forte

餐厅: forte
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
资讯:

资讯:

2020-11-02 2741 浏览
疫情底下相信大家都好耐无食自助餐,趁开始稍稍缓和今晚黎到观塘呢间酒店食半自助晚餐享受下。酒店位置位於牛头角站和APM商场的中间十分方便,酒店餐厅装修十分有格调,走型格路线。餐厅安排了十分宽敞的地方,摆满冷盘、刺身,海鲜和甜品区,十分贴心地都有专属盖盖住,十分卫生,各位出去罗嘢食既时候记谨要戴上口罩。讲返半自助晚餐,首先去罗左刺身类:款式多多,包括三文鱼、吞拿鱼、希灵鱼、甜虾等等,十分新鲜。接下来,海鲜方面也绝对不容错过:长脚蟹,田螺,虾,生蚝和蚬等等,特别推介长脚蟹,鲜甜多肉。除了自助餐既部分,每位也包了一份主菜。宫崎A4和牛西冷扒 额外加多$200,就有A4和牛西冷牛扒,当然唔好错过啦!果然没有令人失望,A4和牛西冷肉质鲜嫩,和牛油香重,脂肪同肉的比例恰到好处,十分推介。纽西兰顶级羊扒(150g)另外一款主菜选了纽西兰羊架,超重羊味,锺意食羊架既朋友万勿错过,羊架肉质好嫩滑,配上旁边配菜南瓜蓉,西兰花等,好满足。随主菜附送薯条,一款:原味和另一款黑松露薯条,可以任食!吃过主菜後,甜品可以自助形式去外面自取,甜品款式也琳琅满目,有小蛋糕,葡挞,苹果金宝还有movenpick雪糕杯等,十

除了自助餐既部分,每位也包了一份主菜。

宫崎A4和牛西冷扒

纽西兰顶级羊扒(150g)
随主菜附送薯条,一款:原味和另一款黑松露薯条,可以任食!

吃过主菜後,甜品可以自助形式去外面自取,甜品款式也琳琅满目,有小蛋糕,葡挞,苹果金宝还有movenpick雪糕杯等,十分吸引。

下次想食自助餐又多一个选择了!
2020-10-28
2020-09-16 6247 浏览
终於捱过新冠肺炎嘅第三波、衬限聚令亦稍为放宽、一定要食餐好嘅、精挑细选book 左Forte 嘅半自助餐🥂🥩🧀 🦐🦀如心艾朗酒店好近APM , 餐厅环境亦颇具特色,中庭自助餐区,大大小小嘅餐枱组合、原始石墙设计好型呀,餐厅亦好贴心,口罩封套,适当距离都做得好好,丰盛自助吧、少左挤迫感 ,令人食得更轻松写意😍😍😍 Book 位时已经知道系自选一份主食+半自助餐形式,意想不到嘅系自助吧枱提供嘅美食种类之多、不但摆设吸引、而且高质美味👏👏👏主菜选择好多、肉肉有齐猪、牛、羊,想清清地蒸条海上鲜又得,静待牛扒嘅一刻当然要绕场一周,噢.... 好正啊,爆膏面包蟹🦀、大大粒翡翠螺🐚、酒香醉鲍鱼、冰镇赖尿虾、长脚蟹⋯⋯唔会选择困难,因为样样都爱吃👍👍👍一个回合已经大满足,海鲜供应源源不绝,质素之高更加系见微知着,酒香鲍鱼爽口弹牙,,冰镇瀬尿蟹非常鲜甜、爆膏面包蟹绝对系要挑战你嘅胆固醇,每样食材都处理得乾乾净净,🛎钟声响起,服务员来过🔥火焰焗虾🦐、之後仲有辣酒煮花螺、芝士炒意粉,即塲制作,好有party feel 👏👏👏美食穿梭,我已经发现牛扒好正啊,服务员端上一桌子调味、介辣、餐桌盐都有多款选择,如此

美食穿梭,我已经发现牛扒好正啊,服务员端上一桌子调味、介辣、餐桌盐都有多款选择,如此排埸,心中已经暗暗赞赏,切一口慢慢品嚐,肉质鲜嫩粉红,系我想要的五成熟,无论烹调、食材方面嘅质素都相当高👍👍👍

