。 材料也挺丰富~ 卤水蛋,花枝丸, 两大件猪手, 腱心牛肉(牛展),红萝卜,白萝卜。 猪手又腍又入味最出色, 牛展厚切肉味香浓, 花之丸较普通。 面条幼滑爽口, 整体美味又够份量!Drink list 有很多选择,加配隔壁「茶研社饮品」减$5, , 有得坐低饮~本想喝珍珠奶茶, 不过晚饭好少饮茶类怕瞓唔着,改饮黑糖珍珠鲜奶 (少冰少珍珠)鲜奶香滑,小冰效果感觉浓郁, 配衬甘香嘅黑糖 味道好夹, 加上黑糖嘅虎纹,卖相吸引又回味。另加了前菜: 凉拌猫耳朵,凉拌黑醋茄子。虽然标示有辣椒,但感觉 一啲都唔辣 ,酸度恰到好处茄子尤其惹味, 但感觉油份多了点。桂花鸡翼鸡翼热辣辣炸起外皮超酥脆保持肉汁很美味。桂花蜜另上,用嚟蘸鸡翼也是很特别的味道, 好像自制蜜糖炸鸡~

餐厅主要提供台式面食,小吃, 卤肉饭套餐等。

特盛红烧四宝面

特盛红烧四宝面 $78 (红烧牛肉汤底)

黑糖珍珠鲜奶

本想喝珍珠奶茶, 不过晚饭好少饮茶类怕瞓唔着,改饮
黑糖珍珠鲜奶 (少冰少珍珠)

另加了前菜: 凉拌猫耳朵,凉拌黑醋茄子。

桂花鸡翼
鸡翼热辣辣炸起外皮超酥脆保持肉汁很美味。
桂花蜜另上,用嚟蘸鸡翼也是很特别的味道, 好像自制蜜糖炸鸡

特盛红烧四宝面
2020-11-02 324 浏览
假日难得来将军澳,系openrice找找有咩食,意外揾到呢间台式店,有好多好评,当然要来一试。比较搞笑系佢同另一间叫四季良辰既menu系一样,黎到发现佢个托盘都有四季良辰个名。去到已经有人等紧位,不过两个人等左5分钟就入得,店内位置不算多,不过枱大大张。香酥排骨面呢个都算系成餐最唔好食既野了主要因为排骨排骨唔热,冻,所以都几硬同乾,而且冻左就会感觉好油牛肉汤浓味,食落好似有d辣用台湾幼面,弹牙,口感好蜂蜜绿茶好香蜂蜜,唔会太甜,好冰冻饺子热,煎得香,几大只,d肉好juicy几好食~红烧牛肉面红烧肉某D比较鞋,不过整体OK麻辣可以自己落,可以因应个人辣度,呢样野唔错花枝丸大大粒,超热辣辣,好脆,入面好多花枝肉,不过就唔系好椒盐小香肠唔错,不过如果上面有蒜片会更加好食青瓜好够酸,不过蒜就少左d紫菜鱼丸汤,系墨鱼丸,紫菜浓味整体都唔算太贵,食物整体都好食

