2014-03-02 5541 浏览
天氣涼涼地,又未到冰凍,最啱同朋友出街圍圍爐但係下晝邊度有邊爐打呢?食吉記或者酒樓都要等夜晚最後搵到呢間HIPOT lunch係有任食時段,仲要價錢好實惠,加埋一都一百蚊有找肥牛soso,主要都唔係食佢當佢送既,好似都有三定五片記得仲有豬肉揀任食料推介粟米芝士丸(碟中粟米旁)造型好得意,外皮粟米味重,好似食甜粟米條咁入面既芝士流心,不油膩另外係滷水鴨腎(我地估係)滷水味香,肉整熱之後有咬口得黎撕得開,唔算韌想要清d既,其實有幾款菜同菇可以選擇蔬菜感覺新鮮,外觀不錯,有D清甜味菇類我就覺得食落麻麻醬汁湯底膏我地直接用黎點食物調味就會濃好多(重口味XD同埋唔想搞到湯底好濁我地公認既係龍蝦汁湯底,鮮甜之餘未會過膩然後可數蕃茄膏,酸甜開胃味道質感係碎果肉(蕃茄歸水果唔係蔬菜-__>),清新好多芝麻醬雖油膩,但香中帶甜,少吃尚可,主要用黎點D清淡既食物我個人中意醋/喼汁+豉油,除左鹹味,仲有少少酸可以解膩飲品我中意豆漿,不過係得凍既,仲有汽水果汁好多款講到糖水,我個人心水係杏仁茶奶滑清香,感覺上清新d冇咁劑唔中意杏仁味既(我好多fd都係),可以試下芝麻糊細滑濃郁,不過就偏甜既服務就冇咩特
天氣涼涼地,又未到冰凍,最啱同朋友出街圍圍爐
但係下晝邊度有邊爐打呢?食吉記或者酒樓都要等夜晚
肥牛soso,主要都唔係食佢
當佢送既,好似都有三定五片
記得仲有豬肉揀
任食料推介粟米芝士丸(碟中粟米旁)
造型好得意,外皮粟米味重,好似食甜粟米條咁
入面既芝士流心,不油膩
另外係滷水鴨腎(我地估係)
滷水味香,肉整熱之後有咬口得黎撕得開,唔算韌
想要清d既,其實有幾款菜同菇可以選擇
蔬菜感覺新鮮,外觀不錯,有D清甜味
菇類我就覺得食落麻麻
醬汁湯底膏我地直接用黎點食物
調味就會濃好多(重口味XD
同埋唔想搞到湯底好濁
我地公認既係龍蝦汁湯底,鮮甜之餘未會過膩
然後可數蕃茄膏,酸甜開胃
味道質感係碎果肉(蕃茄歸水果唔係蔬菜-__>),清新好多
芝麻醬雖油膩,但香中帶甜,少吃尚可,主要用黎點D清淡既食物
我個人中意醋/喼汁+豉油,除左鹹味,仲有少少酸可以解膩
飲品我中意豆漿,不過係得凍既,仲有汽水果汁好多款
講到糖水,我個人心水係杏仁茶
奶滑清香,感覺上清新d冇咁劑
唔中意杏仁味既(我好多fd都係),可以試下芝麻糊
細滑濃郁,不過就偏甜既
服務就冇咩特別架啦,但有個伯伯(職員)好人又好笑
係咁叫我地食多d野,話俾得錢唔好嘥,仲要拎埋牙簽紙巾俾我地XDDD
同朋友邊吹水邊食,呢餐食得開心痛快
順帶一提,次次我地都聽到d人抱怨食物質量
講真,你俾幾多錢,你應該要有REASONABLE既要求囉
例如今次咁食五六十蚊一餐,你係出面買下丸買下菜都唔只啦
仲要任飲,有糖水,同埋唔使屋企開爐用電用水……
計計埋埋抵到爛,你仲想點姐?
2013-06-06 2952 浏览
係網上睇到人地話佢地d茶餐廳食品唔錯, 所以特意黎依度試下. 網上睇過下menu (我覺得稻香會將某d menu up上網非常之好!!!), 見到佢地有下午茶餐, 就選左下午茶時段黎.我點左 - 沙爹牛肉意+香蔥炒蛋配煙肉, 而友人就點左1個黑椒牛扒腸仔飯老老實實, 沙爹牛肉意真係有d失望, 完全做唔到茶記水準, 無個種味 - 唔得!香蔥炒蛋配煙肉就幾好~d蛋都幾滑, 我又鐘意食煙肉~加返分另外朋友既黑椒牛扒腸仔飯, 可能易整d, 真係做到外面既水準~幾好食~~~(計返個價, 唔使$30, 包野飲, 好抵!)最後埋單唔使$60, 其實都幾豐富, 幾多野食~係銅鑼灣黎講~真係一個唔錯既選擇!