Forte 诚意十足,即使系半自助餐,美食设计,摆盘都相当细致,Fine Dining + 丰盛海鲜Bar都超乎预期,相当有水准 ,久违了的美食,令我们今晚不单只吃得好、仲吃得非常开心🥳
2020-08-24 5488 浏览
平时好少食自助餐但半自助餐就唔同啦,今次听朋友介绍去咗呢间酒店内半自助餐嘅餐厅一试。环境都算宽敞,所以食得都安心啲。入座时间7:30已经会见到有啲特别菜式会比人排队拎,我地都纷纷上前凑下热闹。每人都有戴口罩好自律。首先攞到嘅系麻辣汁煮东风螺,好中式嘅一道菜,系西餐厅食到都几特别,而味道都非常到位,够入味又稍辣咁。趁等紧主菜嘅同时,我哋出左去行个圏睇下有咩食。自助bar嘅款式吾算少,海鲜都算新鲜。另外都有基本嘅寿司刺身提供。特别留意餐厅有提供冷盘鲍鱼,想食嘅要主动问下职员攞啦。汤品有中有西,我独爱中汤,见到一片片滑滑雪片真系忍唔住要舀多两碗饮养养颜。食食下就见到侍应徐徐推出限定菜式,今次系火焰芝士长通粉,仲可以睇到制作过程,一边睇真系口水直流!我地攞左一份浅嚐,味道虽然唔算好浓郁芝士香,但系通粉唔会太腍,而系几有口感嘅质地所以都令我一口接住一口好快清咗碟。好快主菜就到了,首先系威灵顿鸭肝牛柳,牛柳肉质好腍嫩,一切落去肉汁四散,外层酥皮几香口再配上鸭肝一齐食更系邪恶满分。另一份主食叫左宫崎和牛西冷扒,牛排油脂比例重,但口感仲会保留左少少嘅嚼劲,食落每啖有浓郁嘅牛味,令人满足。主菜仲跟咗无限

主菜仲跟咗无限量提供嘅黄金薯条及黑白松露薯条,幼身薯条炸得好香脆,仲挂上适量嘅咸蛋黄及黑松露,真系令人欲罢不能。

最後就食咗好多水果同甜品,仲有Häagen-Dazs雪糕供应,真系好丰富!
2020-07-24 8654 浏览
这天又要到观塘附近工作,碰巧友人Y向我推介同区这家酒店的半自助晚餐很抵食,所以便约他一起试试质素。到埗後侍应先带领入座,餐厅同事的笑容及有礼态度也值得一赞。坐下後先听一下侍应介绍及选好主菜,便到自助区走一圈看看。眼见自助区的冷盘、沙律、刺身寿司、炸物、甜品等一应俱全,不是常常吃自助餐的我也被一堆美食吸引得兴奋起来。其实因为近来的疫情,餐厅也有加强卫生措施,每款食物个别有盖盖好,而食客也必须戴口罩去拿食物,食起来比较安心。小弟当然先进攻回本的刺身及冻海鲜,刺身款式颇多,有吞拿鱼、三文鱼、鱆红、鱲鱼、希灵鱼、墨鱼及甜虾,当中选了几款嚐嚐。吞拿鱼赤身嫩滑没有渣;墨鱼够新鲜爽弹;甜虾也入口甘鲜,质素不错,与外面日式料理店吃到的差不多。海鲜的其中一个亮点就是冻半壳鲍鱼,口感爽弹,没有丝毫韧的感觉,再配点泰式酸辣汁,非常惹味可口。其他冻海鲜方面,则在众多款式中选了长脚蟹、冻虾、濑尿虾、青口及螺,蟹脚肉质鲜甜也够水份,不会有很乾的冰鲜感觉;冻虾尺寸适中,不算很大,但胜在质地够厚实弹牙;蓝青口也很有海水鲜美,濑尿虾及螺也不错。前菜吃得差不多,点了的主菜也刚好上桌。我点了个宫崎A4和牛西冷扒(+$200

前菜吃得差不多,点了的主菜也刚好上桌。我点了个宫崎A4和牛西冷扒(+$200),150克的份量也不少,烤纹做得清楚漂亮,切下去没有筋,油润的A4牛脂也刚刚好,与西冷的肉味平衡,扒的熟度也做得很好。

友人则选了威灵顿鸭肝澳洲牛柳,一上桌时已经嗅到扑鼻的酥皮及鸭肝香气,切开更是惊喜,酥皮焗得乾脆,溢出的肉汁及鸭油却表示中间是嫩滑多汁。100克的澳洲牛柳上放了一片煎鸭肝,鸭油与软腍的牛柳互相辉映,入口一流。

