2018-07-24 279 浏览
係香港既夜晚, 食一餐豐富既OMAKASE, 閒閒地都要成千銀先落得樓, 朋友介紹下, 係尖沙咀可以午飯時間都可以食OMAKASE, 價錢只係一半左右, 真係不錯喎!師傅先奉上前菜, 係水母刺身, 晶瑩透亮,口感彈牙爽脆,蘸上蔥粒一起味道不錯, 而另一個前菜係海膽蟹肉, 啖啖蟹肉, 無論海膽或是蟹肉都一樣鮮甜無比帶子刺身, 口感鮮嫩滑溜富彈性,有檸檬汁, 提升帶子味道甘香鮮甜左口魚刺身, 分別配上新鮮紫菜同埋芥茉籽, 咬落既爽又甜,甘甜魚油緩緩滲出,芥茉籽濃郁辛香與柔順迷人的口感, 層次豐富只有夏天才捕獲的平政魚, 這個OMAKASE 都有得食, 平政魚, 厚實,魚味先鮮而濃金線綢同金目鯛, 用火炙烹調, 用火炙烤后味道更香燒大蝦, 賣相好靚, 蝦肉好Q彈, 蝦頭有唔少羔, 好CREAMY!海膽軍艦, 口感和味道絕對無得輸,重點是這麼大的軍艦, 好邪惡左口魚壽司, 經火炙過, 入口即溶, 有種滿足既感覺呑拿魚手卷, 內里有蝦米, 炒香左, 味道有層次飲埋碗用蝦湯調味既湯, 再食個巨峰JELLY, 大滿足, 以平一半既會錢, 食到一個咁正既OMAKASE, 一滿足!

金線綢同金目鯛, 用火炙烹調, 用火炙烤后味道更香

左口魚壽司, 經火炙過, 入口即溶, 有種滿足既感覺

呑拿魚手卷, 內里有蝦米, 炒香左, 味道有層次