2017-06-19
好偏僻既小店,行過左先再番轉頭先搵到~因為有訂位,所以一去到有得入座!呢餐飯主要係幫男朋友家姐慶祝生日~估唔到男朋友契媽都比左驚喜我,幫我提早慶祝埋!好開心啊~!!講番餐廳先,7點鐘已經差唔多FULL晒,座位距離好近,可以清楚聽到隔離位傾計。。環境燈光都偏暗,營造浪費氣氛?人齊首先上左個海鮮併盤,配prosecco,都幾新鮮,不過就唔太鮮甜,普普通通。換碟時間都算快手,唔洗叫~另外叫左D法國蠔,反而唔錯!(忘了拍照~)仲點左2份沙律,芝士+parma ham同Cesar salad. 份量唔算多~再黎就係海膽意粉,西班牙海鮮飯,每樣分少少食已經開始好飽。。中間要催order,點左好似32oz牛medium,配紅酒~6人分都食唔晒,有肉汁芥辣同黑松露粉跟。出黎顏色好靚,食落夠牛味同嫩~唔錯!而且個田字薯餅好好味!!!仲有點左田螺,鴨肝多士,田螺下面個多士好硬,不過田螺就好夠味!最最最後梗係甜品登場啦!(都要催單。。)我果份就係Crème brûlée,男友家姐果份就係心太軟!覺得brulee就唔夠滑。。但係心太軟配雪糕就真係超好食!!大滿足啊~~多謝陳生契媽~~PS。好多食客都係黎慶祝生
因為有訂位,所以一去到有得入座!
呢餐飯主要係幫男朋友家姐慶祝生日~
講番餐廳先,7點鐘已經差唔多FULL晒,
座位距離好近,可以清楚聽到隔離位傾計。。
環境燈光都偏暗,營造浪費氣氛?
海鮮併盤
人齊首先上左個海鮮併盤,配prosecco,
都幾新鮮,不過就唔太鮮甜,普普通通。
換碟時間都算快手,唔洗叫~
另外叫左D法國蠔,反而唔錯!(忘了拍照~)
再黎就係海膽意粉,西班牙海鮮飯,
每樣分少少食已經開始好飽。。
牛扒
6人分都食唔晒,有肉汁芥辣同黑松露粉跟。
出黎顏色好靚,食落夠牛味同嫩~唔錯!
而且個田字薯餅好好味!!!
田螺
仲有點左田螺,鴨肝多士,
田螺下面個多士好硬,不過田螺就好夠味!
最最最後梗係甜品登場啦!(都要催單。。)
甜品
覺得brulee就唔夠滑。。
但係心太軟配雪糕就真係超好食!!
大滿足啊~~多謝陳生契媽~~
PS。好多食客都係黎慶祝生日同紀念品~!