伴随主菜我还有无限量的两款薯条,黄金薯条是加上了咸蛋黄酱,咸香开胃;黑白松露薯条就当然是松露香十足,也令人爱不释手。

虽然已饱了大半,也要嚐嚐这里的甜品,葡挞、芝麻奶冻等都很美味,至於任食的Haagen-Dazs雪糕也是必食之选。总结这里的质素以价钱来说很抵食,主菜也吃得出是心机烹调,值得再访。
2020-06-23
  • 刺身
  • 沙律
  • 甜品
  • 冰镇海鲜
2020-06-19 8647 浏览
一班好友”久别重逢”….大家都感到要贺贺佢…大刷一餐的…!!!哈哈!!可迎合不同口味…又可以坐佢几个钟的…似乎自助餐就系个不错选择啊~  朋友就提议到观塘L Hotel 哩间西餐厅forte…最新做紧海鲜主题…半自助形式…即享主菜任择一款…其他头盘,甜品类就自助任添…供应由6:30pm开始至9:30pm…成人每位$488+ 10% 服务费…出示Openrice优惠卷周六享8折添…位罝嘛…可以话吾难揾o既…但又真吾算就脚同显眼…我地早到左…服务员愿意让我地先入座…疫情关系啦…探体温机, 消毒手机o既设备都不会少…耶!!...餐桌上亦放左小樽消毒洁手啫哩俾食客用…连月来…相信哩D要做o既”功夫”…大家都已紧钉在脑袋里面…啊~......服务员亦提醒…到bar枱取食物时要配戴口罩…而食物都全盖上了透明盖…餐厅以木系为主…配上柔和灯光…满有格调的…第一感觉好寜静和谐…印象良好!!未有其他食客…就趁机拍了堆”完好”o既bar枱食物照片俾大家参考…啦~ 嘻嘻!!...陈设乾净整齐…卖相都吾错啊~ 有图有真相啦!!主菜呢…大部份系牛…靓牛更要另加一二百蚊的 (餐牌有注明)…另有羊架、蒸原条海斑、烤德
Wellington Beef with foie gras
Salted Egg + Black Truffle Fries
Desserts + Latte
B Day Cake for FREE

一班好友”久别重逢”
….大家都感到要贺贺佢…大刷一餐的…!!!哈哈!!

主菜呢…大部份系牛…靓牛更要另加一二百蚊的 (餐牌有注明)…另有羊架蒸原条海斑烤德国猪手同埋烤鸡呢就列明
for 2 persons 二人用...所以如大家想点哩两款都要夹夹呀!..... 噢! 原本我最想试哩两个…但免得要朋友改尼就我...所以放弃!

烧羊架…朋友仔都话味OK…有点可惜系生熟度吾太均匀…

威灵顿牛柳酿鹅肝…睇Gordon Ramsay示范佢哩个手本名菜就电视节目上睇得多
…自己就首次品嚐…哩个一人份迷理版…卖相都算别致…切开中间都几靓
…酥皮薄…牛柳熟成度刚好啊~  亦可以见到原片厚厚o既鹅肝…牛质嫰林…鹅肝味道好出…吾错吾错!!

值得一提系…牛扒类会送份薯条…有咸蛋及黑松露口味
…食到停吾倒口…啊~

餐厅亦提供试管式调味架…粗略见至少有十款之多...可选择合适调配自己份肉类o既口味…

原条蒸鱼…直系估吾倒好似中餐4人份咁大条喎!!.....哈哈!!...望到都开心…味道亦赞…朋友都话冇拣错…呢!!

至於自助主题系海鲜盛宴…
推介
蟹脚
鲜味鲍鱼亦一致赞偿啊~
 (注: 要问服务生,每次派两只) 值得再添再添!!哈!
焗蚝就觉得做得吾够好…出水
…鱼生剌身都提供多款…自己哩段疫市期间就暂且避开嘞!!...只系食左碗日式冷面…OK架都…

