forte

210
29
18
餐厅: forte
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
星期一: HKD1 = 1里数,星期二至日: HKD2 = 1里数 (埋单前记住讲声「我要赚里数」!) 优惠受有关条款约束。
条款及细则:
  • 会员惠顾满认可消费额(最低300港元,最高10,000港元)可赚取「亚洲万里通」里数。
  • 会员在星期二至日 (星期一除外),每消费HKD2可赚1里数。
  • 会员所赚取之「亚洲万里通」里数将根据账单总金额计算,包括服务费及税项,但不包括小费。
  • 于节日期间惠顾伙伴餐厅之推广餐膳,或未能赚取「亚洲万里通」里数。请于惠顾前先向有关餐厅查询。
  • 额外「亚洲万里通」里数将于餐膳后7个工作天内存入会员账户。
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
餐厅: forte
资讯:

为鼓励食肆透过提供食物份量选择和采取减少厨余措施,与顾客共同从源头减少厨余,环境保护署推出了「咪嘥嘢食店」计划,参与食肆如符合评核准则将获「咪嘥嘢食店」认可资格和获发「咪嘥嘢食店」的标志及标贴,以供张贴於店舖内和宣传,供顾客识别。此计划全年均接受申请,申请费用全免。

详情可浏览:http://www.foodwisehk.gov.hk/zh-hk/food-wise-Eateries.php

餐厅: forte
资讯:

为推动全港减盐减糖新饮食文化及新生活态度,食物及衞生局、降低食物中盐和糖委员会及食物环境衞生署食物安全中心推出了《少盐、少糖、少 • 确幸》餐饮联盟,参与食肆会提供少盐少糖选项予顾客,部份更会提供特定减盐减糖菜式。参与减盐减糖食肆会获发计划标志,以供张贴於店舖内,供顾客识别。详情可在此浏览:https://www.fhb.gov.hk/cn/our_work/feh/rssf.html

等级1
1
0
2021-04-28 0 浏览
分别系4月头公众假期及4月尾平日帮衬过,环境卫生,食物质素以及服务态度都有一定水准。~ 首先讲讲价钱同食物既分别假期嗰日,我哋一共4人,有买4送1优惠,每人都系$300有找。重点系星期六,日,公众假期系贵$100,但系多咗冻海鲜(虾,蚬,青口),寿司,Pizza,少量热食及雪糕。平日平咗就无以上食物。加$98 红白酒任饮。~ 环境及服务质素假期嗰日可能多师奶,门口攞位个姐姐就有D不耐烦。今日去就好正常,因为我去到时系无人排队攞位。至於场内服务员都好落力,我两次都遇到好的服务员,上次系一位後生男仔,今次系一位後生女。场内环境假日系好过平日,平日人多比较嘈。可能系咁啱今日後面坐咗4连枱16人, 服务员都忙到不得了。~ 食物质素上次同今次一样,主菜都系要7成熟嘅羊,今日可能人多,7成熟变咗well done 😅其他食物都可以。有不同既沙律,1款中汤,1款西汤,面包,烟三文鱼,冻火腿,生果,蛋糕。另外每人有一杯餐饮,佢嘅咖啡系好饮嘅。总括嚟讲,星期六,日及公众假期去系食得开心啲,满足啲。今日好惊喜,我系经openrice订位,我系拣咗今日系庆祝周年纪念,突然送上蛋糕,好窝心😍多谢forte送上
更多
分别系4月头公众假期及4月尾平日帮衬过,环境卫生,食物质素以及服务态度都有一定水准。

~ 首先讲讲价钱同食物既分别
假期嗰日,我哋一共4人,有买4送1优惠,每人都系$300有找。重点系星期六,日,公众假期系贵$100,但系多咗冻海鲜(虾,蚬,青口),寿司,Pizza,少量热食及雪糕。平日平咗就无以上食物。加$98 红白酒任饮。

~ 环境及服务质素
假期嗰日可能多师奶,门口攞位个姐姐就有D不耐烦。今日去就好正常,因为我去到时系无人排队攞位。至於场内服务员都好落力,我两次都遇到好的服务员,上次系一位後生男仔,今次系一位後生女。

场内环境假日系好过平日,平日人多比较嘈。可能系咁啱今日後面坐咗4连枱16人, 服务员都忙到不得了。

~ 食物质素
上次同今次一样,主菜都系要7成熟嘅羊,今日可能人多,7成熟变咗well done 😅其他食物都可以。有不同既沙律,1款中汤,1款西汤,面包,烟三文鱼,冻火腿,生果,蛋糕。另外每人有一杯餐饮,佢嘅咖啡系好饮嘅。