香蔥炒蛋配煙肉就幾好~d蛋都幾滑, 我又鐘意食煙肉~加返分

2013-05-06 2122 浏览
去完一日迪士尼樂園,晚上一行二十幾人去打煸爐,一人一爐,任飲任食,連醬料都任裝,要分四張枱,好墟冚,每人一鍋清湯,再出去揀湯底,我調咗個蕃茄湯底,食物有出去拎,同用紙點,出去拎咗D大路嘢,丸,蔬菜菇,我對肉無乜興趣(不過我又唔係食齋)蔬菜好新鮮!另外刺身(試咗三文魚,帶子1蝦同象拔蚌)都幾好,另又有串燒(試咗至愛的多舂魚,菠蘿,香腸)好味道,用紙叫嘅冰蠔,雲吞水餃,都好味道,因為我喜歡食完蔬菜再淥肉類,會無咁肥,仲可以特價$10加一隻大虎蝦,正!一人一鍋就有咁嘅好處,之後我食咗兩杯雪榚,加埋芝麻胡!最開心係肥髀,任飲沙冰同食雪糕,大人160小朋友100,以咁嘅水準價錢OK,地方光猛,不過抽風一般,水蒸氣抽唔曬,地下有啲滑,小朋友要小心!侍應服務殷勤快!
2013-05-04
2013-02-16 1645 浏览
趁着農曆新年假後與家人到這裡的一人一鍋午市打邊爐,我們差不多2時才入座,進餐限時1個半小時,這裡已是第二次光臨了,因為在家中鲜有打邊爐機會嗎。午市才$52位,沒有加一,家人也覺得抵食不錯,除了在自選食物區自助取食材外,服務員落單及奉上了肉片一碟,可以選擇牛肉或豚肉。我們便各自外出取食物,食物選擇跟上次差不多,有綠葉蔬菜,菇類,根莖類有南瓜及白蘿蔔,若喜歡吃豆腐制品也有選擇。不要以為這裡全是素菜,當然也有其他肉類選擇,肉丸類,鲩魚肉件及凍雞肉及豬柳條等等。湯底是清湯,大家可以在酱汁料區加料自行調味,而每檯也放了一大膠勺的湯底,客人可以自行加添,也可省了人手吧。我自已不是食肉獸,所以多次取食材也以菇類及豆腐製品,整體食物也新鮮衛生,若怕不夠吃飽,也有烏冬及即食米粉,但其實只吃碟肉及蔬菜,菇類,我也已經吃飽。飲品自助區有汽水及其他飲品,若喜歡吃點糖水,也有芝麻糊及杏仁茶,兩種的味道也不錯,很滿足。90分鐘的時限很快便到了,服務員還會走來提示先結帳。打邊爐一人一鍋,多菜少肉,又衛生又健康,下次可來試晚市吧。

2013-02-15
等候时间
1 分钟 (堂食)
2012-12-31 1415 浏览
本來想去海洋公園, 但係出到金鐘發現落雨..最後改左去銅鑼灣行街, 諗定夜晚食乜..想試hipot好耐, 咁岩銅鑼灣就有間, 拿拿臨打去book檯, 可能係訂得早, book 6點仲有位呢. 去到時無乜人, 5:30-6:30pm入座食平d, $138一位任飲任食唔駛加一, 限時兩個鐘, 所以一坐低就開返個爐跟手就剔野食, 點菜單得四張, 主要係分蔬菜水餃類, 肉類, 海鮮類同刺身類..一輪狂風梳落葉乜都剔d後後就遞單, 之後出去打個轉拎野飲..原來有得自己落調味落個火鍋湯底度, 出面仲有丸類, 菜類, 菇類, 青口魷魚等等…款式都唔少呢, 另外任飲既包括汽水, 沙冰, 豆漿, 檸檬茶等…返埋位無耐就有野食…海鮮類: 海蝦鮑魚片象拔帆立貝螺片花膠仔等樣樣齊, 都幾新鮮呢.刺身: 因人數俾你, 我地兩個人下就除左三文魚發配左兩塊之外, 其他每樣一件…唔知填多d人數會唔會俾多d呢, 因為呢碟實在太袖珍囉, 好彩係三文魚甜蝦都鮮甜, 好味呢.肥牛: 火鍋必備, 不過機削到好薄同好細塊囉, 無左大塊大塊啖既滋味.黑豚青同牛肉滑: 前者好淋好味, 後者...係茶樓食山竹牛肉既味道.自己出去拎既一

