2023-12-09
慢煮好食推介~呢間餐廳係 HOW to live well 旗下全新品牌~不嬲都係HOW 既粉絲既我,當然要即刻去試吓啦!招牌菜的慢煮熟成牛肉,採用產自美國的優質牛肉,於溫度2-4度及濕度70-75度環境下自家熟成21日,由專人每隔三日檢查一次,確保肉質和熟成進度合乎理想。熟成過後再以60度慢煮一小時,嚴格控制牛肉生熟程度,每片皆極具肉香,口感滑溜軟嫩。配上每日新鮮人手製作的自家製鮮忌廉,其微甜口味與濃厚醬汁互相平衡,整體味道更清爽輕盈。另外仲發現原來唔一定要飯底㗎,可以選擇炒飯底或者係蕃茄意粉底。 又可以自選一個醬分上,我就揀了霹靂辣椒醬,個辣椒醬係用咗墨西哥辣椒整,係我最鍾意食嘅墨西哥辣椒味😍😍😍辣得來好香 ☺️ 我本人好鍾意! 我仲加咗隻溫泉蛋,煮得剛剛好!流心蛋黃散發出淡淡蛋黃香味 🤤🤤🤤整體來講,我會比90分!差個10分就差在我發現其實蕃茄意粉底同慢煮牛肉其實係唔夾嘅 🤣🤣🤣 所以大家唔好甘揀啦 🤣🤣🤣
不嬲都係HOW 既粉絲既我,當然要即刻去試吓啦!
辣得來好香 ☺️ 我本人好鍾意!
我仲加咗隻溫泉蛋,煮得剛剛好!
流心蛋黃散發出淡淡蛋黃香味 🤤🤤🤤
整體來講,我會比90分!