总括嚟讲,星期六,日及公众假期去系食得开心啲,满足啲。

今日好惊喜,我系经openrice订位,我系拣咗今日系庆祝周年纪念,突然送上蛋糕,好窝心😍多谢forte送上既祝福🙏🏻

0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
90
0
2021-04-24 0 浏览
早前最後一个星期日我决定食多一次自助餐又想咁多人,於是在OpenRice 订了这间试一试酒店有免费泊车两小时泊好车就上去食啦~食物种类都算齐全自助区可以攞到小食、饮品、寿司、海鲜🦞、甜品每人可以叫一份主菜食物质素都ok, 基本上一定食饱!自助区会不停refill, 唔错!最吸引系佢嘅雪糕系movenpick ❤️ 超好味!最後仲包餐饮一杯(咖啡或茶)休闲自助餐又容易book到位👍🏻
更多
早前最後一个星期日
我决定食多一次自助餐
又想咁多人,於是在OpenRice 订了这间试一试

酒店有免费泊车两小时
泊好车就上去食啦~

食物种类都算齐全
自助区可以攞到小食、饮品、寿司、海鲜🦞、甜品

每人可以叫一份主菜

食物质素都ok, 基本上一定食饱!
自助区会不停refill, 唔错!

最吸引系佢嘅雪糕系movenpick ❤️ 超好味!

最後仲包餐饮一杯(咖啡或茶)

休闲自助餐又容易book到位👍🏻
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2021-03-28
用餐途径
堂食
人均消费
$220 (午餐)
等级3
57
0
2021-03-23 2301 浏览
今晚一行三人到Forte 晚餐,先睇相片:晚餐半自助形式,自助头盆有蟹脚,鲍鱼,冻虾,刺身,沙律,焗蚝等等主菜叫咗威灵顿牛柳,同埋德国猪手,德国猪手仲会送两杯啤酒,不过是晚决定咗+$128任饮红白酒 ,就冇饮到佢嘅啤酒,其实佢送嘅啤酒都系好好饮,系德国啤(之前饮过)。送了一客和牛寿司,普普通通。威灵顿牛柳,从来都唔系我杯茶,自己唔锺意食所以唔评价。德国猪手就好食过好多德国餐厅,厨师把皮分开,整走咗皮底下嗰层肥膏,猪皮烧得好脆,一边倾偈,一边饮酒,一边拮下猪手食实在系好enjoy。侍应好好招呼,特登早啲送主菜俾我哋食,唔使我哋食头盆食到饱晒食唔落只猪手。甜品只吃了Movenpick 雪糕,配上一杯cappuccino,完美。(其实杯咖啡一般般,但感觉完美)希望疫情快啲过去,唔洗食亲晚饭22:00 就赶住走。
更多
今晚一行三人到Forte 晚餐,先睇相片:
49 浏览
0 赞好
0 留言
24 浏览
0 赞好
0 留言
16 浏览
0 赞好
0 留言
20 浏览
0 赞好
0 留言
22 浏览
0 赞好
0 留言
33 浏览
0 赞好
0 留言

晚餐半自助形式,自助头盆有蟹脚,鲍鱼,冻虾,刺身,沙律,焗蚝等等
主菜叫咗威灵顿牛柳,同埋德国猪手,德国猪手仲会送两杯啤酒,不过是晚决定咗+$128任饮红白酒 ,就冇饮到佢嘅啤酒,其实佢送嘅啤酒都系好好饮,系德国啤(之前饮过)。
送了一客和牛寿司,普普通通。
威灵顿牛柳,从来都唔系我杯茶,自己唔锺意食所以唔评价。
德国猪手就好食过好多德国餐厅,厨师把皮分开,整走咗皮底下嗰层肥膏,猪皮烧得好脆,一边倾偈,一边饮酒,一边拮下猪手食实在系好enjoy。
侍应好好招呼,特登早啲送主菜俾我哋食,唔使我哋食头盆食到饱晒食唔落只猪手。
甜品只吃了Movenpick 雪糕,配上一杯cappuccino,完美。(其实杯咖啡一般般,但感觉完美)
希望疫情快啲过去,唔洗食亲晚饭22:00 就赶住走。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
27
0
2021-02-18 4499 浏览
满足迷你蛋糕能够发挥小宇宙食Movenpick, 我哋已经食咗几餐buffet,今日系情人节lunch, 希望可以令到同迷你蛋糕第1个情人节开开心心 首先坐低拣咗main course, 有几款系新年菜式拣完攞咗碗中汤饮吓,料足无口乾腊肠蒸盲曹鱼柳一片无骨鱼肉几滑,如果腊肠可以多一啲,应该会再香啲澳洲壳饲西冷牛扒迷你蛋糕最爱牛扒medium rare, 澳洲油脂分布平均,有牛羶香食完之後,出去buffet 枱攞嘢食,沙律正常无乜特别,够新鲜就ok, 迷你蛋糕唔食糕,今个新年得呢一日食过芋头糕同萝卜糕,煎得香口乾身,烧卖好好食,小蛋糕食咗好多粒,buffet 枱好少见到牛尾,牛味十足,迷你蛋糕话似炆到好似牛腩主角出场,呢度系我哋解决咗既Movenpick
更多
满足迷你蛋糕能够发挥小宇宙食Movenpick, 我哋已经食咗几餐buffet,今日系情人节lunch, 希望可以令到同迷你蛋糕第1个情人节开开心心
87 浏览
0 赞好
0 留言