香酥排骨面

呢个都算系成餐最唔好食既野了
主要因为排骨
排骨唔热,冻,所以都几硬同乾,而且冻左就会感觉好油
牛肉汤浓味,食落好似有d辣
用台湾幼面,弹牙,口感好

蜂蜜绿茶好香蜂蜜,唔会太甜,好冰冻

饺子热,煎得香,几大只,d肉好juicy
几好食~

红烧牛肉面

红烧肉某D比较鞋,不过整体OK
麻辣可以自己落,可以因应个人辣度,呢样野唔错

小香肠唔错,不过如果上面有蒜片会更加好食

青瓜好够酸,不过蒜就少左d
紫菜鱼丸汤,系墨鱼丸,紫菜浓味

整体都唔算太贵,食物整体都好食
2020-10-26
2020-10-17 432 浏览
将军澳的确没有什麽小店,不过近两年都开咗不少有特色的餐厅,食物都多元化左。今日就同朋友去咗将军澳广场食桂花小幸食台湾野。而家夜晚都经常满座,门口都有不少客人等待外卖。餐厅晚市套餐亦都几抵食,大约$70,有齐炖汤,蔬菜同主食。酥炸排骨卤肉饭 $76排骨炸得非常酥脆,炸粉够薄,香脆,而且肉质亦有口感,不鞋。配上沙律酱感觉清新,减油腻,好唔错!而且份量都很大分!卤肉饭有肥有瘦,口感不错。不过白饭太过腍身,如果白饭有番一粒粒的口感,就会更好吃!套餐还有一盅炖汤,今日系炖鸡汤,非常清甜,而且真的有一大旧鸡肉,真材实料,够热,好饮!还有上汤娃娃菜,调味不多,比较清,感觉健康。蕃茄牛腩牛筋台湾面 $68蕃茄味道非常浓郁,牛腩亦都好入味,好腍身。我很喜欢食牛筋,这里的牛筋有入口溶化的感觉,而且大大一片,好有骨胶原!牛筋份量很多,和朋友分享,很满足。台湾面亦都爽弹,有拉面的质感,颇挂汁。蕃茄汤底是较甜的味道,饮落很顺口。台式馅饼 $28台式馅饼里面用上的是猪肉馅,再加上蔬菜,有点像菜肉包的。不过它会比较多肉汁,煎得外脆。煎饺子$28是菜肉馅饺子,味道不错。一盒有四件,不过饺子皮够厚,如果薄一点就更好。套

而家夜晚都经常满座,门口都有不少客人等待外卖。

餐厅晚市套餐亦都几抵食,大约$70,有齐炖汤,蔬菜同主食。

酥炸排骨卤肉饭 $76

而且份量都很大分!

还有上汤娃娃菜,调味不多,比较清,感觉健康。

蕃茄牛腩牛筋台湾面 $68

牛筋份量很多,和朋友分享,很满足。
台湾面亦都爽弹,有拉面的质感,颇挂汁。
蕃茄汤底是较甜的味道,饮落很顺口。

台式馅饼 $28

煎饺子$28

套餐配特色饮品可以减$5

芝士奶盖抹茶

这里的芝士奶盖有点像香草味道,芝士味不算太浓,但有奶香。

黑糖珍珠鲜奶
黑糖味道十分浓郁,配上香滑鲜奶,好正!珍珠亦都烟靭,淡淡散发黑糖香气!

这里的价钱都算大众化,食物质素也不错。而且难得是不用+1服务费!

• 酥炸排骨卤肉饭
2020-09-11 1127 浏览
前排去TKO搵个朋友 谂住喺佢楼下求其食埋个lunch先 点知又有惊喜喎🤡餐厅装修一啲都唔求其 好有文清风格🙈宜家环境都几舒服同朋友各自叫咗lunch set,有主食,仲有自选饮品同小食,呢个价钱亦相当抵👍🏻!•麻辣卤水牛肚面套餐🍜•-首先呢到嘅份量一啲都冇呃你 都几大碗 而且卖相仲几好!呢碗汤底都整得相当浓 好香牛肉味 仲有佢哋嘅辣椒油都好香 加埋一齐好夹👍🏻另外呢个跟餐嘅牛肚都好入味 啲麻慢慢渗出嚟 又唔会辣 反而系好香椒味 几醒胃🤤•红烧牛展面🍜•-而我朋友就叫左呢款面 眼见佢块牛展都好壮观下😂而且口感仲好爽口 都几近似台湾食到嘅味道👍🏻•白桃乌龙芦荟🍹•-我仲叫左呢杯好fresh嘅台式特饮 解渴之余仲好清新添入面仲有好多芦荟 每一啖都咬到 好爽口👍🏻•紫薯黑糖珍珠冰仙草•-我咁爱甜品又点可以唔叫返个呢🙈呢个冰仙草嘅份量一样咁多!而且仲配埋椰果 珍珠同埋紫薯等等 好丰富 仲唔会太甜添👍🏻呢到嘅质素都几似台湾 间唔中如果挂住台湾都可以嚟呢到顶住瘾先😂

餐厅装修一啲都唔求其 好有文清风格🙈
宜家环境都几舒服

•麻辣卤水牛肚面套餐🍜•
首先呢到嘅份量一啲都冇呃你 都几大碗 而且卖相仲几好!

