2014-11-16
咁啱一堆人20個去食 見到樓下冇大枱 本身就諗住算啦去第二間 之後個店員出嚟話咪開個樓上平時只for私房菜嘅廳比我地用 咁就入咗呢個大伏了20個人比得2份餐牌我哋諗住自己咁多人就費事麻煩到人點菜點到亂哂啦 本身就諗住自己寫哂係紙到俾佢一次過跟住張紙落單嘅 但係佢又係都要我哋自己講住點菜 之後個老闆黑哂口面咁點菜 點點下菜同個店員講嘢嗰陣又俾我哋聽到佢用粗口話我地lol 佢話:「好X多」真係令人啼笑不得 其實我哋有冇話一定要入黎食嘅 係佢自己話開個私房菜廳比我地 但係落餐嘅時候又話我哋人數多 咁算點先?粗口都唔緊要喇 但之後上餐嗰陣又黎錯野食 甚至我哋成枱食晒 我地已經落埋樓下自己提佢差乜嘢未有 佢都居然可以唔知仲有一個差未整 ^^ 而呢間野嘅食物質素真係令我大開眼界😂不單止餐牌抄普洱抄到一模一樣 色系排版冇分別 我哋啲湯米線竟然可以有人係得幾匙羹湯 二湯米線係一啲味都冇 淡到不得了 凍飲竟然係冇冰嘅⋯個杯朱古力普洱冇冰係幾咁頂你明唔明⋯⋯ 最好笑既係杯蜂蜜綠茶⋯ 如無意外應該真係用 支裝道地綠茶 倒落個杯到⋯一飲就飲得出喺道地陣味⋯⋯除咗店員講粗口 有個上菜既嬸嬸竟然話自己唔識字 我哋
20個人比得2份餐牌
之後個老闆黑哂口面咁點菜
點點下菜同個店員講嘢嗰陣又俾我哋聽到佢用粗口話我地lol
佢話:「好X多」
真係令人啼笑不得
而呢間野嘅食物質素真係令我大開眼界😂
不單止餐牌抄普洱抄到一模一樣 色系排版冇分別
除咗店員講粗口 有個上菜既嬸嬸竟然話自己唔識字 我哋只不過係問個碗係咩(因為睇樣真係睇唔出個一碗係乜嘢)佢竟然可以話唔識字睇唔到張單講咩⋯⋯我真係俾佢吹脹⋯
所以整體而言 呢次係我地咁多人食飯最快想走嘅一次 真係未食完都想走
啲態度差不在話下 食物質素真係幾肚餓都食唔晒
又係你地叫我地上私房菜廳既
我地始終係客人 比小小禮貌係咪咁難先?
所以
不可一 不可再。