沙律bar就平平均…甜品细细件几好…可多试几款…较喜欢
Opera
芒果绿茶慕丝蛋糕葡挞就麻麻地咋
…仲有迷李哈根大师雪糕杯供应….亦有新鲜水果

重点尼呀~~  生日之星可获精美蛋糕一个…系
火焰雪糕蛋糕呀! 好美~
….记得订座时通知埋, 喜欢可加埋名…
2020-06-13
庆祝纪念
用餐优惠
优惠券
  • 鲍鱼
  • 蟹脚
  • 威灵顿牛柳酿鹅肝
这是我第二次帮衬购买一人午餐,两次都系食青咖喱鸡配手抓饼因为好食,带少少辣。此套餐配水果绝对系完美,因为可以解下辣,不过相比第一次购买的一人午餐,生果的差三倍份量,第一次有一杯生果(10几粒),第二次帮衬得4粒,所以有点失望😞
青咖喱鸡配手抓饼午餐
2020-11-16
外卖自取
青咖喱鸡配手抓饼午餐
2020-11-16 0 浏览
之前同朋友食过晚市半自助餐,即时做会员会有折扣,我即时做咗!生日仲会有优惠生日免费,加一个正价!两位共$503.8海鲜选择都算多,竟然系虾最好食!又大只又爽口濑尿虾好细只无乜肉,面包蟹啲肉好实,蟹脚一般鲍鱼唔系放出嚟任攞,要问职员先有!但都系任食都几爽口几鲜甜呢个青口系排队攞!味道都几浓几惹味!佢好得意,会喺中间位推出唔同食物,出现咗三次,第一系青口,第二系火焰虾,最後系好大旧芝士煮嘅意粉火焰虾,即时煮热辣辣!啲虾好靓意粉冇咩特别,唔食无损失因为系半自助餐,食物选择唔会太多,都有焗蚝、炸鱼饼、米网卷、沙律之类主菜羊扒,好嫩好淋卖相都好靓呢款系威灵顿牛柳鸭肝选择扒类仲可以无限叫薯条,呢款系黑白松露薯条又热又脆,但太大碗啦⋯⋯食唔唒甜品算多款,慕丝做得好好,又香又滑雪糕系movenpick好正!但太饱...食得好辛苦好惊喜!竟然有个火焰雪糕送呢餐真系平靓正
生日免费,加一个正价!两位共$503.8

海鲜选择都算多,竟然系虾最好食!又大只又爽口
濑尿虾好细只无乜肉,面包蟹啲肉好实,蟹脚一般

鲍鱼唔系放出嚟任攞,要问职员先有!但都系任食
都几爽口几鲜甜

呢个青口系排队攞!味道都几浓几惹味!

火焰虾,即时煮热辣辣!啲虾好靓

意粉冇咩特别,唔食无损失

主菜羊扒,好嫩好淋
卖相都好靓

呢款系威灵顿牛柳鸭肝

选择扒类仲可以无限叫薯条,呢款系黑白松露薯条
又热又脆,但太大碗啦⋯⋯食唔唒

甜品算多款,慕丝做得好好,又香又滑

雪糕系movenpick
好正!但太饱...食得好辛苦

好惊喜!竟然有个火焰雪糕送

呢餐真系平靓正
2020-11-07 0 浏览
适逢纪念日梗系食返餐好㗎啦! 咁桥有买一送一的半自助餐赠券, 咁就啱晒啦!呢间Forte半自助晚餐, 虽然没有生蚝。但冻海鲜非常之丰富,例如有: 面包蟹,长脚蟹,小龙虾,濑尿虾,青口,虾 ,田螺, 蚬, 还有鲍鱼。另外,仲有 刺身,寿司, 烟三文鱼, 沙律, 焗生蚝, 中汤,蘑菇汤等等。主菜我地都选了牛扒,我选了 澳洲牛肉眼扒,另一半选了 威灵顿鸭肝澳洲牛柳,好少餐厅有呢种煮法,鸭肝同牛柳真系不得了好好味,每晚只做十多份,强力推介!主菜配有咸蛋或黑白松露薯条,非常香口,正!餐厅不时会推出餐车, 敲钟告诉大家有特别菜式 , 跟住即刻烹调,大家便可以排队取,我当晚有蒜蓉炒虾,炒青口, carbonara。 非常热闹好有趣!甜品都有好多选择,有生果,布甸,蛋糕,葡挞,芝士蛋糕,奶冻,Haagen Dazs雪糕,真系好丰富!大家一定想问点样得到呢张半价coupon?! 只要登记做L hotel会员(免费的), 生日就会收到email附上的 赠券, 同一月份可以用。(原价$458+10%)2人埋单$504Forte @ LHotel Kwun Tong晚餐时间(6:30pm - 9:30pm)评

