今日同朋友食生日飯,嚟到Vpoint 29樓嘅張公館,環境舒服😌仲望到西九嘅大螢幕•ᴗ• 羊肚菌姬松茸水中花燉湯好足料!有羊肚菌、菇、姬松茸、竹笙等等材料,羊肚菌有益腸胃,有補腦提神等功效😆最考大廚功夫,將豆腐切成細絲,好似係水中開花咁🌸•ᴗ• 燒味雙拼叉燒燒腩仔雙拼🤩蜜汁叉燒肉質鬆軟,好juicy,蜜汁香甜可口🤤燒腩仔層皮好鬆脆,咬落去脆卜卜,肥瘦相間🐷油香十足,鹹而不膩!•ᴗ• 墨斗卵粿原來墨斗卵粿係潮汕一帶嘅特色美食,係用烏賊嘅卵製成嘅肉餅🦑煙煙韌韌,好有咬口•ᴗ• 紅燒乳鴿最鍾意食乳鴿😆乳鴿外皮燒得香脆,入口鮮嫩多汁•ᴗ• 碧綠雲腿白玉環冬瓜好晶瑩剔透,冬瓜水分豐富😆生津消暑,夏天食啱晒!•ᴗ• 五色桂花糕有桂花、蜜瓜、火龍果、芒果、椰汁味🌈仲有果肉,好豐富•ᴗ• 生磨蛋白杏仁茶上層係香濃嘅杏仁糊,下層係燉蛋白🤤口感好有層次店員服務周到,見我跌咗食乳鴿嘅手套即刻幫我換過新👍🏻

•ᴗ• 羊肚菌姬松茸水中花燉湯

•ᴗ• 燒味雙拼

•ᴗ• 墨斗卵粿

•ᴗ• 紅燒乳鴿
最鍾意食乳鴿😆乳鴿外皮燒得香脆,入口鮮嫩多汁

•ᴗ• 碧綠雲腿白玉環
冬瓜好晶瑩剔透,冬瓜水分豐富😆生津消暑,夏天食啱晒!

•ᴗ• 五色桂花糕
有桂花、蜜瓜、火龍果、芒果、椰汁味🌈仲有果肉,好豐富

•ᴗ• 生磨蛋白杏仁茶
上層係香濃嘅杏仁糊,下層係燉蛋白🤤口感好有層次

店員服務周到,見我跌咗食乳鴿嘅手套即刻幫我換過新👍🏻