返埋位無耐就有野食…

自己出去拎既一碟: 魷魚鬚金菇魚蛋牛丸魚同凍豆腐, 特別要試凍豆腐, 如果你本身整左個味濃既湯底既話, 佢就會索哂湯底味, 而且出去打邊爐都唔係常食到呢樣野, 值得推介.
應該係雞肉同encore牛丸: 雞肉滑, 牛丸係黑椒牛丸, 所以都幾香口, 不過食完會口乾囉.
生蠔同encore海鮮: 隻生蠔係一舊冰咁上檯…
西洋菜: 冬天當造所以試下, 不過個樣有d爛, 食落ok既.
駝鳥肉: 唔知乜味..可以不試.
黑豚肉片: 個樣幾靚, 食落..正常
牛記雪糕杯: 食飽飽要食甜品, 牛記雪糕五隻味之中試左四隻(無食雲呢拿味)
题外话/补充资料: 我地食到七點時, 都發覺差不多全場滿座, 平心而論, 以食物質素, 款式黎講, $138我就覺得好抵食勒..就算唔食肉類菜類, 相信單叫刺身同海鮮都值回票價, 所以..hipot應該會再encore下既.
2012-12-29
庆祝纪念
纪念日
2012-12-25 976 浏览
中午試過多次,今次第一次食晚上,5:30-6:30入座118元(實收)食2小時,即係你6:15分入座食到8:15分就要走!!食物有4張紙劃&出面自助拎既菜同丸,飲品,雪糕,出前一丁等主力當然係個4張紙,魚生,海鮮都有,海鮮方面當然不是最新鮮,因係急凍既,魚生都吾錯,同出邊一般日式方題差不多質素,只係份量每次都不會太多,如想多點就在劃飛人數寫多幾位服務方面合格啦,不過開方式廚房的師傅每次去到都會同事間係咁講粗口,管理有代稻香集團改善!!食物味道方面,魚生新鮮,肥牛就一般,湯底就味精,食完成晚口渴,118元其實在抵食,記得10多年前最早做任飲仕食既~幸福樓88元+1+湯底圍起來都差不多120元十多年後既今日只收118元,所以比個笑!!
食物有4張紙劃&出面自助拎既菜同丸,飲品,雪糕,出前一丁等
如想多點就在劃飛人數寫多幾位
十多年後既今日只收118元,所以比個笑!!
2012-12-21
2012-12-10 1024 浏览

It's my second time for me to have dinner with my friends at Hipot. The main difference was the Hipot now changed to hot pot buffet. Actually, the experience was the same (EXTREMELY DISAPPOINTED). My hot pot time started at 8:15 pm and I made an order for 6 types of food (seafood, lamb and beef) each time. Eventually, I only get 3 plates of beef and 2 plates of lamb after I had ordered 5 times for the same types and quantity of food in two hours. The buffet bar for veggies and fish balls were the food never short of supply. We ended up for eating veggies and fish ball to make us full. I tried similar hotpot buffet in other resturants in CWB but no such bad experiences as in Hipot for similar price. I rather choose to dine in Cafe de Carol as it's much cheaper than Hipot but have the same quality.
2012-12-07
2012-12-04 692 浏览
平常中午來銅鑼灣假日酒店的HIPOT,總是會去中午才間出來的 HITEA食茶餐。對上一同我們的阿頭來 HITEA,她進來前一早已被熱烘烘的火鍋吸引了。說明了,下一次公司齊人一起食飯的中午,反正只是$48,我們一於一人一鍋。而這一日,人齊,大家的夢想也就實現了。$48,是任食,在銅鑼灣區飲食,以這一個價錢,仲要是任食作招徠,食物質素已經變成次等的問題。便宜便是硬道理這一句說話,又成立了。一人一鍋,是 HIPOT 標榜的飲食體驗,標準的湯底,是淡淡的豬骨湯,要別的味道? 就自行去醬料架,尋找自己喜愛的湯膏,有蕃茄、濃豬骨、麻辣、仲有沙爹,看似沒什麼但實際上是要乜有乜。 中午,收得你$48就不要期望有海鮮生蠔鮑魚等等的珍貴食材。而且牛肉,豚肉都是限量供應。牛、豬肉片,一人限一份,亦只有兩、三片咁多多。質素可不算是差勁,肉肥美香口,而且十分新鮮,沒有絲毫的雪水味。 其他的食物,就自己出去自助的食物吧夾。許多是都是蔬菜素食的選擇,腐皮,冰豆腐,兩種豆製品都是非常之有味。