首先坐低拣咗main course, 有几款系新年菜式
893 浏览
1 赞好
0 留言

拣完攞咗碗中汤饮吓,料足无口乾
336 浏览
0 赞好
0 留言

腊肠蒸盲曹鱼柳
一片无骨鱼肉几滑,如果腊肠可以多一啲,应该会再香啲
196 浏览
1 赞好
0 留言

澳洲壳饲西冷牛扒
迷你蛋糕最爱牛扒medium rare, 澳洲油脂分布平均,有牛羶香
134 浏览
0 赞好
0 留言

食完之後,出去buffet 枱攞嘢食,沙律正常无乜特别,够新鲜就ok, 迷你蛋糕唔食糕,今个新年得呢一日食过芋头糕同萝卜糕,煎得香口乾身,烧卖好好食,小蛋糕食咗好多粒,buffet 枱好少见到牛尾,牛味十足,迷你蛋糕话似炆到好似
牛腩
109 浏览
1 赞好
0 留言
101 浏览
0 赞好
0 留言
75 浏览
0 赞好
0 留言

主角出场,呢度系我哋解决咗既Movenpick
83 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
  • Movenpick
等级3
32
0
2020-12-04 3930 浏览
forte (观塘)07:00-22:00今次系食嘅系晚餐的半自助餐💛由18:30至21:30💛总共3小时💛由於我系平日食用,所以价钱为每位成人$458起主菜:今次叫左两款主菜,共8人享用,包括1 澳洲饲养斧头牛扒1.2 kg斧头扒的牛味香浓,肉质嫩滑多汁👍🏻整体水凖以上,不过不失😋推荐度: 😋😋😋😋 (5个😋为满分)2 “扒” 世界滋味拼盘呢款拼盘,包括了牛肉,猪肉,羊肉,鸡肉,海鲜🦞🤫十分适合选择困难症的你💛👍🏻个人最推猪肉,入口爆汁,肥瘦比例刚好,香浓猪肉味💛🥰不过鸡肉又柴又韧,十分失望😣😣推荐度: 😋😋😋.5 (5个😋为满分)#西餐 #牛扒 #猪扒 #观塘美食 #半自助餐 #自助餐 #forte forte (观塘)观塘创业街38号如心艾朗酒店2楼
更多
forte (观塘)
07:00-22:00

今次系食嘅系晚餐的半自助餐💛
由18:30至21:30💛总共3小时💛
由於我系平日食用,所以价钱为每位成人$458起

主菜:
今次叫左两款主菜,共8人享用,包括
1 澳洲饲养斧头牛扒1.2 kg
斧头扒的牛味香浓,肉质嫩滑多汁👍🏻
整体水凖以上,不过不失😋
推荐度: 😋😋😋😋 (5个😋为满分)

2 “扒” 世界滋味拼盘
呢款拼盘,包括了牛肉,猪肉,羊肉,鸡肉,海鲜🦞🤫
十分适合选择困难症的你💛👍🏻
个人最推猪肉,入口爆汁,肥瘦比例刚好,香浓猪肉味💛🥰
不过鸡肉又柴又韧,十分失望😣😣
推荐度: 😋😋😋.5 (5个😋为满分)

#西餐 #牛扒 #猪扒 #观塘美食 #半自助餐 #自助餐 #forte

forte (观塘)
观塘创业街38号如心艾朗酒店2楼
102 浏览
0 赞好
0 留言
73 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
33
0
2020-12-02 3517 浏览
周日中午去吃的brunch,是半自助形式的。 楼下大堂有人迎接,头盘前菜还有甜点都是自助的,主菜有牛排,羊排,猪排骨等可以选择,选择挺多的,小朋友有西红柿肉酱意大利面和西班牙海鲜饭可以选。我们选了牛眼肉 猪肋排以及西红柿肉酱意面,牛排烤的很不错半熟,猪肋排的黑胡椒有点太多了 烧烤酱的味道一般 烤的不是很烂,没有吃太多。 自助台有虾,皮皮虾,青口,绿色沙拉,寿司,火腿片,三文鱼,冷面,茄子等蔬菜冷盘, 热菜有牛尾,花螺,点心, 甜点有各种蛋糕,橡皮糖,movenpick冰激凌种类也挺丰富。 服务很不错,加水及时,吃完主菜有人过来问是否需要咖啡和茶,不是很吵,环境挺好的。
更多
周日中午去吃的brunch,是半自助形式的。 楼下大堂有人迎接,头盘前菜还有甜点都是自助的,主菜有牛排,羊排,猪排骨等可以选择,选择挺多的,小朋友有西红柿肉酱意大利面和西班牙海鲜饭可以选。我们选了牛眼肉 猪肋排以及西红柿肉酱意面,牛排烤的很不错半熟,猪肋排的黑胡椒有点太多了 烧烤酱的味道一般 烤的不是很烂,没有吃太多。 自助台有虾,皮皮虾,青口,绿色沙拉,寿司,火腿片,三文鱼,冷面,茄子等蔬菜冷盘, 热菜有牛尾,花螺,点心, 甜点有各种蛋糕,橡皮糖,movenpick冰激凌种类也挺丰富。 服务很不错,加水及时,吃完主菜有人过来问是否需要咖啡和茶,不是很吵,环境挺好的。
113 浏览
0 赞好
0 留言

