2012-06-04 84 浏览
我好中意食任食火㶽架,,贪佢乜都有得食~但好多地方一个任食价钱之后又要加茶芥,加汤底,加一咁,,有D仲要唔包饮品,,搞到好唔抵食~不过宜间超好一个价钱包晒所有野,,仲要唔使加一~琴晚早去食饭,,入座价$128,,但最近做紧优惠,每人减$10(小童冇架,,好似做到6月尾),,所以都系$118一个人宜度系分时段收费的,,任食两个中,,入座起计叫野食果度分两部分(所有都系任食),,1. 写纸仔入单2. 系出面自己攞野食先讲写纸仔入单系枱面有一叠纸仔,,自己想食咩就画,,佢黎既分量系跟人数俾既,,所以一次唔会俾好多,,但咁样都好,,分量唔多就可以试多D唔同既野,,好食既先再安可,,横掂任食,,叫几多之都得,最紧要食得晒~纸仔有4张,,分别系刺身,海鲜,潮食同肉类刺身- 三文鱼, 甜虾, 吞拿鱼, 北寄贝, 八爪鱼**都几好食,,几新鲜,,不过吞拿鱼,就冇食过,,唔知啦~海鲜- 生蚝, 象拔蚌片, 珊瑚蚌, 螺, 蚬仔肉, 青口, 花胶仔, 帆立贝, 虾**估唔到有花胶仔食,,都几正,,帆立贝比较细只,,煮熟左差D揾唔到,,虾,,唔系生虾黎既,,佢已经煮熟左,,潮食- 稻庭乌冬, 向玲, 鱼皮饺
我好中意食任食火㶽架,,贪佢乜都有得食~
不过宜间超好一个价钱包晒所有野,,仲要唔使加一~

(小童冇架,,好似做到6月尾),,所以都系$118一个人
宜度系分时段收费的,,任食两个中,,入座起计

叫野食果度分两部分(所有都系任食),,
1. 写纸仔入单
2. 系出面自己攞野食

先讲写纸仔入单
纸仔有4张,,分别系刺身,海鲜,潮食同肉类
刺身
- 三文鱼, 甜虾, 吞拿鱼, 北寄贝, 八爪鱼
**都几好食,,几新鲜,,不过吞拿鱼,就冇食过,,唔知啦~
海鲜

虾,,唔系生虾黎既,,佢已经煮熟左,,
潮食
- 稻庭乌冬, 向玲, 鱼皮饺 等等
**宜度有好多野都冇食到,,嘻,,因为好似唔系好吸引到我食,,同埋有D出面都有
肉类
- 肥牛肉, 新鲜牛肉, 不同部位既猪肉, 羊肉片, 驼鸟肉 等等 (牛肉,猪肉果D系即切的)
**D肉一盒盒咁上,,一盒几片咁,,D肉几新鲜,,几好味~

佢所有写纸仔拎出黎既野食,,都好整齐,,分开上的,,唔会一堆野咁堆晒系同一个碟度

出面自己攞野食
出面分左几PART,,酱料区,,火㶽料,,甜品区,,饮品区

酱料区
- 豉油, 辣椒豉油, 生蒜, 花生碎, 付乳酱, 辣椒, 日本豉油, WASEBI 等等
仲有一D酱系俾你加入个汤度
- 沙爹, TOMATO, 麻辣, 咖哩 等等
**佢会俾个清汤底你,,你可以自己系出面加D酱,,自己搞个汤底,,仲有系一人一㶽的~

火㶽料 (成日都唔同的)
我果晚就有....
- 付皮春卷, 猪肉, 鸡肉, 鱼, 几种丸, 芝士肠, 山根, 鱿鱼, 豆卜
- 乌冬, 拉面, 出前一丁, 紫菜, 木耳, 粟米, 白罗白, 几种菜 等等
**D紫菜系出面南记食到果D,,几好食,,最好系有好多唔同既菜食,,食得多肉都唔会"留"

甜品
- COOKIES, 雪糕, 杏仁茶, 芝麻糊

饮品区
- 沙冰, 汽水, 雪梨水, 酸莓汤 等等

以咁既价钱,食到咁多野,,仲咁饱,,真系超抵~
而且环境唔错,,都好干净,,只系冷气既温度再较低D会好D,,食得耐有少少热
服务都唔错,,好肯收野~
够钟前30MINS会提你仲有30MINS,,到够钟都唔会话赶你走,俾面色你睇.,,食饱饱自己行去收银俾钱就得
临走果阵,,都见到D位坐得7788,,仲见到要搭枱,,俾我就唔中意啦,,打边边都要搭枱.,,感觉好奇怪~
题外话/补充资料: 果日都同佢反映过冷气宜个问题,, 个经理都好有耐性,,好好人咁耐心答我地,, 佢话系中央冷气,,所以佢地自己餐厅较唔到冷气既温度,,佢地自己之前亦都同酒店果边反映过,, 最后我地仲见到酒店既STAFF上黎CHECK温度,,经理亦同佢倾左几句~ 见到咁样,,都知个经理有做野,,无论最后个冷气温度有冇较低到都好,, 见到经理佢听完客人既意见后,,唔系听完就算,而系有相应既跟进,,咁样既工作态度绝对抵赞!!!
2012-06-01