2020-03-01
喱間鋪既門面以黑色為主,當佢個門口拉埋左之後,成間隱世美食咁,真係搞到小編未入去食都加多左分期待!!🖤 而且佢入面主要喺同日本既拉麵/烏冬店好相似,係一行bar枱,有十個位度,可以比食客望到廚師準備料理既!!👀 不過佢喺門口既左手邊,好似都有兩張卡位既枱,小編諗如果你地想同一班朋友仔一齊黎食,可以嘗試book位問下可唔可以留座啊🤓而喱份沾白布烏冬,睇相一定比唔上睇實物既感覺,因為小編喺order左之後,望住廚師喺眼前準備,佢將一塊塊烏冬煮熟同過冷河,真係好吸精!!因為真係好特別、好神奇😍 佢一上枱個presentation都好打卡-able!!👍🏻📸.#雞肉入沾白布烏冬 🐔🍜先講個沾烏冬湯底,對比平時沾麵既湯底清d,唔會太濃同過鹹!好易入口,不過出奇地味道係有少少甜😋 佢仲會另外上左一碟三個配料,分別係薑蓉、大蔥末同wasabi,小編覺得適量咁加係可以令到個湯底有唔同既口味,清爽左令你又會忍唔住一啖接一啖咁食!!!正~😳到左個白布烏冬啦,佢一共有七塊~小編一口咬落「一塊」烏冬既感覺真係好得意,同事話冇咩太大特別,但小編覺得佢係比一般扁身既烏冬彈牙dd既!不過就冇個湯底咁驚喜🙈 同埋食落
#雞肉入沾白布烏冬 🐔🍜
到左個白布烏冬啦,佢一共有七塊~小編一口咬落「一塊」烏冬既感覺真係好得意,同事話冇咩太大特別,但小編覺得佢係比一般扁身既烏冬彈牙dd既!不過就冇個湯底咁驚喜🙈 同埋食落都有少少論盡,因為咬完一啖之後,好難接得住,就會跌返落個湯度彈左少少湯出黎,所以大家食個陣都要小心啊!!🤭
🏆 「豬」味指數:8/10
📌 溫馨提示:嗯…雖然小編本人係因為想打卡,同埋本身鐘意食沾麵多過拉麵,所以喺度麵揀左沾白布烏冬。不過…因為d白布烏冬係過左冷河,而個湯底上枱個陣又冇好熱好熱,所以食到後段呢,個湯底因為d烏冬,沾到凍得好快,小編又冇問可唔可以加熱個湯,所以最後幾塊有少少似凍食咁🙊
如果大家想食熱辣辣既白布烏冬,我建議食熱湯款!!!小編下次去食都會揀喱個🥰