2015-05-21 7273 浏览
因為喺附近工作既關係,去Forte食飯都好多次但每次食Lunch,夜晚都係第一次。因為OT同第2日Dayoff既原因,於是約埋班同事試試。同中午一樣都係半自助餐,但食物明顯比中午豐富,沙律款式同汁醬都有好多選擇,冷盤方面就有刺生、長脚蟹、青口同蝦等等一般大路既野,可能生意好既關係啦,呢啲食物都好新鮮!而最愛既生蠔就更加值得一提啦,當晚有兩款供應,蘇格蘭同法國,前者既外觀比較肉厚,味道鮮甜。而法國既比較瘦,但蠔味同海水味較重,兩種我都咁鐘意,雖然每次攞兩隻,但等既時間都吾太耐,結果食左一打,十分滿足。主菜方面我地點左4款share,因為係做蝦既主題,我地點左3款蝦同1份牛柳,先講牛啦肉質同生熟程度都滿意但份量比較細,至於3款蝦,分別係釀左三文魚入去焗既大蝦、大頭蝦木瓜沙律同大蝦西班牙炒飯,我至喜歡就係三文魚果款,不太濃味幾好!至於其他2款都好有水準。至於甜品,吾講其他剩係果個名牌雪糕已值回票價。總括嚟講可以再試。
海鮮西班牙炒飯
大頭蝦木瓜沙律