91 浏览
0 赞好
0 留言

105 浏览
0 赞好
0 留言

80 浏览
1 赞好
0 留言

68 浏览
0 赞好
0 留言

64 浏览
0 赞好
0 留言

46 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
13
0
2020-11-25 1869 浏览
Staycation 食午餐有八折。食左西冷同西京烧银雪鱼。两样都好好味。西冷medium刚刚好,块朳唔系好大,但够厚,都几有口感。西京烧银雪鱼好香口,油香又juicy。半自助餐即冷盘就唔算太多选择,甜品都唔系好多。不过八折後二百几蚊一个人都好okay,坐得舒服,环境好,员工有礼貌,可以由十二点慢慢食到两点半。甜品得咁多选择,如果多啲就更好。最後,半自助餐包一杯餐茶,叫左杯咖啡☕️,如果想同朋友坐低慢慢食倾吓计,系唔错即选择。
更多
Staycation 食午餐有八折。食左西冷同西京烧银雪鱼。两样都好好味。西冷medium刚刚好,块朳唔系好大,但够厚,都几有口感。西京烧银雪鱼好香口,油香又juicy。半自助餐即冷盘就唔算太多选择,甜品都唔系好多。不过八折後二百几蚊一个人都好okay,坐得舒服,环境好,员工有礼貌,可以由十二点慢慢食到两点半。
西京烧银雪鱼
$268
26 浏览
1 赞好
0 留言
西冷
$268
19 浏览
0 赞好
0 留言


半自助餐甜品
21 浏览
0 赞好
0 留言
甜品得咁多选择,如果多啲就更好。最後,半自助餐包一杯餐茶,叫左杯咖啡☕️,如果想同朋友坐低慢慢食倾吓计,系唔错即选择。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
西京烧银雪鱼
$ 268
西冷
$ 268
等级1
2
0
2020-11-23 1644 浏览
为另一半庆生,参考了不同酒店的自助餐食评,最後选了这一间。虽然咁多年来食过了不同酒店的自助餐(有5星、有4星),但近年最满意要算这间。第一次来,坐位距离很寛阔,没有压迫感。食物方面,由於是半自助餐,热荤不算多,有泰式鱼饼、春卷及焗蚝。冷盘有不同的冻海鲜,鱼生亦有很多款,我全部都嚐了一遍,很生鲜味美,比其他酒店好。主菜方面,亦有水准。甜品款式算多。M字头雪糕好味。由於是会员,生日月份有买一送一优惠,另有汽酒及火焰雪山赠送。平均消费$250几一个人,服务员也很亲切、碟也收得快。真心觉得物超所值!一定会再来!
更多
为另一半庆生,参考了不同酒店的自助餐食评,最後选了这一间。虽然咁多年来食过了不同酒店的自助餐(有5星、有4星),但近年最满意要算这间。第一次来,坐位距离很寛阔,没有压迫感。
食物方面,由於是半自助餐,热荤不算多,有泰式鱼饼、春卷及焗蚝。冷盘有不同的冻海鲜,鱼生亦有很多款,我全部都嚐了一遍,很生鲜味美,比其他酒店好。
主菜方面,亦有水准。甜品款式算多。M字头雪糕好味。
由於是会员,生日月份有买一送一优惠,另有汽酒及火焰雪山赠送。平均消费$250几一个人,服务员也很亲切、碟也收得快。真心觉得物超所值!一定会再来!
111 浏览
2 赞好
0 留言
23 浏览
3 赞好
0 留言
25 浏览
0 赞好
0 留言
21 浏览
0 赞好
0 留言
20 浏览
0 赞好
0 留言
18 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
15 浏览
1 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
33 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-11-23
用餐途径
堂食
人均消费
$255
庆祝纪念
生日
等级3
89
0
2020-11-22 1251 浏览
🔅如心艾朗酒店西餐厅 Forte🔅随心所「肉」半自助晚宴人均 $458+10%👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻疫情中的半自肋餐平日仍然full booking🤯第四次黎食Forte🍴好似未试过咁迟先上个main🧐我地由冻海鲜、沙律、汤、焗蚝到甜品..同雪糕都食埋😂入座後一个多小时才上主菜仲要系侍应黎问我地要咩餐茶既时候💁🏼‍♂️我地同佢讲 main dish仲未上lol(如果想食呢个 肥啤🧸温馨提示大家要一入座就order减少等候时间♨️)满心期待既Beef Wellington 100g酥皮切落去稔身😯鹅肝+滑嫩的牛柳🤤🤤🤤羊扒肉质滑嫩😋黑松露薯条+咸蛋黄薯条任食同某快餐店一样既幼身薯条但口感似乎更逊快餐店没有咸蛋黄既金香只吃到颇咸的调味黑松露如果整成酱黎点应该会比咁样效果更好但一向热爱薯条既肥啤🧸我感觉成件事有啲浪费亦冇咩意欲encore冻海鲜有长脚蟹、鲍鱼Refill既速度都快至於生蚝就只有焗蚝🦪有十几款口味每次会有三款只是酱汁太多蚝size都较细肥啤🧸推介芝士挞一口size挞底松脆忍唔住食左几粒🤫🤫餐厅有一个架装住十二支test tube🧪🧪入面系有唔同调味
更多
🔅如心艾朗酒店西餐厅 Forte🔅
随心所「肉」半自助晚宴
人均 $458+10%

👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

疫情中的半自肋餐
平日仍然full booking🤯

第四次黎食Forte🍴
好似未试过咁迟先上个main🧐
我地由冻海鲜、沙律、汤、焗蚝到甜品..
同雪糕都食埋😂
入座後一个多小时才上主菜
仲要系侍应黎问我地要咩餐茶既时候💁🏼‍♂️
我地同佢讲 main dish仲未上lol
(如果想食呢个
肥啤🧸温馨提示大家要一入座就order
减少等候时间♨️)

满心期待既Beef Wellington 100g
酥皮切落去稔身😯
鹅肝+滑嫩的牛柳🤤🤤🤤
14 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言

羊扒
肉质滑嫩😋
14 浏览
0 赞好
0 留言
13 浏览
0 赞好
0 留言

黑松露薯条+咸蛋黄薯条任食
同某快餐店一样既幼身薯条
但口感似乎更逊快餐店
没有咸蛋黄既金香
只吃到颇咸的调味

黑松露如果整成酱黎点
应该会比咁样效果更好

但一向热爱薯条既肥啤🧸我
感觉成件事有啲浪费
亦冇咩意欲encore



冻海鲜有长脚蟹、鲍鱼
Refill既速度都快

至於生蚝就只有焗蚝🦪
有十几款口味
每次会有三款
只是酱汁太多
蚝size都较细

肥啤🧸推介芝士挞

一口size
挞底松脆
忍唔住食左几粒🤫🤫

餐厅有一个架装住十二支test tube🧪🧪
入面系有唔同调味酱料
内里各有一小匙羹
🥄🥄🥄🥄🥄🥄🥄🥄🥄
未有疫情之前觉得呢个设计好好💯
客人可以按自己的口味
配搭唔同嘅酱料

提升肉类的层次

由於我地主菜上得比较晏
呢个调味架可能数量有限
亦冇跟餐上
提出要求後
只见职员起第二枱
相信完成左主菜的客人枱上
询问後并拿到我们的枱🤯🤯🤯🤯🤯🤯

🆘
上面的匙羹是一晚换一次
还是一直不会更换?😧
调味架置於别人的枱上一个多小时
起完全冇遮盖下
暴露於其飞沫之中🤢🤢

其实调味架既概念很好
都系打卡既一环
但起疫情下
相信呢样设计如果换成即弃的调味包
或是在点餐时让客人选择酱料
按需求提供一碟数款的酱料(不再重用)
随餐奉上
这样会比较卫生吧?

当晚眼见餐厅的职员只有数位
起满座的情况下
他们几乎全晚在奔走而没闲暇☹️☹️
有客人见状
口罩也没戴上就离开位置去取雪糕🙄
不懂自律
实在令人侧目😕
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
1
0
2020-11-17 796 浏览
这是我第二次帮衬购买一人午餐,两次都系食青咖喱鸡配手抓饼因为好食,带少少辣。此套餐配水果绝对系完美,因为可以解下辣,不过相比第一次购买的一人午餐,生果的差三倍份量,第一次有一杯生果(10几粒),第二次帮衬得4粒,所以有点失望😞
更多
这是我第二次帮衬购买一人午餐,两次都系食青咖喱鸡配手抓饼因为好食,带少少辣。此套餐配水果绝对系完美,因为可以解下辣,不过相比第一次购买的一人午餐,生果的差三倍份量,第一次有一杯生果(10几粒),第二次帮衬得4粒,所以有点失望😞
青咖喱鸡配手抓饼午餐
15 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-11-16
用餐途径
外卖自取
用餐时段
午餐
推介美食
青咖喱鸡配手抓饼午餐
等级3
90
0
2020-11-16 990 浏览
之前同朋友食过晚市半自助餐,即时做会员会有折扣,我即时做咗!生日仲会有优惠生日免费,加一个正价!两位共$503.8海鲜选择都算多,竟然系虾最好食!又大只又爽口濑尿虾好细只无乜肉,面包蟹啲肉好实,蟹脚一般鲍鱼唔系放出嚟任攞,要问职员先有!但都系任食都几爽口几鲜甜呢个青口系排队攞!味道都几浓几惹味!佢好得意,会喺中间位推出唔同食物,出现咗三次,第一系青口,第二系火焰虾,最後系好大旧芝士煮嘅意粉火焰虾,即时煮热辣辣!啲虾好靓意粉冇咩特别,唔食无损失因为系半自助餐,食物选择唔会太多,都有焗蚝、炸鱼饼、米网卷、沙律之类主菜羊扒,好嫩好淋卖相都好靓呢款系威灵顿牛柳鸭肝选择扒类仲可以无限叫薯条,呢款系黑白松露薯条又热又脆,但太大碗啦⋯⋯食唔唒甜品算多款,慕丝做得好好,又香又滑雪糕系movenpick好正!但太饱...食得好辛苦好惊喜!竟然有个火焰雪糕送呢餐真系平靓正
更多
之前同朋友食过晚市半自助餐,即时做会员会有折扣,我即时做咗!生日仲会有优惠
生日免费,加一个正价!两位共$503.8


