2022-10-17
呢間餐廳之前喺ig已經bookmark定上到去發現藝術氣息比網上照片重太多細節位滿滿,由出lift嘅裝潢,到坐低嘅裝飾户外環境嘅擺設,再到Menu,最後菜式擺盤真係每樣都感受到型格嘅藝術風Seared Duck Breast $148雖則話係鴨胸,但係同平時食到嘅好唔同一啲油膩感都無,一啲肥膏都無鴨肉切到好薄好薄,反而食到肉質同皮嘅真實味道完全未食過鴨肉係呢個form, 好特別側邊嘅甜薯蓉同紅酒汁都同個肉好夾Deep Fried Cheese and Uni Risotto Ball $78我本身就唔係海膽愛好者,但見到炸飯波波都想試食落波波好實淨,入面係真係填滿哂飯粒一啲空隙都無,唔係食佢嘅鬆化鬆脆不過略嫌芝士無乜存在感,唔係感受到反而海膽醬真係好出,每食一啖都漸漸散出嚟Seared Hokkaido Scallops $108呢個我同朋友都覺得係MVP!綠色嘅係枝豆蓉,而上面一粒粒嘅係麵豉!真係幾搞笑,原本我本人係勁怕食呢啲豆類但食落真係異常地夾,尤其係麵豉佢嘅咸香味道係令帶子昇華咗而帶子嘅生熟程度就啱啱好,動L動L咁店員仲介紹咗兩杯off menu嘅mocktail分別係Pass
上到去發現藝術氣息比網上照片重太多
細節位滿滿,由出lift嘅裝潢,到坐低嘅裝飾
户外環境嘅擺設,再到Menu,最後菜式擺盤
真係每樣都感受到型格嘅藝術風
Seared Duck Breast $148
雖則話係鴨胸,但係同平時食到嘅好唔同
一啲油膩感都無,一啲肥膏都無
鴨肉切到好薄好薄,反而食到肉質同皮嘅真實味道
完全未食過鴨肉係呢個form, 好特別
側邊嘅甜薯蓉同紅酒汁都同個肉好夾
我本身就唔係海膽愛好者,但見到炸飯波波都想試
食落波波好實淨,入面係真係填滿哂飯粒
一啲空隙都無,唔係食佢嘅鬆化鬆脆
不過略嫌芝士無乜存在感,唔係感受到
反而海膽醬真係好出,每食一啖都漸漸散出嚟
Seared Hokkaido Scallops $108
呢個我同朋友都覺得係MVP!
綠色嘅係枝豆蓉,而上面一粒粒嘅係麵豉!
真係幾搞笑,原本我本人係勁怕食呢啲豆類
但食落真係異常地夾,尤其係麵豉
佢嘅咸香味道係令帶子昇華咗
而帶子嘅生熟程度就啱啱好,動L動L咁
店員仲介紹咗兩杯off menu嘅mocktail
分別係Passion Fruit and Grape $88
同Mangosteen Iced Tea $88,兩杯都幾suprise
清新得黎,打卡又靚
感受到餐廳著重喺食材嘅原有味道做配搭
唔會用過多嘅調味,我自己覺得幾得意