2019-07-12
上網見到呢間餐廳出名大份夾抵食🤭🤭🤭 所以就趁糧尾去食餐平平地既,點知出乎意料咁好食😭😭😭😭😭😭星期日兩點幾去到要等十五分鐘左右,店員預時間都預得好準,好快就入得去!店入面唔會話坐得好舒服,但係深水埗太子黎講都算係一個令人放鬆既綠洲😌 好中意牆上面既擺設同埋彩色既枱!見到枱枱都係食卡邦尼或者蕃茄意粉,但男朋友就一反傳統話想試下沙嗲雞肉意粉,呢個配搭係有啲奇怪🤔🤔🤔🤔但黎到之後,第一個驚艷就係佢既份量- 同網上講既一樣咁大!兩個人夠食有突!第二個驚艷係佢除左有沙嗲味,仲有蒜味,對於中意蒜既朋友,係會好想成碟食哂🤤🤤🤤 下次可以再encore呢碟每條都索哂味既意粉!所有牛角酥如果要跟餐(即係要包薯角同紅茶)就要加$16。比起意粉呢個唔係太抵,但薯角即叫即炸,仲有一層蜜糖,又脆又甜!牛角酥就一定要即叫即食,因為仲係會脆口架!同埋紅茶係自助去斟既,當然唔好抱太大期望啦,都係茶包👻 不過我見果度都有其他特飲,賣相都幾吸引,下次可以再試!唯一可以再改善既地方係,果度啲餐具係濕既,因為自取,所以要係用之前抹乾淨呀!但食物質素一流,下次唔使等糧尾,得閒經過都好想買碟食!👻👻👻👻
沙嗲雞意粉
碎蛋牛角酥