forte

餐厅: forte
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
条款及细则:
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束。
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
资讯:

资讯:

2020-03-14 559 浏览
系疫情下 都要拍拖食饭嘅 今晚猪先生猪小姐尼到forte二人晚餐浪漫一下forte由半自助餐形式转为点餐形式set dinner有两款 我地各点一款 其中一款仲要系牛牛同薯条仼点 哗 正喎冰镇海鲜冻盘十分覇气 非常巨型 有冻虾 龙虾仔 长脚蟹 青口 蚬 鲍鱼虽然系二人份 但每款份量都十足 食海鲜都食到半饱冰镇海鲜够冻同新鲜 长脚蟹鲜甜多肉 鲍鱼爽口弹牙 最爱dip像海南鸡酱般嘅甜酸酱 dip後更加提鲜醒胃刺身合盛有五款 有排列美美精致嘅三文鱼 吞拿鱼 𩶘鱼 帆立贝 甜虾 三文鱼肥美柔软 有鱼脂香沙津菜拌了适量嘅沙律酱 刚刚够包匀沙律菜外层 砌了玫瑰花状嘅烟三文鱼系厚厚嘅两大片 配撘住饼乾条一齐食 过瘾又match餐汤方面拣左一中一西 中汤系感觉非常住家嘅老火红萝卜猪骨汤 清甜滋润西汤系青豆烟猪柳粒忌廉汤 系超级浓缩嘅青豆精华 猪柳粒咸咸地 忌廉味不太重虽然无草青味 不过平时唔食青豆嘅朋友应该饮到咀歪歪黄金薯条嘅咸蛋黄味好轻手日式茶渍薯条有紫菜碎反而比较惹味 但薯条胜在新鲜热辣辣炸岀仲要粗切 点茄汁都已经够哂可口澳洲谷饲牛肉眼扒五成熟 一切内里淡淡红血色好吸引 牛味重口感软腍 啖啖肉纽
系疫情下 都要拍拖食饭嘅
今晚猪先生猪小姐尼到forte二人晚餐浪漫一下

