2022-01-10 59 浏览
🍜🍜《幸屋拉麵》🎏🎉🎉2⃣️0⃣️2⃣️2⃣️年1⃣️月1⃣️日!HAPPY NEW YEAR🤩🥳🥳!願所有最壞最差嘅事,都隨2021一齊消失吧🙏🏻!同呀大人拍拖👫🏼拍到去灣仔,見到間拉麵店🎏🎎,未到黃昏六點已經有客人喺店內食緊,橫豎都肚餓,就走入去試吓啦!甫入座店員已經送上煎茶包同🔥熱滾水。小店是自己劃點餐紙的,拉麵可以揀粗麵幼麵,又可以揀香蔥和椰菜嘅份量,剩係揀要溫泉♨️蛋定糖心蛋🥚已經夠小編費煞思量😂🤣。🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🟠 特濃味噌廣島蠔🦪 沾麵 HK$108🔻🔻🔺🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔺上枱就是兩個大碗!1⃣️碗係廣島蠔🦪味噌醬湯,第2⃣️碗係廣島蠔🦪沾麵🍲。🦪廣島蠔味噌醬湯比較濃同稠杰,應該是方便沾麵掛湯之用,味噌醬湯很香蠔味🦪😍,感覺似飲緊好多蠔🦪落肚嘅感覺。沾麵🥢上邊有3⃣️隻廣島蠔🦪,味道濃郁。呀大人今次揀咗熱🔥嘅粗沾麵🍲,口感較煙靭軟糯😋👍🏻!碗內還如糖心♨️蛋、筍絲、紫菜、木耳、香蔥、椰菜等,食材豐富。🟠 蒲燒鰻魚丼🐟 HK93🔻🔻🔺🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔺幸屋用嘅係日本🇯🇵蛋同日本🇯🇵米!丼飯粒粒分明,口感Q彈香甜😋🥳。鰻魚細嫩肥美,食落完全沒有泥味👍🏻!鰻魚汁配日本米飯根本無得輸🤩🥳!小編揀咗多蔥、
🍜🍜
《幸屋拉麵》

願所有最壞最差嘅事,都隨2021一齊消失吧🙏🏻!

🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘🔘

🟠 特濃味噌廣島蠔🦪 沾麵 HK$108

🟠 蒲燒鰻魚丼🐟 HK93
🔻🔻🔺🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔺
鰻魚細嫩肥美,食落完全沒有泥味👍🏻!鰻魚汁配日本米飯根本無得輸🤩🥳!小編揀咗多蔥、多椰菜,糖心蛋蛋味濃且流心👍🏻。因份量不少,小編食到好Full😂😅。

🟠 炸雞🐥 HK$38
🟠 和風餃子🥟 HK38
🔻🔻🔺🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔺
小店嘅和風餃子🥟係整底煎餃子🥟反轉咁出場,On Top加上沙律🥗醬、蔥粒和木魚吊味😋,餃子🥟有成6⃣️隻之多,CP值算高😌。
炸雞有3⃣️件,炸得夠脆身,如果肉質可以Juicy d會更好了。