2021-10-10 5639 浏览
無肉但有質「素」既素年久仰大名 多次想光顧奈何每次比長長人龍嚇怕左開業短短兩年幾 已經有四間分店都咪話唔勁抽😌價錢大眾化 份量XL食材新鮮 配搭新穎 性價比奇高素食都有食肉既飽肚感同幸福感真心大大力推~~~~試過就知抵佢地咁勁抽😌🟢🟢香蒜芫茜意大利粉🟢🟢茜人蒜人見到都必定心心眼😍無論芫茜同意粉都係絕不吝嗇!用比較健康既橄欖油炒,炒得乾身唔會油!蕃茄乾幾好味,如果多啲配菜會開心啲😝「生鷗鷗」既芫茜好新鮮,加埋惹味香蒜粒,每啖都係幸福❤️絕對係重口味之選,食完個口真係好驅到鬼😮‍💨😶‍🌫️⚫️⚫️豆腐竹炭漢堡包⚫️⚫️好大個漢堡bell🤤竹炭本身無乜味,新奇地夾住件熱焫焫炸起既豆腐及爽脆既醃蘿蔔,口感大大提升,唔奇怪仲幾得意😳!自家製既純素蛋黃醬及燒汁就內斂啲,唔係太有存在感🤭欣賞夾住fresh啲既紫蘇葉,整個配搭大膽得黎又幾特別!另外原本係跟蕃薯條,但因為我會單嗌怕太多會食唔晒,所以店員提議轉沙津菜比我😋好Surprise轉左超級食物既羽衣甘藍,唔係普通hea沙津菜,呢個位我覺得有誠意😚🔴🔴不可能肉醬意大利粉🔴🔴多到堆左座小山丘咁🤪impossible 既肉醬一向有口碑,仿真度高,份量好夠撈晒成碟意
無肉但有質「素」既素年
久仰大名 多次想光顧
奈何每次比長長人龍嚇怕左
開業短短兩年幾 已經有四間分店
都咪話唔勁抽😌

價錢大眾化 份量XL
食材新鮮 配搭新穎 性價比奇高
素食都有食肉既飽肚感同幸福感
真心大大力推~~~~
試過就知抵佢地咁勁抽😌

🟢🟢香蒜芫茜意大利粉🟢🟢

⚫️⚫️豆腐竹炭漢堡包⚫️⚫️

🔴🔴不可能肉醬意大利粉🔴🔴
多到堆左座小山丘咁🤪impossible 既肉醬一向有口碑,仿真度高,份量好夠撈晒成碟意粉!!每條意粉都被汁醬抱緊,味道好濃郁😝其實呢碟無驚喜就已經係驚喜,點解咁講?無論賣相同味道口感都同真既肉醬意粉無誤,根本唔覺得似食緊素,所以呢碟肉醬意粉最大既驚喜應該係無驚喜就岩😂🙌🏻

🟠🟠黑松露蛋黃醬蕃薯條🟠🟠
重重重點黎喇❤️非常驚喜非常好味!!!!比起薯條我更愛食蕃薯條!!熱焫焫炸起真係wtf咁好味🥰外脆內軟不突止,亦帶有蕃薯本身既香甜味,唔需要點醬已經一流,點埋我最鍾意既黑松露蛋黃醬就瞬間變左人間美食!!好少食炸野既我都清左半碟🥰😝

❌部份蛋奶素食可因應客人轉為全素或走五辛
👼🏻預左排隊等位係正常,唔洗排就係得到幸運之神眷顧
💸平日5:30pm前光顧無需加一服務費
👻份量偏大份,可order減少份量,記得食得晒至好嗌,咪做大晒鬼
🌍位於深水埗都有兩間分店,睇清楚咪搞錯
📜四間舖頭餐牌都有少少唔同,事前記得留意