餐厅: 永年士多港式車仔麵 (加拿分道)
资讯:

2022-11-12 170 浏览
今日行過尖沙咀,忽然間心血來潮諗起想食車仔麵,上網一search見到呢間好似啲賣相幾好。七點鐘嚟到都要排五分鐘左右先入到,座位ok,唔算10分迫夾,但一定唔會好舒服,除咗入面嗰兩張梳化位。講番食物最出色一定一定一定要試佢個豬皮,一入口好濃郁嘅唔知咩味,總之就正。佢個招牌魷魚我覺得除咗厚切之外,就真係冇乜特別可以skip。蜂巢豆腐都幾大舊,有咬口,都可以一試,但係得兩舊。陳皮魚蛋都幾好食,有種懷舊感覺. 另外佢個牛肚係用草肚。如果有鍾意草肚嘅朋友要嚟試下。因為出面通常都用咗金錢肚,我自己就鍾意食草肚多啲。員工四眼妹妹,服務非常之好,好細心!仲有鄰家女孩感覺,想即刻食咗佢兩次.