另外有味及極新鮮的仲有不同種類的菇類食品,菇類食品十分之搶手,看見店員忙著把新鮮的菇類食品拆袋,證明了菇類的流動量大,自然是新鮮。灼熟,白菇的甜味,更加是入心入喉。

後來同事拿來了一盤魚肉,是一盤雜魚骨,是一些三文魚邊,帶著骨的肥肉之類的東西。我是一個怕骨的人,所以我並不太喜歡商類型的魚肉,而且一看就知道這是切魚生時剩下的帶骨肉,店方利用這一個中午的平價時段把其清理掉,實在是聰明。

食物雖不是非常優質,但勝在平,$48元任食任飲,又唔收加一,便宜便是硬道理....我們不能不滿足,吃哂所有野之後,我們得出的一個字的結論,就是《爽》。
2012-11-25 545 浏览
一人一鍋火鍋夠方便,湯底大約有六款以供選擇 (如蕃茄,龍蝦,沙嗲,清湯等),而枱上亦放了一大壺湯底,方便自行添加。任點任食主要分幾類:海鮮,肉類, 其它熱食及糖水,亦有多款飲料任飲 (如酸梅湯,石榴沙冰,柑桔檸檬等)。吃海鮮最快回本。海鮮的種類頗多,而且頗新鮮。我尤其推介hitpot 生蠔,而顧客亦可以點黃金貝片,雪花蚌,象拔蚌片,帆立貝 (較細粒),紐西蘭青口,較細粒 (幾大隻)花膠仔,皇帝鮑片及蟹柳條。肉類可選美國肥牛,鮮滑牛肉,金錢肚,黑豚肉片,黑豚青,豬仔肉,肉眼筋,鮮雞子,鴕鳥肉及羊肉片。牛肉的質素ok,但不夠其它任點任吃的牛肉專門店佳。所以,如你想多吃海鮮,此店也是不錯的選擇,但想主力吃有質素的牛肉,還是mou mou club 好。潮食可選水餃,雲吞,魚皮餃,日式餃子,潮州魚蛋,厚切午餐肉片,牛肉滑,黃金脆竹卷及腐皮春卷。另外,其它食物有石班,雞肉,各式丸類,蔬菜菇菌類等可以在bar枱自取。除了帶子刺身很新鮮之外,其它刺身,如甜蝦,三文魚,吞拿魚,象拔蚌片及醋青魚的鮮度只屬一般,還是專心去烚下烚下吧!