forte由半自助餐形式转为点餐形式

冰镇海鲜冻盘十分覇气 非常巨型
有冻虾 龙虾仔 长脚蟹 青口 蚬 鲍鱼
虽然系二人份 但每款份量都十足 食海鲜都食到半饱

虽然无草青味 不过平时唔食青豆嘅朋友应该饮到咀歪歪

黄金薯条嘅咸蛋黄味好轻手

纽西兰顶级牛柳一样系五成熟 对比起肉眼扒口感更佳更好咬 更浓嘅牛脂味渗岀 最紧要系无牛羶味 否则猪小姐就食唔落了

点海盐或蜜糖芥末酱系最夹的了

烧鹦鹉鱼柳龙虾牛油汁相对较清淡 但伴碟嘅芝士脆粒好好食

鱼柳皮煎至微焦 鱼肉微暖嫩滑 就咁食味道会偏淡 但龙虾牛油汁带有苦涩味 有点不撘
反而点下酱汁盘上嘅苹果蓉酱成件事系开胃哂 系match嘅

不过人人口味唔同 但酱汁盘有成12款酱同调味料 试到您岩味为止都仲得

甜品有生果同小蛋糕 为三小时晚餐画上完美句号

值得一赞嘅系侍应们都非常有礼貌 而且会留意住我地嘅进食情况去控制上菜速度

forte嘅环境风格系猪小姐喜欢嘅简约风格 云石 木纹 望得舒服 令我食得更加享受

晚上七点都接近full house 看来大家都想来fine dining一下
2020-03-12
如心酒店西餐厅Forte位於牛头角,由港铁站行过去只系5分钟左右,虽然地点人流唔多,不过十分方便。酒店同餐厅卫生意识都非常高,入酒店时已有职员为食客量度体温,酒店大堂同餐厅都有自动消毒搓手喷剂以供使用。👍Forte装修高雅富有品味,由於餐厅楼底高而且座位寛阔,整体感觉好舒适。店员招待热心,细心地为我地解说餐厅晚市套餐。晚市套餐分两款价钱,$308及$358,主要分别在於$358的主菜及薯条是任点任食的。不过$308的晚市套餐本已有8至9个courses,upgrade至任食我地都食唔到咁多。😁晚市套餐 $308精选面包餐包是餐厅自家制的香草软包,既松软香草味亦够浓。刺身合盛及冰镇海鲜刺身同冻海鲜份量同卖相都非常有惊喜,估唔到呢个价钱竟然可以叹到鲍鱼,长脚蟹等冻海鲜,鲍鱼软腍而且富有弹性,虾肉爽甜,其他刺身亦非常新鲜。😍精选沙律酒店级数的沙律确实与聚不同,柚子味道清新,味道同烟三文鱼好相配。👍餐汤黑松露浓汤配上鲜忌廉,creamy之余松露味亦好突出。😋宫崎A4和牛西冷扒 150g (+$200)店员推介的宫崎和牛油脂分布均匀有致,外香内软,牛味特浓,餐厅提供左多款调味以供选择,当中以烟燻

晚市套餐 $308

精选面包
餐包是餐厅自家制的香草软包,既松软香草味亦够浓。

刺身合盛及冰镇海鲜

精选沙律

餐汤
黑松露浓汤配上鲜忌廉,creamy之余松露味亦好突出。😋

宫崎A4和牛西冷扒 150g (+$200)
店员推介的宫崎和牛油脂分布均匀有致,外香内软,牛味特浓,餐厅提供左多款调味以供选择,当中以烟燻盐同和牛最夹。😍

慢烧鹿儿岛茶美豚肩扒 200g
老婆点选的豚肩扒亦非常软腍,熟度刚刚好,配以果味酱料,非常惹味。👍

精选甜品
酒店精选甜品卖相同味道都唔错,最後饮埋杯咖啡,呢餐生日饭我好满意。🥰
2020-03-11
庆祝纪念
2020-03-13 370 浏览
是晚约左2位旧同事在观塘饭聚,因为唔想太迫人,所以拣左酒店入面嘅Forte食个Set dinner。另一个主要原因系因为呢度嘅晚市做紧七五折优惠,个价钱同普通出去打个边炉差唔多,所以梗系想坐得舒服啲! 呢段期间餐厅都加强防疫,门外有消毒喷雾机。内里装修有格调,简洁舒服。加上高楼底,空间感好强,令人感觉好舒服!晚市人唔算多,枱面系用iPad显示菜单。 侍应话疫情之前系半自助餐形式,但而家变咗set dinner。所以我哋选择主菜就可以。餐牌选择不算少,鸡、鸭、牛海鲜都有。刺身拼盘先上,件数以人头计,但都比想像中多。吞拿鱼、甜虾、三文鱼、希灵鱼等都新鲜!一排冇食刺身,终於可以解解瘾。 然後就上沙律拼盘,四款沙律每样都试少少,尤其锺意烟三文鱼。 我的重点还是海鲜拼盘。三人份量的海鲜拼盘着实不少。鲍鱼、小龙虾、蟹脚、鲜虾、翡翠螺、青口、大蚬。每款都有淡淡海水味,好新鲜。尤其锺意鲍鱼和翡翠螺,入口啖啖肉!虽然配左四款酱料,但因为够鲜味,几乎唔使点!两个几月冇食冻海鲜,终於可以食到真系觉得好满足呀~ 然後进入了主菜阶段,餐汤点了野菌汤和中汤,味道都几浓。餐包微暖,松软可口。 主菜竟然有