•红烧牛展面🍜•
而我朋友就叫左呢款面 眼见佢块牛展都好壮观下😂
而且口感仲好爽口 都几近似台湾食到嘅味道👍🏻

•白桃乌龙芦荟🍹•
我仲叫左呢杯好fresh嘅台式特饮 解渴之余仲好清新添
入面仲有好多芦荟 每一啖都咬到 好爽口👍🏻

•紫薯黑糖珍珠冰仙草•
我咁爱甜品又点可以唔叫返个呢🙈
呢个冰仙草嘅份量一样咁多!
而且仲配埋椰果 珍珠同埋紫薯等等 好丰富 仲唔会太甜添👍🏻
呢间位於将军澳嘅良心小店 价钱都系非常之有良心🤑 见佢咁抵食就当然惩罚下佢啦😤美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服务态度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星为满分💯)✨原盅炖汤汤时菜盐酥鸡扒卤肉饭 $76+ 两款小食$15 +珍珠奶茶 $10呢个餐本身已经十分之抵🤑 有一盅汤同埋一兜菜 再加上主食都只不过系$76🤩 整体都算中规中矩啦 外加左两款嘅小食分别系卤水豆腐同埋卤水蛋🥚 虽然整体唔算太突出普普通通咁 不过性价比绝对系非常之高👍🏻 值得一提嘅系佢嘅香浓珍珠奶茶系几好饮嘅 大家可以试吓😆🔹蕃茄花枝丸米线 $52 + 芝士奶盖桂花乌龙茶 $23呢个蕃茄汤底非常浓郁🍅 作为蕃茄迷嘅小编都觉得几好味😋 但加钱叫嘅呢一杯芝士奶盖茶个人就觉得比较失色 除非大家真系好想试啦否则都唔推荐大家试🙈🔹 紫薯珍珠黑糖仙草冰 $35得罪都要讲一句呢一个仙草冰真系太甜太甜太甜 🤯 佢嘅果一旧冰基本上全部都系用黑糖制成 加上配料唔多 成个感觉就好似饮紧「糖水」一样🙈 小编就唔会推荐大家食呢一个甜品🙅🏻‍♂️虽然佢嘅甜品唔算太好食 不过晚市主食的确系唔差 性价比可以话系非常之

美味指数 😋: ⭐️⭐️⭐️
环境指数 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服务态度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指数 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星为满分💯)

✨原盅炖汤汤时菜盐酥鸡扒卤肉饭 $76
+ 两款小食$15 +珍珠奶茶 $10

🔹蕃茄花枝丸米线 $52 + 芝士奶盖桂花乌龙茶 $23

🔹 紫薯珍珠黑糖仙草冰 $35

虽然佢嘅甜品唔算太好食 不过晚市主食的确系唔差 性价比可以话系非常之高👍🏻😤大家都不妨试吓呢一间良心小店⭐️
原盅炖汤晚市套餐
蕃茄花枝丸米线
原盅炖汤晚市套餐
蕃茄花枝丸米线
Taiwanese Cuisine❤️ Time to have a tea🥢..呢排真系爱上左吃台湾菜🇹🇼🥢,平价好吃又选择多,而且菜式善於选材:用药膳养生,吃饭之余,趁住入秋季节🍂 又可以进补💫,一举两得 食得开心。.套餐都十分抵食,又有各种小食、甜品,饮品,下午茶时段更为划算,价值由$2x 起,连饮品,你说这个价钱还在哪里找👻。.ll $40Egg Pancake with Cheese + Porkfloss台式人气蛋饼🥚,外皮煎脆内馅滋味,配真地瓜薯条🍠,甜甜蜜又实在的口感,感觉很棒。.ll $40Tomato Noodles Soup w/ Marinated Chicken Wing套餐可+$8 加配凉拌黑醋茄子🍆 Eggplant with Black Vinegar,仲有其他小食,但个人偏爱吃茄子,真是不二之选。茶餐份量十足,蕃茄汤面🍅 浓浓很开胃呢。.ll $73Rice Set With Cordyceps Pig Stomach and Chicken Soup全新秋冬新品推出:招牌锅物✨,红枣、虫草花、木耳、白酒、鸡🐥,都是养生食材,真的很滋补又香浓,满满酒香。