今日一行5人唔知食乜好,見好耐冇吃火鍋就上openrice睇睇有乜好食。見到呢間嘢任食百零蚊,就打去訂位。七點半準時到,點知要到八點幾先有位。先講下個環境,地方算大,我哋張枱啱啱喺放食物旁邊,即刻睇下有乜吃。原來肉類要寫紙仔,叫咗美國肥牛,黑豚肉片同五花腩片,仲有海鮮同魚生。出去先攞啲醬同湯底,都ok多選擇。到食物,可以自己攞嘅有菜,面,丸,雞肉,同飲品。第一轉攞咗好多嘢。啲菜睇上去都幾乾淨。好,坐低咗15分鐘之前叫嘅肉只嚟咗一碟牛肉,肉質ok但冇肉味。之後on and off出去攞菜同啲支竹,豆腐。都未見其他肉出現過。再入單又唔嚟。叫人催又冇用。食咗個幾鐘就係食可以自己欏嘅嘢。點知到大家都有八分飽之制。侍應小姐一嚟十幾碟肉。唉,原本諗住佢唔嚟所以食多啲其他嘢,到最後浪費咗唔小食物。簡單啲講,呢間餐廳嘅食物ok,不過人手分配真係要做好啲。
簡單啲講,呢間餐廳嘅食物ok,不過人手分配真係要做好啲。
等候时间
30 分钟 (堂食)
  • 豬腩片,貢丸,蝦,花膠
打算和兩位好友慶祝生日,就去Hipot打算大吃一頓。因為小妹以前在銅鑼灣補習,經常來Hipot吃火鍋午餐,心想轉了任食應該也不錯,但原來我錯了。就如之前的食評所說,湯底只有好像粥水那樣的「清湯」雖然有附送一碟(還是一盒?)的牛肉,但分量太少,只有三塊薄薄的。醬料的確比以前多了選擇,但炸蒜+醬油卻沒有以前那麼香口。自選的菜式很少,只有普通的幾款菜,還有一些麵和烏冬。沒了好的湯底,吃甚麼也帶不出好味道。雖然有飲品放題,但原來雪糕要到晚市才會供應。不過有點不滿的是我們買了個藍莓芝士Mini進冰箱,盒子居然壓扁了。地下黏糊糊的,鞋子也黏死了,希望可以改進。
打算和兩位好友慶祝生日,就去Hipot打算大吃一頓。
因為小妹以前在銅鑼灣補習,經常來Hipot吃火鍋午餐,
心想轉了任食應該也不錯,但原來我錯了。

就如之前的食評所說,湯底只有好像粥水那樣的「清湯」
醬料的確比以前多了選擇,但炸蒜+醬油卻沒有以前那麼香口。
自選的菜式很少,只有普通的幾款菜,還有一些麵和烏冬。
沒了好的湯底,吃甚麼也帶不出好味道。
雖然有飲品放題,但原來雪糕要到晚市才會供應。

地下黏糊糊的,鞋子也黏死了,希望可以改進。
2012-08-06
2012-08-02 19 浏览
好耐無食過火鍋, 友人就建議到此店試下.唔知係咪地點問題, 所以都唔算多人, 2個人安排坐近門口, 已經覺得怪怪,咁多枱都要坐門口, 算數. 2個人叫左一個唔知咩地獄湯底(原以為係辣既點知原來一d都唔辣,只係紅色湯底完全唔知咩味)叫左肥牛, 鱔片, 豆苗, 滑牛配豬潤,墨魚滑, 魚麵.再每人加左錢可以任飲. 見到每碟配料都係二十幾元以為份量好少,點知上左來先知份量都幾多下, 2個人後段都食得幾吃力又唔想浪費食物, 當晚我覺得肥牛真係唔錯, 都算有點雪花又夠鮮紅味道一流, 另外佢地既墨魚滑都唔錯, 好彈牙,至於蔬菜都新鮮甜美 不過此店d食物真係唔錯, 樣樣都好新鮮可以此終都係稻香集團水準都有咁上下..加上價錢又抵食. p.s此店醬汁/飲品係自助形式值得推介..自己喜歡咩醬就自己出去取幾方便.唯一不滿係此店又唔係滿坐, 真係唔明點解打邊爐要同人share一張枱.

至於蔬菜都新鮮甜美

2012-07-07
2012-06-04 84 浏览
我好中意食任食火煱架,,貪佢乜都有得食~但好多地方一個任食價錢之後又要加茶芥,加湯底,加一咁,,有D仲要唔包飲品,,搞到好唔抵食~不過宜間超好一個價錢包晒所有野,,仲要唔使加一~琴晚早去食飯,,入座價$128,,但最近做緊優惠,每人減$10(小童冇架,,好似做到6月尾),,所以都係$118一個人宜度係分時段收費的,,任食兩個中,,入座起計叫野食果度分兩部分(所有都係任食),,1. 寫紙仔入單2. 係出面自己攞野食先講寫紙仔入單係枱面有一疊紙仔,,自己想食咩就畫,,佢黎既分量係跟人數俾既,,所以一次唔會俾好多,,但咁樣都好,,分量唔多就可以試多D唔同既野,,好食既先再安可,,橫掂任食,,叫幾多之都得,最緊要食得晒~紙仔有4張,,分別係刺身,海鮮,潮食同肉類刺身- 三文魚, 甜蝦, 吞拿魚, 北寄貝, 八爪魚**都幾好食,,幾新鮮,,不過吞拿魚,就冇食過,,唔知啦~海鮮- 生蠔, 象拔蚌片, 珊瑚蚌, 螺, 蜆仔肉, 青口, 花膠仔, 帆立貝, 蝦**估唔到有花膠仔食,,都幾正,,帆立貝比較細隻,,煮熟左差D搵唔到,,蝦,,唔係生蝦黎既,,佢已經煮熟左,,潮食- 稻庭烏冬, 嚮玲, 魚皮餃
我好中意食任食火煱架,,貪佢乜都有得食~
不過宜間超好一個價錢包晒所有野,,仲要唔使加一~