另外,仲有 刺身寿司, 烟三文鱼, 沙律, 焗生蚝, 中汤,蘑菇汤等等。

2人埋单$504
Forte @ LHotel Kwun Tong
晚餐时间(6:30pm - 9:30pm)
评价:唯一不满就是饮品只有一杯, 其他都很满意。
2020-10-19 1061 浏览
如心酒店的会员,生日月份可以免费食一餐自助餐!今次选了官塘如心艾朗酒店的forte!晚餐是半自助形式,前菜.餐汤.面包.刺身.甜品等可以任食,主菜就每人选一份!我首先当然是海鲜冷盘啦!翡翠螺.冰镇鲍鱼比较少有!刺身虽然是大路货,但非常新鲜甜美!主菜就选了澳洲肉眼牛扒和鹿儿岛猪肩扒,两者味道不错!还有摇铃时间,厨师会突击出一些特别菜式,今晚就有三款,最好味就是卡邦尼意粉!另因为是生日晚餐,餐厅还送了两杯白酒和蛋糕,真的十分贴心
,真的十分贴心
2020-10-19
用餐优惠
优惠券
  • 澳洲谷饲牛肉眼扒
  • 慢烧鹿儿岛茶美豚肩扒
2020-10-19 766 浏览
见到openrice有优惠,於是在网站上订位,来试试酒店的出品。以前也试过其他酒店的半自助午餐,感觉上都麻麻地,其实今次也没有报很大期望,能到及格线就得。一到餐厅先选择主菜,侍应好好态度,见我选择牛柳,问我要几成熟,我答三成后她提醒我牛柳较厚身,三成会很生,建议我五成,於是我转要五成。跟着去行自助餐区,就冇刺身但有四款冻海鲜,沙律同冻盘都有相当多选择,有款含香葱的芝士非常好味,食咗好多旧~另外中式嘢都有七八款,唔中意冻嘢都不怕冇嘢食。仲有一款中汤一款西汤,都几好饮。等咗约十五分钟主菜来咗,先生的羊架十分软嫩,羊膻味唔算重。我的牛柳就真系好好食~熟度啱啱好,肉汁丰富,美味程度超出期待~食完主菜个胃已经冇咩空间,食几旧甜品就正好,讲真蛋糕就较普通,不过不失。不过仲有乳酪同movenpick雪糕可以选择,都已经冇得输啦~今次可以话系相当满意,forte 完全是可以再光顾的餐厅~

,美味程度超出期待~

今次可以话系相当满意,forte 完全是可以再光顾的餐厅~
2020-10-18
2020-10-15 669 浏览
如心酒店嘅自助餐成日做优惠,搞到我哋心郁郁想食!前排疫情关系转左套餐,果排仲未敢出街,估唔到过左阵疫情又好转,餐厅都改返正常自助餐,我同屋企人即刻book位食餐劲嘅!最爱自助餐嘅冷冻海鲜,长脚蟹都几多肉,只只鲜甜美味,我地食左好多,encore左好多次!另外普通蟹都唔错,开头以为自助餐应该质素麻麻,点知食落好多膏,啲肉仲好甜,正呀!第二个目标就系刺身,呢到嘅刺身种类都几多,不过我个人就最爱三文鱼,食左好多转三文鱼好满足,有时师传仲会切腩位比我,满足!鱼生整体都好新鲜,而且放刺身同师传处理刺身嘅位置都好乾净,食得好放心!仲有呢到有提供鲍鱼,仲要size都唔细架!每次可以拎两只,我食左6只,好好味好弹牙!另外仲有冷盆热食都好多元化,我地样样食啲都好饱!食到一半,个主菜嚟埋,系澳洲M4和牛扒,同埋日本宫崎A4和牛扒。澳洲M4和牛扒肉香够哂浓,日本宫崎A4和牛扒就油香充足,入口即溶,我地share食,可以两样都试少少,好满足!最後再食埋甜品就完满啦!

另外仲有冷盆热食都好多元化,我地样样食啲都好饱!

2020-10-09 461 浏览
呢大半年由於疫情关系已经有一段时间冇食过自助餐,而家放宽咗人数之後就要出嚟好好食返餐,因为系半自助餐嘅关系所以食物方面唔算话太多,但感觉可以唔造成太多浪费都唔错食物基本上都有齐冷盘、热盘、沙律、寿司、老火汤、甜品、生果应有尽有刺身有多款,但我主食喜欢的三文鱼及鱿鱼冷盘海鲜好新鲜美味,大虾爽口,贝类好鲜甜主菜方面就点咗我喜欢嘅牛,因为想再食好少少,所以就另加$200要个升级‘澳洲M4和牛扒‘;食落肉汁丰富,油脂均匀、肉质嫩滑,牛味好重焗蚝都好好食,最爱芝士火灸过芝士意粉到了某个时间就会由厨师出来表现再给大家攞最後要留肚食甜品吧整体上我都好满意,地方很舒适,侍应生嘅招呼相当殷勤,呢点要加很多分
刺身有多款,但我主食喜欢的三文鱼及鱿鱼
冷盘海鲜好新鲜美味,大虾爽口,贝类好鲜甜
焗蚝都好好食,最爱芝士火灸过
芝士意粉到了某个时间就会由厨师出来表现再给大家攞
最後要留肚食甜品