l[拉丝芝士肉松蛋饼]l $40

l[蕃茄卤水鸡翼面]l $40

茶餐份量十足,蕃茄汤面🍅 浓浓很开胃呢。

l[虫草花杞子猪肚鸡汤饭]l $73

l[红绿豆薏米黑糖冰仙草]l $40
Grass Jelly with Red Bean, Green Bean, Barley and Blcak Sugar Shaved Ice

古祖小吃:黑糖冰仙草,满有黑糖香甜。台湾仙草你吃过吗❓
秋天了,最後喝点暖身特饮,好姜系列💛:

l[生姜奶茶 Ginger Milk Tea]l $24,用上生姜片冲泡奶茶,浓浓姜味我很喜欢;
l[姜蜜薏仁茶 Barley Ginger Tea]l $24,少了份奶茶香,多一份蜜薏仁,满有咬口;
l[梅子绿茶 Plum Green Tea]l 跟菜的饮品亦不马虎,重梅味又有绿茶香,同样香浓。
×××[桂花小幸 (将军澳广场) -B+BC Cafe]×××
©将军澳唐德街1号将军澳广场1楼133-135号舖
2020-11-13 21 浏览
红烧牛筋三宝面锺意食牛筋既我见到有牛筋三宝面当然不能错过啦! 三宝分别系牛筋、牛肚同埋牛腩,完全系我既至爱! 首先牛筋好有咬口但又唔会韧,爽滑同埋弹牙! 牛肚亦都系新鲜够爽,牛腩相对上牛味冇咁浓,但都系炆到淋哂唔痴牙! 加上面质挂汤又弹牙,成个面都好高质!三盛牛肉面三盛牛肉面系有牛丸、牛展同埋牛腩,牛丸我认为系食过既最好味,因为肉汁多而且真系好弹牙,食落牛肉味好浓而且唔会好咸! 牛展方面牛味都浓但冇牛丸咁惊叹!桂花鸡翼鸡翼会炸完再另上个桂花汁,沾少少已经有好香既桂花味而且蜜糖味好突出,食落口感好丰富,鸡翼大大只超抵食!煎饺子煎饺子每次都必食,肉汁多而且肉质鲜嫩,似系食紧有煎过既小笼包咁,非常推介!十胜红豆奶茶&鲜水果茶奶茶既茶味好突出同埋比例岩岩好,解渴又唔会太漏,仲有红豆蓉咬下,层次十足! 水果茶可以叫少甜,饮落更清新!
红烧牛筋三宝面

三盛牛肉面

煎饺子

十胜红豆奶茶&鲜水果茶

2020-09-25
  • 红烧牛筋三宝面
2020-11-12 19 浏览
下午茶几抵食,有一个套餐有饭及小菜,小菜都做得几政治,这是三杯鸡,未到跳得几好,唔会太咸,而且份量几多,成个套餐上菜时,卖相非常之好。因为有一碗白饭,而且大大碗,所以即使系下午茶餐,都食到好饱。另外都有小食包,呢个凉拌猫耳朵好好食,其实系云尔,不过比较细块,所以食落口好爽,而且又酸酸甜甜,好开胃,系非常健康嘅凉拌小食。值得一提嘅系,呢度嘅环境相当唔错,坐得都几舒服,可以休闲地食一个下午茶,真系好幸福嘅事。