(小童冇架,,好似做到6月尾),,所以都係$118一個人
宜度係分時段收費的,,任食兩個中,,入座起計

叫野食果度分兩部分(所有都係任食),,
1. 寫紙仔入單
2. 係出面自己攞野食

先講寫紙仔入單
紙仔有4張,,分別係刺身,海鮮,潮食同肉類
刺身
- 三文魚, 甜蝦, 吞拿魚, 北寄貝, 八爪魚
**都幾好食,,幾新鮮,,不過吞拿魚,就冇食過,,唔知啦~
海鮮

蝦,,唔係生蝦黎既,,佢已經煮熟左,,
潮食
- 稻庭烏冬, 嚮玲, 魚皮餃 等等
**宜度有好多野都冇食到,,嘻,,因為好似唔係好吸引到我食,,同埋有D出面都有
肉類
- 肥牛肉, 新鮮牛肉, 不同部位既豬肉, 羊肉片, 駝鳥肉 等等 (牛肉,豬肉果D係即切的)
**D肉一盒盒咁上,,一盒幾片咁,,D肉幾新鮮,,幾好味~

佢所有寫紙仔拎出黎既野食,,都好整齊,,分開上的,,唔會一堆野咁堆晒係同一個碟度

出面自己攞野食
出面分左幾PART,,醬料區,,火煱料,,甜品區,,飲品區

醬料區
- 豉油, 辣椒豉油, 生蒜, 花生碎, 付乳醬, 辣椒, 日本豉油, WASEBI 等等
仲有一D醬係俾你加入個湯度
- 沙爹, TOMATO, 麻辣, 咖哩 等等
**佢會俾個清湯底你,,你可以自己係出面加D醬,,自己搞個湯底,,仲有係一人一煱的~

火煱料 (成日都唔同的)
我果晚就有....
- 付皮春卷, 豬肉, 雞肉, 魚, 幾種丸, 芝士腸, 山根, 魷魚, 豆卜
- 烏冬, 拉麵, 出前一丁, 紫菜, 木耳, 粟米, 白羅白, 幾種菜 等等
**D紫菜係出面南記食到果D,,幾好食,,最好係有好多唔同既菜食,,食得多肉都唔會"留"

