去完觀音廟借庫, 心思思又想食西冷, 所以同埋2個朋友又去食一開始, 當然叫左我至愛既澳洲西冷, $68/件 超抵食嘩, 今次重做得好過上次, 一上枱個賣相己經相當吸引肉味香濃, seasoning 重好好味, 問下先知, 原來係用左澳洲既 lemon pepper真係好有heart, 值得再黎跟住, 就叫左件紐西蘭西冷, 好似係$48/件d 肉比澳洲西冷tender, 不過, 肉味就唔夠澳洲西冷香濃所以, 下次如果2種都食, 一定要食左紐西蘭西冷先, 再食澳洲西冷最驚喜係, 佢地比左d 自家制既醋蘿蔔絲伴碟, 好好味, 真係好正 !之後, 就叫左 d 串燒食雞肉同雞腎串燒 - 係我d friend 食, 我冇食, 佢地話都 ok鹽燒墨魚仔 - 好香口, 啱晒送啤酒, 我地 encore 多一次烚粟米 - ok 啦, 不過不失羊架 - 我都係鐘意澳洲西冷多d燒菇菇 - 我冇食, 但我d friend 勁讚, 話好味, 好多汁, 唔會燒到乾晒燒雞翼 - 我都冇食, 我d friend 話都 ok燒豬頸肉 - 好味, 好汁做得好好, 正!做蜜汁鴨胸真係好得, 好野味所以要 encore

一開始, 當然叫左我至愛既澳洲西冷, $68/件 超抵食
嘩, 今次重做得好過上次, 一上枱個賣相己經相當吸引
真係好有heart, 值得再黎

跟住, 就叫左件紐西蘭西冷, 好似係$48/件

之後, 就叫左 d 串燒食
烚粟米 - ok 啦, 不過不失
羊架 - 我都係鐘意澳洲西冷多d
燒雞翼 - 我都冇食, 我d friend 話都 ok
燒豬頸肉 - 好味, 好汁做得好好, 正!

做蜜汁鴨胸真係好得, 好野味
所以要 encore 多一碟先夠喉

食左好多熱氣野, 即刻叫返碗青紅蘿蔔湯
好甜, 好夠料, 重冇味精, 有誠意

最後, 當然係叫我至愛既甜品
嘩, 大發現
除左有西餅之後, 竟然有埋中式糖水
食到咁飽, 都忍唔住要叫齊 cake 同埋蕃薯糖水
做德國 cheese cake 真係值得推介, 好彩最後一件比我手快買左
聽店主講, 呢個 cake 好多人鐘意食, 入貨一日就賣晒
食完都同意, 因為, 呢個 cake一層層, 唔會好似 new york cheese cake 咁"留", cheese 味又夠濃
下次一定要再食

蕃薯糖水 - standard 野, 不過, 土瓜灣上路無咩糖水
佢地有中式糖水, 所以都值得推介下

3個人
每人$134, 唔算平, 不過用料靚, 做得幾有誠意, 值得再黎

串燒
澳洲西冷, 超正!
紐西蘭西冷, 好tender
蜜汁鴨胸, 超正!
青紅蘿蔔湯
蕃薯糖水
德國cheese cake, 一定要試
2011-02-28
串燒
澳洲西冷, 超正!
紐西蘭西冷, 好tender
蜜汁鴨胸, 超正!
青紅蘿蔔湯
蕃薯糖水