2021-11-19 60 浏览
"日日食雞 唔會瞓低"🤣雖然未至於日日食 但係我諗好多人都同我一樣 好鐘意食水門雞飯嘅😌今次去旺角分店 又試咗d唔同嘅野喇◾雞三寶飯雞就唔洗講 一定要叫架啦🐔之前都係食classic嘅水門雞飯 今次就貪心啲 嚟個雞三寶 分別有水門雞/炸雞同埋雞雜(即係各種雞內臟啊🫁) 水門雞好滑好嫩 炸雞會配個泰式甜酸醬 好惹味😋雞雜當中最鐘意雞腎 勁爽口 而油飯香得嚟又濕潤🍚咁豐富都係$64咋 好抵食◽牛肉湯牛丸生牛肉湯金邊粉我真係抱住嘗試心態去叫個湯粉嚟試下 無令我失望喎🍜一嚟即刻試下個湯底 夠濃郁 staff雖然另外比咗辣粉/炸蒜等等嘅調味料 但我覺得乜都唔落都已經好正❣️牛肉半生熟 都有6-7片 肉質都幾嫩 而牛丸仲係黑椒牛丸嚟 所以特別香 同埋帶少少黑胡椒嘅辣味🧂而且份量都幾大 女仔食會有機會食唔晒 男仔應該啱啱好😊◾腩肉魚露椰菜腩肉肥瘦均勻 個人比較喜歡肥嘅部份 因為食落啖啖骨膠原嘅感覺啊👸🏻椰菜新鮮好爽 整體調味比我想像中出色 香濃得嚟又唔會死醎呢度飲品有成差唔多20款選擇 我地就揀咗地道風味嘅泰式奶茶同鮮檸梳打🍋味道都唔錯架 而且呢度連飲品都大杯過人嘅喂😆‼️而家水門雞飯全線分店都有優惠啊

◾雞三寶飯
◽牛肉湯牛丸生牛肉湯金邊粉
◾腩肉魚露椰菜

‼️而家水門雞飯全線分店都有優惠啊 由即日起逢星期一至四下午3-5點 招牌水門雞飯只售$30❤️只限堂食