2022-10-06 246 浏览
今日約咗個朋友喺尖沙咀睇明日戰記,睇完之後佢話有一間日本嘢朋友介紹想試下,我哋想openrice搵電話同地址,差唔多到食飯時間,好彩仲有位 佢位於商業大廈,有幾層,環境舒適Menu 選擇都好多,我哋望下隔離枱,上openrice 睇下有咩介,最後都揀咗嘢食 鰹魚番茄沙律番茄非常新鮮多汁 , 番茄沙律配鰹魚食味道都幾夾 仙風趾蠔,石恆貝對上一次食咁大隻生蠔都幾年前係日本,食落去口感好Creamy 我地想試石恆貝原味,特登唔加任何嘢去食,新鮮好味 鮨一手卷同鮮帶子海膽手卷呢個手卷不得了,賣相又靚,分量又多,海膽帶子又新鮮,本來諗住一啖食曬,最後都要分兩三啖 免治雞肉串第一次雞肉串加雞蛋食,食法幾得意不過個人唔係太鍾意食生蛋,不過我朋友話味道都幾夾軟殼蟹天婦羅熱辣辣,非常脆口 味噌煮牛舌厚切牛舌,裏面又有白蘿蔔,份量好多,三四個人飲都得 鹽燒牛小排飲埋個湯已經飽曬,好彩鹽燒牛小排,細細粒,燒得啱啱好非常入味

佢位於商業大廈,有幾層,環境舒適

鰹魚番茄沙律
番茄非常新鮮多汁 , 番茄沙律配鰹魚食味道都幾夾

仙風趾蠔,石恆貝

我地想試石恆貝原味,特登唔加任何嘢去食,新鮮好味

鮨一手卷同鮮帶子海膽手卷

免治雞肉串

軟殼蟹天婦羅
熱辣辣,非常脆口

味噌煮牛舌
厚切牛舌,裏面又有白蘿蔔,份量好多,三四個人飲都得

鹽燒牛小排
2022-09-26