2020-11-05 36 浏览
😎见到门口咁多人排队买外卖, 一於入去试下, 真系有惊喜呀✨, 晚市套餐$65-88🤑, 仲要包一个炖汤同埋一个蔬菜。 小编好锺意个炖汤,足料又冇味精, 节瓜排骨汤有落蚝豉, 所以个汤非常清甜鲜味❤️。🐂三拼牛肉饭定食: 牛肉分量多, 而且味道 唔错, 口感也好好😊, 就算系男士们都非常够食。🐔鸡翅膀卤肉饭套餐: 卤水鸡翼好好味, 配埋卤肉饭一齐食好夹😁。~~~~~~~~😋味道: 8/10📸卖相: 8/10🛋️环境:9/10💁‍♂️服务: 8/10💎性价比: 8/10💲人均:$90⏪回头率:90%~~~~~📍桂花小幸 (将军澳广场)将军澳唐德街1号将军澳广场1楼133-135号舖~~~~~

~~~~~~~~
😋味道: 8/10
📸卖相: 8/10
🛋️环境:9/10
💁‍♂️服务: 8/10
💎性价比: 8/10
💲人均:$90
⏪回头率:90%
~~~~~
📍桂花小幸 (将军澳广场)
将军澳唐德街1号将军澳广场1楼133-135号舖
~~~~~
2020-11-03 29 浏览
嚟到将军澳呢度想食台湾野嘅话就一定要嚟呢一间桂花小幸,环境充满着台湾嘅气息,木制嘅装修令到人心旷神怡😛盐酥鸡扒卤肉饭 ($59)台湾嘢点少得卤肉饭,卤肉肥瘦适中,分量亦都好足够,卤肉可以完全覆盖碗饭。 盐酥鸡扒好有味,炸到皮薄肉质依然滑麻酱鸡丝冷面 ($54)除咗饭之外冷面亦都系我好锺意食嘅嘢,呢个冷面简直系超水准发挥。首先面质非常有咬口,上面沈上青瓜鸡肉,食落好有清新嘅感觉,配上浓郁嘅麻酱,10分唔错椒盐花枝丸 ($42)一定系香港最好食嘅花枝丸,对得住呢个价钱,每一件都系大大粒炸到好脆,入边仲有粒粒墨鱼粒。麻辣红油抄手 ($52)一共有八只红油抄手,个麻辣酱非常惹味,完全感受到麻同埋辣嘅感觉!十胜红豆奶茶& 香芋奶茶不得不赞奶茶真系奶味几足够,而且甜度亦都调校得恰到好处,唔会太甜亦都唔会太淡,不过建议香芋奶茶唔好嗌少甜,正常甜度系最好😋

盐酥鸡扒卤肉饭 ($59)

麻酱鸡丝冷面 ($54)

椒盐花枝丸 ($42)

麻辣红油抄手 ($52)

十胜红豆奶茶& 香芋奶茶
  • 盐酥花枝丸
  • 盐酥鸡排卤肉饭
2020-11-03 26 浏览
今日同朋友去左将军澳的桂花小幸食晚餐,系无得去台湾既日子,惟有去食台菜怀缅一下。虽然店舖不大,但装潢可爱亦坐得舒适。呢度点餐系自己出去柜台点餐及即时比钱既,可能因为我地去既时间都早所以完全唔驶排队✌🏻。我地2个人点了2个定食,分别系红烧牛三宝面 (牛筋、牛腩、牛肚)及士林胡椒猪肚汤饭,再加左15蚊要多2个前菜 (卤水豆腐、上汤浸时菜)。而另外因为好想食炸物,就叫多2个小食,炸花枝丸同桂花鸡翼,佢有3件同5件既选择,我地2个人就叫左3件既食,另外我地仲叫左2杯夏日水漾鲜果茶。点完餐D野食都好快黎,首先黎既前菜卤水豆腐真系超级好食😍😍😍,真系瞬间回台湾,我应该每次再黎食都会叫呢个卤水豆腐食,因为真系太好食啦❤️,而个上汤浸时菜就一般啦,比较清淡。到主餐部份,红烧牛三宝面有好多餸,我地2个女仔真系食极都食唔晒。而胡椒猪肚汤就好惹味,仲食到个人暖笠笠。然後就到我最爱既炸物啦~哈哈哈!!!个炸花枝丸真系好好食呀😍😍😍,真材实料啖啖花枝粒唔系CHEAP野👍🏻,而个桂花鸡翼原来系炸鸡翼点桂花酱 (我自己心谂以为好似酒酿鸡翼d fd 😆) ,炸鸡翼点桂花酱感觉好清新,好似会无咁地热气咁😂。最後就系杯夏日