然後就上沙律拼盘,四款沙律每样都试少少,尤其锺意烟三文鱼。

主菜竟然有蒸鱼,朋友系蒸鱼怪黎,见到有当然唔放过。大大一条蒸桂花鱼,简单用姜葱豉油去蒸,好鲜甜,加上肉质嫩滑,被大家清得一乾二净。

我当然系点牛扒啦,因为唔想加钱,所以我同另一朋友只点了澳洲谷饲肉眼扒。圆圆一嚿牛扒脂感不重,但肉味好浓,加上够厚,所以入口有咬感。五成熟都做得刚好。无点到A5和牛,但食呢个肉眼都过足口瘾。

甜品拣了芝士蛋糕和布甸,两者不算太甜,作为饭後甜品配水果,刚刚好。

一向都不太食自助餐,因为花多眼乱、眼阔肚窄!呢个Set dinner对我黎讲刚好,每样都食到少少,加上价钱唔贵,啱晒啲想食得丰富一点但又唔想暴食嘅人。
2020-02-26
2020-02-21 2325 浏览
餐厅布置比较华丽, 餐牌在Ipad , 酒店服务都一流, 不失体面,环境和服务分都很高. 原本有半自助式餐bar, 但系而家因为流感问题无开, 变左食dinner set.前菜是刺身拼盘.新鲜既, 每份数件, 比想像中多, 三文鱼吞拿鱼, 鲜味比较重.味道唔错, 会有种甘甜的味道!沙律,方面算系丰富, 选择比较多, 但是份量都是有点多, 前菜加沙律感觉都有点饱肚.. 酱汁可以不点本身味够浓. 烟三文鱼尤其地好食, 除了鲜味够之外, 我喜欢它的口感比较弹牙.海鲜拼盘一样都系十分丰富, 冷盘来, 洗得好乾净, 值得一提的是鲍鱼口感十分弹牙,服务照旧好好, 开好晒比我地, 不过最估到都系份量, 主菜未到我已经有点饱.蟹脚虽然麻烦小小比较难开,但系蟹肉味好重, 好味, 再辛苦都要慢慢开啦!主菜终於要来啦, 都系最精彩既一道菜, 立首先A5牛柳我觉得好食过西冷, 第1牛柳本身带小小油脂, 味道重味d 油花味会比较重, 口感弹牙,问题系油脂重既话会好易济, 所以share食会比较好. 蒜既呢只整法已经好多高级餐厅都应用, 其一佢可以将好重既蒜味去除, 令客人直接食用都唔会感到好大蒜味.其次蒜本身好
变左食dinner set.
味道唔错, 会有种甘甜的味道!

主菜终於要来啦, 都系最精彩既一道菜,
问题系油脂重既话会好易济, 所以share食会比较好.

其次蒜本身好有益, 呢只食法会令多左人愿意食蒜,口感似薯蓉,入口即溶.

薯蓉方面, 佢整到成个梨咁, 外观加分, 入面系薯蓉+玉米粒. 味道会比较甜, 细细地饱肚用.
前面已经食左好多前菜所以呢到薯仔需求就唔洗太大.
甜品系芝士蛋糕, 一口可以食晒成件既size, 加小小水果帮助消化,
仲有个细既哈根大师!

整体而言,最出色系服务同环境,
食物份量真的有点多, 味道大多数都出色, 比较突出系a5牛柳
2020-02-21
2020-02-15 1647 浏览
新一年新开始,奖励下自己食好少少,今次就黎咗位於观塘如心艾朗酒店的「Forte」品嚐高质晚市套餐餐厅门外特别设有两款消毒喷雾机供客人使用,确保卫生!内里装修摩登时尚,楼底极高,空间感十足,非常舒适Forte一直都系采用半自助晚餐形式的,但由於最近疫症问题,暂时改成晚市套餐形式。客人只需选择主菜便可,餐牌里有十多款选择,牛扒、鸭胸、烤鸡、海鲜,款式应有尽有,总有一款啱食。而餐厅最近主打的就是日本鹿儿岛A5萨摩和牛,当晚我地都点左两客刺身拼盘点餐後不久侍应便送上日式刺身拼盘,吞拿鱼、三文鱼、甜虾等等生鱼片,色泽光鲜,新鲜甜美前菜沙律拼盘前菜拼盘有:日式八爪鱼🐙、烟三文鱼、薯仔沙律、杂锦沙律菜配黑醋油。烟三文鱼好油润肥美,适合搭配沙律菜一同食用减低油腻感冻海鲜拼盘之後仲有二人份量的冻海鲜拼盘,鲍鱼、小龙虾、蟹脚、鲜虾、东风螺,每款都数量充足,绝不吝啬。鲍鱼大大只,好新鲜;蟹脚够鲜甜;鲜虾好厚肉餐汤餐汤有中式或西式选择,西式:忌廉杂菌汤,中式:西洋菜汤,两款汤都各点了一碗。杂菌汤充满菇菌的香气,同时带有奶油香。西洋菜汤老火熬制,好足料,无添加味精,好够味餐包燕麦餐包及蕃茄香草包各有两件,香草包