14 浏览
1 赞好
0 留言

海鲜选择都算多,竟然系虾最好食!又大只又爽口
濑尿虾好细只无乜肉,面包蟹啲肉好实,蟹脚一般

12 浏览
0 赞好
0 留言

鲍鱼唔系放出嚟任攞,要问职员先有!但都系任食
都几爽口几鲜甜


10 浏览
0 赞好
0 留言

呢个青口系排队攞!味道都几浓几惹味!

佢好得意,会喺中间位推出唔同食物,出现咗三次,第一系青口,第二系火焰虾,最後系好大旧芝士煮嘅意粉


9 浏览
0 赞好
0 留言

火焰虾,即时煮热辣辣!啲虾好靓

8 浏览
0 赞好
0 留言

意粉冇咩特别,唔食无损失

8 浏览
0 赞好
0 留言

因为系半自助餐,食物选择唔会太多,都有焗蚝、炸鱼饼、米网卷、沙律之类

7 浏览
0 赞好
0 留言

主菜羊扒,好嫩好淋
卖相都好靓

7 浏览
0 赞好
0 留言

呢款系威灵顿牛柳鸭肝


7 浏览
0 赞好
0 留言

选择扒类仲可以无限叫薯条,呢款系黑白松露薯条
又热又脆,但太大碗啦⋯⋯食唔唒

6 浏览
0 赞好
0 留言

甜品算多款,慕丝做得好好,又香又滑


10 浏览
0 赞好
0 留言

雪糕系movenpick
好正!但太饱...食得好辛苦


18 浏览
0 赞好
0 留言

好惊喜!竟然有个火焰雪糕送


呢餐真系平靓正
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级1
4
0
2020-11-07 1018 浏览
适逢纪念日梗系食返餐好㗎啦! 咁桥有买一送一的半自助餐赠券, 咁就啱晒啦!呢间Forte半自助晚餐, 虽然没有生蚝。但冻海鲜非常之丰富,例如有: 面包蟹,长脚蟹,小龙虾,濑尿虾,青口,虾 ,田螺, 蚬, 还有鲍鱼。另外,仲有 刺身,寿司, 烟三文鱼, 沙律, 焗生蚝, 中汤,蘑菇汤等等。主菜我地都选了牛扒,我选了 澳洲牛肉眼扒,另一半选了 威灵顿鸭肝澳洲牛柳,好少餐厅有呢种煮法,鸭肝同牛柳真系不得了好好味,每晚只做十多份,强力推介!主菜配有咸蛋或黑白松露薯条,非常香口,正!餐厅不时会推出餐车, 敲钟告诉大家有特别菜式 , 跟住即刻烹调,大家便可以排队取,我当晚有蒜蓉炒虾,炒青口, carbonara。 非常热闹好有趣!甜品都有好多选择,有生果,布甸,蛋糕,葡挞,芝士蛋糕,奶冻,Haagen Dazs雪糕,真系好丰富!大家一定想问点样得到呢张半价coupon?! 只要登记做L hotel会员(免费的), 生日就会收到email附上的 赠券, 同一月份可以用。(原价$458+10%)2人埋单$504Forte @ LHotel Kwun Tong晚餐时间(6:30pm - 9:30pm)评
更多
适逢纪念日梗系食返餐好㗎啦! 咁桥有买一送一的半自助餐赠券, 咁就啱晒啦!

呢间Forte半自助晚餐, 虽然没有生蚝。但冻海鲜非常之丰富,例如有: 面包蟹,长脚蟹,小龙虾,濑尿虾,青口,虾 ,田螺, 蚬, 还有鲍鱼。
另外,仲有 刺身寿司, 烟三文鱼, 沙律, 焗生蚝, 中汤,蘑菇汤等等。

主菜我地都选了牛扒,我选了 澳洲牛肉眼扒,另一半选了 威灵顿鸭肝澳洲牛柳,好少餐厅有呢种煮法,鸭肝同牛柳真系不得了好好味,每晚只做十多份,强力推介!主菜配有咸蛋或黑白松露薯条,非常香口,正!

