喰楽已經成功做到”食飯的快樂”🥰💕🥰🥰💕🥰💕🥰💕💕🥰💕🥰上次walk-in食唔到,今次book定位就可以食到好西啦🤗餐廳同時段只會做4枱客人,而且不設搭抬,客人與客人之間亦都會有屏風隔開,私隱度同空間感都好足夠👍🏻晚餐時段,餐廳提供會關西式壽喜燒套餐,同平日我地用壽喜燒汁打邊爐唔同,關西式壽喜燒係會做到燒既效果,半煎半煮肉汁唔會流失之餘仲可以好滑好juicy😋😋全晚既壽喜燒都有專人席前負責煮理,職員仲會好貼心問想食咩生熟程度👍🏻而且職員比例係一個人對一枱,所以職員都會逐一介紹菜式,絕不馬虎趕時間,務求帶比食客最佳的飲食體驗😋晚市套餐會提供日本、澳洲同埋美國牛選擇,而我地就揀左有180g肉既“肉類復仇者“可以一次過可以試晒油花超多既日本和牛、肉味較出既美國牛同埋兩者之間既澳洲牛🤗✨🎈肉類復仇者 $458/pp🥢白桃烏龍茶未飲已經聞到好香,就算沖第二次翻沖都仲好夠味👍🏻🥢前菜三式-和牛餃子-蟹膏蟹子玉子燒-貝柱櫻花蝦沙律好有heart好有驚喜既前菜,仲提供埋食既順序👍🏻和牛餃子夠juicy好香,而鋪滿蟹膏蟹子既玉子燒好正,滿滿既蟹膏放入口超滿足🥰至於貝柱櫻花蝦配埋沙律菜好fresh好開胃,
喰楽已經成功做到”食飯的快樂”🥰
💕🥰🥰💕🥰💕🥰💕💕🥰💕🥰

🎈肉類復仇者 $458/pp
🥢白桃烏龍茶
未飲已經聞到好香,就算沖第二次翻沖都仲好夠味👍🏻

🥢前菜三式
-和牛餃子
-蟹膏蟹子玉子燒
-貝柱櫻花蝦沙律
好有heart好有驚喜既前菜,仲提供埋食既順序👍🏻和牛餃子夠juicy好香,而鋪滿蟹膏蟹子既玉子燒好正,滿滿既蟹膏放入口超滿足🥰至於貝柱櫻花蝦配埋沙律菜好fresh好開胃,開定個胃等和牛🤣🤣

🥢日本A5和牛牛肩胛芯
🥢日本A5和牛牛板腱
🥢日本A5和牛牛頸脊
🥢日本A5和牛牛肩
🥢美國SRF和牛牛板腱
🥢澳洲M9和牛牛肩胛
🥢日本產雞蛋
唔好以為mix左就一定食得少日本和牛,今次我地就食到4款日本和牛唔同既部位😋😋講真4款食落真係會食到有d唔同,不過真係塊塊都好味🤣🤣點左蛋漿又會有唔同口感😋至於澳洲牛同美國牛比較,我個人就鍾意澳洲牛多d,因為又淋又重油花,而朋友就好欣賞美國牛濃濃既牛肉味🤗果然人人對牛肉既喜好都好唔同🙊

🥢野菜拼盤
和牛與和牛之間,店員都會一邊煮唔同野菜相隔,野菜吸收左d醬汁同牛肉汁份外好味,連平時極少食菜既朋友都肯全部食晒🤣🤣除左野菜之外,豆腐同芋絲吸左味之後又係超正😋😋

🥢雜炊飯
食到最後店員會再用壽喜燒汁煮一個雜炊飯,每人大約會有大半碗分量,如果細食既朋友記得要留肚,一開始唔好食咁多白飯🤣🤣
雜炊飯既材料都唔少,有較油既和牛粒、雞蛋,飯素等等🤗🤗

🥢是日甜品
最後當然係有個雪糕作結,今晚我地係有豆腐味雪糕,豆味香濃😋唔知係唔係因為面層燒過,食落口個味更加出🤗

總括而言,幾百蚊可以食到咁高質既壽喜燒,仲有咁好既service,真係性價比好高👍🏻 快d訂位去試下🤗🤗至於午餐時段仲有唔同定食同埋shabushabu提供😋
2021-11-07