2024-12-10 237 浏览
今日同朋友去咗屯門巿中心行街,好耐都無打邊爐,見到有間火鍋店,門口poster寫台式火鍋再加點心放題,而且採用澳洲無激素牛肉,更加吸引入去!入座起計,限時坐120分鐘任飲任食!我哋揀咗C餐至尊澳洲和牛火鍋餐,可以鴛鴦湯底,揀左阿里山野菌和鳳梨蕃茄湯,湯底養生又好夠味👍🏻自助形式:醬汁可以加蔥蒜調味!火鍋蔬菜加埋丸類,都有二十幾款!蔬菜類亦有唐生菜,娃娃菜等…丸類有我至愛嘅龍蝦丸,墨丸😍亦有牛丸,貢丸等…飲品有好多不同種類罐裝,如果唔飲凍嘢,亦有熱水和熱水提供!甜品:有芒果布甸…每日一杯Häagen-Dazs雪糕碗仔翅:真係足料,有雞絲,菇仔,木耳…而且好夠味,不會稀澳洲肉類:食材好新鮮,採用靚牛肉,食到不同的部位!牛舌芯幾特別,食落去有啲彈牙!海鮮有海蝦,大大隻,又彈牙亦有扇貝,青口等…點心:有蝦餃,皮薄餡靚燒賣,有蝦肉菇,仲有蟹籽舖面叉燒包,牛柏葉等…環境幾舒服,上菜速度快,都好快收碟,抽風不錯,食完件衫都唔覺有味

碗仔翅:真係足料,有雞絲,菇仔,木耳…而且好夠味,不會稀

海鮮有海蝦,大大隻,又彈牙
亦有扇貝,青口等…

點心:有蝦餃,皮薄餡靚
燒賣,有蝦肉菇,仲有蟹籽舖面
叉燒包,牛柏葉等…

2024-12-08