響樓下已經有接待員接待,搭佢嘅專屬𨋢上嚟二樓就入座啦!每枱得六至八個位置,可近距離觀賞烹製過程~我哋點咗秋田套餐!新鮮沙律:有海草、生菜、鮮甜車厘茄~配日式麻醬,醒胃又醒神!飲品:柚子shochu,血橙sparkling juice,兩杯都係酸酸甜甜,開胃又解膩!前菜:魚籽鵝肝蒸蛋,嫩滑嘅蛋香~鵝肝香煎惹味,魚籽卜卜脆,口感豐富!!鮮活時令龍蝦:用咗印尼直送青龍,先用龍蝦頭嘅羔同蒜蓉炒香,再落牛油香煎龍蝦肉~肉質爽口彈牙~隻龍蝦真係好生猛㗎!!師傅仲要放火燒個頭~話陣間用嚟滾~咁啖湯又真係堅甜嘅…原隻鮮活鮑魚:師傅一放啲鮑魚落鐵板,就睇到佢扭動身體~🫣🫣好彩好快就冚住~火喉控制啱啱好!👍🏻鮑魚一過火會好靱,但係佢非常鮮嫩,再配上忌廉海苔醬,用海藻墊底~別有一番風味!煎銀鱈魚:好嫩滑~煎到塊皮脆卜卜,醬汁甜甜地,好啱口味!香煎鵝肝:極品頂級鵝肝,油份豐富,外脆內嫩~鋪喺牛油多士上面,加上黑魚籽同矜貴金箔,格調頓時提升不少!老細唔食鵝肝,佢仲專登換咗個螺片畀佢~炒蒜心都幾惹味!鹿兒島霜降和牛兩吃:一個係薄燒卷,裏面加咗脆蒜片同葱粒,口感好豐富;另一個係厚切,medium~呢個不得了!入口即

煎銀鱈魚:好嫩滑~煎到塊皮脆卜卜,醬汁甜甜地,好啱口味!

老細唔食鵝肝,佢仲專登換咗個螺片畀佢~炒蒜心都幾惹味!

鹿兒島霜降和牛兩吃:一個係薄燒卷,裏面加咗脆蒜片同葱粒,口感好豐富;另一個係厚切,medium~呢個不得了!入口即溶!

櫻花蝦煙肉粒炒飯:用咗珍珠米、煙肉同日本蛋,炒到粒粒分明,正宗嘅「金鑛銀」!
仲有炒野菜同甜品~話時話,我都係第一次食現場即製嘅銅鑼燒,睇住師傅由攪麵漿、煎pancake餅、落紅豆……再放到你面前,配上一啖雪糕~真係完美嘅句號!!

呢度樓高三層,座位都好多,我覺得呢度嘅性價比超高(雖然夾埋加一都差不多成差嘢一個人……🫣🫣),因為我不嬲覺得食鐵板燒係一種享受,一邊睇住師傅烹調,就好似睇一場表演咁~期待住每一度餸菜端到你面前,再加上佢哋嘅畫功了得,生日有手繪畫加持,真係氣氛爆棚!生日真係要同老細再嚟過!

2025-05-15