2015-01-29 7506 浏览
女朋友同学娶会, 佢地超钟意食自助餐, 次次都系book自助餐...食到我都有d怕...所以我对自助餐都几反感, 除左出trip的free breakfast之外...今次系island pacific, 又有惊喜wor价钱算系平价了, 食物亮点方面就有1. 片皮鸭-唔好要求咁高了, 只鸭系冻ge, 不过至少d皮系新蒸ge2. 汤-唔记得系咩名, 好长, 但系好甜又唔漏, 我同女友都好钟意3. Ham-就系太厚, 我自己去水果bar夹d哈密瓜黎食, yummy~4. 羊腿-冻哂又硬, 劲难咬5. 鱼-几好wor, 第一round系原条蒸鱼, 几fresh, 第二round系龙利, 清清地, 几好味6. 中菜-我成日觉得中菜煮得唔好食, 即系唔用心, 咁间野都系妈妈地架啦. 不过呢次几好, 炒虾, 炒杂菜都系好食, 而且量唔多, refill几转, 咁就唔会长摆搅到唔好食啦总括黎讲, 呢个价钱, 真系几好食, 就系远左D
价钱算系平价了, 食物亮点方面就有
4. 羊腿-冻哂又硬, 劲难咬
总括黎讲, 呢个价钱, 真系几好食, 就系远左D

题外话/补充资料: 生日个个唔驶钱
2015-01-24
庆祝纪念
生日
  • Ham夹哈密瓜(要自己去水果bar)