2023-02-07 2738 浏览
呢度最吸引嘅唔系餐牌,而系佢嘅地点。 我觉得唔会比山顶差,而且又不会过于拘谨。 同日都有唔少人庆祝生日我哋叫咗set lunch, 先上面包再上appetizer, 头盘不过不失, 不过面包冇乜特别。因为试过比较好少少嘅餐厅,佢哋自制面包好好,食相对呢间一般。 头盘中比较出色嘅就系鲍鱼沙律, 个批都唔错。个汤好饮嘅,联想唔到系胡桃加南瓜头盘系慢煮牛肉, 肉质鲜嫩至于甜品系少少失望嘅,因为睇过早一个礼拜menu比呢个吸引,同埋系panna cotta 比较好。Canelé de Bordeaux 小蛋糕就唔算好食。一日食晒两间露台餐厅,总括而言,我觉得两间都系唔差嘅,因为嚟到唔系只为食物 呢间嘅服务一流,当然半岛露台是比较忙但系仍然好乐意为食客服务。

appetizers platter

个汤好饮嘅,联想唔到系胡桃加南瓜

头盘系慢煮牛肉, 肉质鲜嫩
slow-cooked veal loin

dessert platter