最後就系杯夏日水漾鲜果茶,好清新唔太甜,好适合食煎炸野饮,Perfect❤️。

食好食满2个人都系200零蚊,超级抵👍🏻👍🏻👍🏻。
2020-11-03 28 浏览
原盅炖汤汤时菜卤水猪手饭定食 $83汤系椰子鸡汤 属於淡 清甜 俾咗唔少猪肉同椰子肉 味道几好猪手炆得好淋入味 但外皮有皮 系小小缺点虫草花杞子猪肚鸡汤饭 $73个汤系超级浓 饮到好重鸡味 不过应该有少少味精 材料好多 有猪肚 鸡 云耳 虫草花 菇 鸡肉唔会好鞋 而且好入味 汤可以就咁饮或者捞饭都唔错杂果黑糖冰仙草 $40杂果蓝莓 士多啤梨 火龙果系新鲜水果唔系罐头 所以食落有少少酸都唔介意而且另外有绿豆 仙草 加黑糖沙冰 绿豆用糖煮过稍微偏甜 仙草正常味道唔会太软 成兜糖水都好重黑糖味 黑糖沙冰太多 令到过甜芝士奶盖阿华田(少甜) $25好浓郁阿华田味 少甜後都偏甜 奶盖比较偏轻奶盖 有奶味但唔会好腻芝士奶盖抹茶(半甜) $23个人几锺意 半甜後唔会太甜 饮得出抹茶味 稍为偏淡 配埋奶盖几夹 但饮到後半杯就开始无味
原盅炖汤汤时菜卤水猪手饭定食 $83
汤系椰子鸡汤 属於淡 清甜 俾咗唔少猪肉同椰子肉 味道几好
猪手炆得好淋入味 但外皮有皮 系小小缺点

虫草花杞子猪肚鸡汤饭 $73

杂果黑糖冰仙草 $40

芝士奶盖阿华田(少甜) $25

芝士奶盖抹茶(半甜) $23
2020-10-30 41 浏览
今日跟朋友踩完单车🚴‍♀️後就突然想食台湾野,之後经过闻到好香牛肉味道,吸引左我地去食,店员安排左座位比我地,之後就需要比左$之後就会送餐到我地张台上!台湾卤水猪肚面( 红烧牛肉汤 )$48 :猪肚爽口 又不会太韧, 萝卜好腍索晒汤底好甜又惹味,仲有红萝卜衬托,碗面变得色香味俱全!三盛红烧牛肉面( 养生清炖牛肉汤)$69: 内有腱心牛肉炆得非常腍又有口感,嫩滑肉质更显软腍,牛腩一样炆得软腍入味,仲有牛丸很爽口弹牙, 牛味都好香浓唔会有牛腥味,养生清炖牛肉汤汤底都好清甜,有药材味道,补身养生汤底之首选!👍盐酥花枝丸(3粒)$26: 花枝丸是即点即整,热辣辣要小心d食,花枝丸子下面铺左些椰菜丝隔下油,那麽食落口都会很爽口弹牙而不感到油腻,更有嚼劲!卤水鸡翼(3只)$26: 卤水鸡翼好入味,这个小食一定要叫,鸡翼肉好滑嫩,仲有卤水味唔会太咸,仲附有芽菜来点缀更显美感!脆脆阿华田(冻)$23: 铺满浓浓脆朱古力Oreo 碎系面,我本人比较喜欢食朱古力,阿华田饮落又唔会太甜,仲有些oreo碎夹杂住更有口感,这杯饮品我个人十分喜欢💕!姜蜜意仁茶$19: 女士们恩物,多饮有助排湿同消肿,姜蜜味道适中,