餐厅不时会推出餐车, 敲钟告诉大家有特别菜式 , 跟住即刻烹调,大家便可以排队取,我当晚有蒜蓉炒虾,炒青口, carbonara。 非常热闹好有趣!

甜品都有好多选择,有生果,布甸,蛋糕,葡挞,芝士蛋糕,奶冻,Haagen Dazs雪糕,真系好丰富!

大家一定想问点样得到呢张半价coupon?! 只要登记做L hotel会员(免费的), 生日就会收到email附上的 赠券, 同一月份可以用。(原价$458+10%)

2人埋单$504
Forte @ LHotel Kwun Tong
晚餐时间(6:30pm - 9:30pm)
评价:唯一不满就是饮品只有一杯, 其他都很满意。
220 浏览
0 赞好
0 留言
182 浏览
0 赞好
0 留言
164 浏览
0 赞好
0 留言
138 浏览
0 赞好
0 留言
98 浏览
0 赞好
0 留言
80 浏览
0 赞好
0 留言
76 浏览
0 赞好
0 留言
93 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
399
0
2020-11-02 15259 浏览
疫情底下相信大家都好耐无食自助餐,趁开始稍稍缓和今晚黎到观塘呢间酒店食半自助晚餐享受下。酒店位置位於牛头角站和APM商场的中间十分方便,酒店餐厅装修十分有格调,走型格路线。餐厅安排了十分宽敞的地方,摆满冷盘、刺身,海鲜和甜品区,十分贴心地都有专属盖盖住,十分卫生,各位出去罗嘢食既时候记谨要戴上口罩。讲返半自助晚餐,首先去罗左刺身类:款式多多,包括三文鱼、吞拿鱼、希灵鱼、甜虾等等,十分新鲜。接下来,海鲜方面也绝对不容错过:长脚蟹,田螺,虾,生蚝和蚬等等,特别推介长脚蟹,鲜甜多肉。除了自助餐既部分,每位也包了一份主菜。宫崎A4和牛西冷扒 额外加多$200,就有A4和牛西冷牛扒,当然唔好错过啦!果然没有令人失望,A4和牛西冷肉质鲜嫩,和牛油香重,脂肪同肉的比例恰到好处,十分推介。纽西兰顶级羊扒(150g)另外一款主菜选了纽西兰羊架,超重羊味,锺意食羊架既朋友万勿错过,羊架肉质好嫩滑,配上旁边配菜南瓜蓉,西兰花等,好满足。随主菜附送薯条,一款:原味和另一款黑松露薯条,可以任食!吃过主菜後,甜品可以自助形式去外面自取,甜品款式也琳琅满目,有小蛋糕,葡挞,苹果金宝还有movenpick雪糕杯等,十
更多
疫情底下相信大家都好耐无食自助餐,趁开始稍稍缓和今晚黎到观塘呢间酒店食半自助晚餐享受下。酒店位置位於牛头角站和APM商场的中间十分方便,酒店餐厅装修十分有格调,走型格路线。餐厅安排了十分宽敞的地方,摆满冷盘、刺身,海鲜和甜品区,十分贴心地都有专属盖盖住,十分卫生,各位出去罗嘢食既时候记谨要戴上口罩。
377 浏览
0 赞好
0 留言

讲返半自助晚餐,首先去罗左刺身类:款式多多,包括三文鱼、吞拿鱼、希灵鱼、甜虾等等,十分新鲜。
251 浏览
0 赞好
0 留言
184 浏览
0 赞好
0 留言

176 浏览
0 赞好
0 留言

接下来,海鲜方面也绝对不容错过:长脚蟹,田螺,虾,生蚝和蚬等等,特别推介长脚蟹,鲜甜多肉。
95 浏览
2 赞好
0 留言

134 浏览
0 赞好
0 留言


除了自助餐既部分,每位也包了一份主菜。
923 浏览
0 赞好
0 留言

宫崎A4和牛西冷扒
额外加多$200,就有A4和牛西冷牛扒,当然唔好错过啦!果然没有令人失望,A4和牛西冷肉质鲜嫩,和牛油香重,脂肪同肉的比例恰到好处,十分推介。
120 浏览
1 赞好
0 留言
98 浏览
0 赞好
0 留言

纽西兰顶级羊扒(150g)
另外一款主菜选了纽西兰羊架,超重羊味,锺意食羊架既朋友万勿错过,羊架肉质好嫩滑,配上旁边配菜南瓜蓉,西兰花等,好满足。
随主菜附送薯条,一款:原味和另一款黑松露薯条,可以任食!
100 浏览
0 赞好
0 留言