甜品
- COOKIES, 雪糕, 杏仁茶, 芝麻糊

飲品區
- 沙冰, 汽水, 雪梨水, 酸莓湯 等等

以咁既價錢,食到咁多野,,仲咁飽,,真係超抵~
而且環境唔錯,,都好乾淨,,只係冷氣既溫度再較低D會好D,,食得耐有少少熱
服務都唔錯,,好肯收野~
夠鐘前30MINS會提你仲有30MINS,,到夠鐘都唔會話趕你走,俾面色你睇.,,食飽飽自己行去收銀俾錢就得
臨走果陣,,都見到D位坐得7788,,仲見到要搭枱,,俾我就唔中意啦,,打邊邊都要搭枱.,,感覺好奇怪~
题外话/补充资料: 果日都同佢反映過冷氣宜個問題,, 個經理都好有耐性,,好好人咁耐心答我地,, 佢話係中央冷氣,,所以佢地自己餐廳較唔到冷氣既溫度,,佢地自己之前亦都同酒店果邊反映過,, 最後我地仲見到酒店既STAFF上黎CHECK溫度,,經理亦同佢傾左幾句~ 見到咁樣,,都知個經理有做野,,無論最後個冷氣溫度有冇較低到都好,, 見到經理佢聽完客人既意見後,,唔係聽完就算,而係有相應既跟進,,咁樣既工作態度絕對抵讚!!!
2012-06-01
這間餐廳, 第一次來, 之前食其他餐廳都是近付失望, 所以去HIPOT 並沒有充滿期望. 但反而喜出望外看了幾篇食評, 應該HIPOT 之前不是任食的, 現在轉了任食相對抵食! 湯底是清雞湯底, 可以自己調較成蕃茄, 沙嗲等等, 濃度都是自己意願先試芝心丸, 鯪魚丸, 秀真菇, 冬菇, 丸就中規中拒, 菜菇都新鮮, 不錯的 之後發現還可以另外再點選, 魚生, 肉類, 海鮮等等, 款式多. 魚生, 有吞拿,三文, 八爪, 馬刀貝, 甜蝦...都新鮮 海鮮有山瑚蚌, 花蛤, 生蠔, 象拔蚌, 花膠仔, 翠螺, 帶子, 河蝦. 除了生蠔一般新鮮之外, 其他很不錯了肉類有羊, 鴕鳥, 肥牛, 黑豚豬, 等等, 鴕鳥沒什麼味道, 但軟身沒筋易入口, 羊片 不"蘇", 適合怕"蘇味" 人仕, 自己覺得羊比較好吃飲品類好多選擇, 有咖啡沙冰, 芒果沙冰, 提子汁, 酸莓湯, 各式汽水, 芝麻糊, 杏仁茶全部任飲, 正!!!!仲有雀巢 雪糕, 芒果味, vanilla, 朱古力, 紅豆, 任食! 很不錯了!! 如果是 movenpick, 或 dreyers 一定會更好! 整體很不錯, 希望ke

整體很不錯, 希望keep 住水準!
. 一定會介紹朋友再來 !

魚生
普普通通, 不過不失
肥牛
自選湯底
海鮮, 新鮮! 最左是山瑚蚌!
海蝦, 新鮮! 花膠仔, 新鮮!
羊肉片, 本人喜歡更 "蘇"
鴕鳥肉片, 沒什麼味道, 但沒有筋, 易咬!
2012-05-14
庆祝纪念
母亲节
魚生
肥牛
自選湯底
海鮮, 新鮮! 最左是山瑚蚌!
海蝦, 新鮮! 花膠仔, 新鮮!
羊肉片, 本人喜歡更 "蘇"
  • 芒果沙冰
  • 山瑚蚌/ 象拔蚌 花蛤海鮮
  • 及羊肉片
2012-05-07 27 浏览
之前個星期日o黎過,帶位姐姐話任食每位$158 (原來已經冇o左散叫),但o個日唔太肚餓冇食到前晚10點上到去,每位$128 (已包括醬料,飲品,甜品),仲唔收+1寫紙order o既有刺身,肉類,海鮮,仲有張唔記得係乜醬料,飲品,甜品,蔬菜,麵,都係自助菜有幾款,有通菜,生菜,油墨菜,娃娃菜等其他有冬菇,金菇,南瓜,冬瓜,粟米,魷魚,雞肉, etc.至於湯底,餐廳會俾個清湯窩你,自己出去攞湯底醬料返o黎落食物就冇乜特別好好or唔好,羊肉比較"so",鍾意"so"味o既朋友實在要叫返碟試吓,唔鍾意o既就建議你1塊都唔好食!
),但o個日唔太肚餓冇食到

寫紙order o既有刺身,肉類,海鮮,仲有張唔記得係乜
醬料,飲品,甜品,蔬菜,麵,都係自助
菜有幾款,有通菜,生菜,油墨菜,娃娃菜等
其他有冬菇,金菇,南瓜,冬瓜,粟米,魷魚,雞肉, etc.

至於湯底,餐廳會俾個清湯窩你,自己出去攞湯底醬料返o黎落

题外话/补充资料: 打算食9點半後o既朋友留意,雖然OR呢度寫餐廳營業至12點 但大約10點半佢o地就"last order", 食物(both寫紙同自助)都可以繼續 如果係order啤酒或其他要加錢o既o野就要呢個時候叫埋,同埋俾$埋單 到約10點45分,就會有人埋o黎講話出面醬料同食物都會開始收 所以唔好咁晏上去喇~
2012-05-05
$128 (宵夜)
  • 羊肉