吃过主菜後,甜品可以自助形式去外面自取,甜品款式也琳琅满目,有小蛋糕,葡挞,苹果金宝还有movenpick雪糕杯等,十分吸引。
317 浏览
0 赞好
0 留言

261 浏览
1 赞好
0 留言

下次想食自助餐又多一个选择了!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-10-28
用餐途径
堂食
用餐时段
晚餐
等级1
3
0
2020-10-19 1810 浏览
如心酒店的会员,生日月份可以免费食一餐自助餐!今次选了官塘如心艾朗酒店的forte!晚餐是半自助形式,前菜.餐汤.面包.刺身.甜品等可以任食,主菜就每人选一份!我首先当然是海鲜冷盘啦!翡翠螺.冰镇鲍鱼比较少有!刺身虽然是大路货,但非常新鲜甜美!主菜就选了澳洲肉眼牛扒和鹿儿岛猪肩扒,两者味道不错!还有摇铃时间,厨师会突击出一些特别菜式,今晚就有三款,最好味就是卡邦尼意粉!另因为是生日晚餐,餐厅还送了两杯白酒和蛋糕,真的十分贴心
更多
如心酒店的会员,生日月份可以免费食一餐自助餐!今次选了官塘如心艾朗酒店的forte!晚餐是半自助形式,前菜.
餐汤.面包.刺身.甜品等可以任食,主菜就每人选一份!我首先当然是海鲜冷盘啦!翡翠螺.冰镇鲍鱼比较少有!刺身虽然是大路货,但非常新鲜甜美!主菜就选了澳洲肉眼牛扒和鹿儿岛猪肩扒
,两者味道不错!还有摇铃时间,厨师会突击出一些特别菜式,今晚就有三款,最好味就是卡邦尼意粉!另因为是生日晚餐,餐厅还送了两杯白酒和蛋糕
,真的十分贴心
20 浏览
0 赞好
0 留言
13 浏览
0 赞好
0 留言
16 浏览
0 赞好
0 留言
16 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
22 浏览
0 赞好
0 留言
15 浏览
0 赞好
0 留言
13 浏览
0 赞好
0 留言
14 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
15 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-10-19
用餐途径
堂食
人均消费
$250 (晚餐)
用餐优惠
优惠券
推介美食
  • 澳洲谷饲牛肉眼扒
  • 慢烧鹿儿岛茶美豚肩扒
等级2
12
0
2020-10-19 1542 浏览
见到openrice有优惠,於是在网站上订位,来试试酒店的出品。以前也试过其他酒店的半自助午餐,感觉上都麻麻地,其实今次也没有报很大期望,能到及格线就得。一到餐厅先选择主菜,侍应好好态度,见我选择牛柳,问我要几成熟,我答三成后她提醒我牛柳较厚身,三成会很生,建议我五成,於是我转要五成。跟着去行自助餐区,就冇刺身但有四款冻海鲜,沙律同冻盘都有相当多选择,有款含香葱的芝士非常好味,食咗好多旧~另外中式嘢都有七八款,唔中意冻嘢都不怕冇嘢食。仲有一款中汤一款西汤,都几好饮。等咗约十五分钟主菜来咗,先生的羊架十分软嫩,羊膻味唔算重。我的牛柳就真系好好食~熟度啱啱好,肉汁丰富,美味程度超出期待~食完主菜个胃已经冇咩空间,食几旧甜品就正好,讲真蛋糕就较普通,不过不失。不过仲有乳酪同movenpick雪糕可以选择,都已经冇得输啦~今次可以话系相当满意,forte 完全是可以再光顾的餐厅~
更多
见到openrice有优惠,於是在网站上订位,来试试酒店的出品。以前也试过其他酒店的半自助午餐,感觉上都麻麻地,其实今次也没有报很大期望,能到及格线就得。

一到餐厅先选择主菜,侍应好好态度,见我选择牛柳,问我要几成熟,我答三成后她提醒我牛柳较厚身,三成会很生,建议我五成,於是我转要五成。跟着去行自助餐区,就冇刺身但有四款冻海鲜,沙律同冻盘都有相当多选择,有款含香葱的芝士非常好味,食咗好多旧~另外中式嘢都有七八款,唔中意冻嘢都不怕冇嘢食。仲有一款中汤一款西汤,都几好饮。
12 浏览
1 赞好
0 留言

等咗约十五分钟主菜来咗,先生的羊架十分软嫩,羊膻味唔算重。我的牛柳就真系好好食~熟度啱啱好,肉汁丰富
,美味程度超出期待~
10 浏览
0 赞好
0 留言
7 浏览
0 赞好
0 留言

食完主菜个胃已经冇咩空间,食几旧甜品就正好,讲真蛋糕就较普通,不过不失。不过仲有乳酪同movenpick雪糕可以选择,都已经冇得输啦~
11 浏览
0 赞好
0 留言

今次可以话系相当满意,forte 完全是可以再光顾的餐厅~
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2020-10-18
用餐途径
堂食
人均消费
$250 (午餐)