刺身拼盘

前菜沙律拼盘

冻海鲜拼盘

餐汤

餐包

燕麦餐包及蕃茄香草包各有两件,香草包口感松软,餐包带有面粉香

A5萨摩和牛牛柳伴芝士焗龙虾

萨摩和牛用慢煮方式烹调,使得牛肉保留最鲜嫩的口感,店员建议五成熟,但我选择了七成熟。150g牛柳啖啖肉,脂肪比例少,品嚐到嘅系浓郁牛肉味,齿颊留香

A5萨摩和牛肉眼伴芝士焗龙虾

肉眼部位脂肪比较多,增添多左份牛油香,牛肉味同样浓厚,肉质相对比较有弹性,非常出色。旁边嘅芝士焗龙虾质素不错👍🏻配上色彩丰富的炒杂菜,减低左肉扒的油腻感,感觉健康

水果甜品拼盘

七彩缤纷的水果够晒健康,营养丰富,分别有蜜瓜、菠萝、蓝莓、草莓、红桑子等等,充满果甜香。另外仲有朱古力蛋糕同Panna Cotta意式奶冻,甜度适中,酒店级甜品为晚餐画上完美句号

Haagen-Dazs

最尾仲有Haagen-Dazs朱古力雪糕,大满足呢
2020-03-21 0 浏览
同朋友去咗观塘 L Hotel forte食semi buffet, L hotel富丽堂皇! 有阵阵好香嘅香薰味!$358蚊已经包咗刺身拼盘,冰镇海鲜,沙律,薯条,甜品,饮品!今晚嘅刺身有三文鱼好肥味! 刺身整体合格有余,不错呢。而冰镇海鲜盘有,冻虾,长脚蟹,冰镇鲍鱼,青口,大蚬,小龙虾! 最惊喜嘅就系冰镇鲍鱼,超级爽弹,入口弹牙! 冻虾爽甜,蟹脚鲜味,带点海水味!主菜纽西兰顶级牛柳, 顶级果然是顶级!非常嫩又带淋, 肉味都几香浓!朋友叫咗澳洲谷饲牛肉眼扒, 带有口感!肉质层次丰富, 最正嘅系可以无限量添加, 锺意食牛不得了!最後还包埋甜品有生果 and brownies, 超丰富呢

今晚嘅刺身有三文鱼好肥味! 刺身整体合格有余,不错呢。

最後还包埋甜品有生果 and brownies, 超丰富呢
今个月真系十日有八日都食住家饭,讲真真系好闷啊!衬住屋企人生日前後,终於有个藉口可以搵间餐厅食饭,最後订左呢间forte。餐厅位於观塘如心艾朗酒店里面,平时就有自助餐,不过可以放心,而家模式转变左,改成西餐形式首先入酒店後,会有职员量体温,感觉较放心。餐厅外面仲有消毒洗手液俾客人使用!(提提你,真系有兴趣嘅记得用openrice订枱,有25%off,人均都系350蚊左右!)餐枱布局就如一般西餐厅,当晚系平日,由於套餐价钱真系几优惠,客人都比我想像中多 (逆境中正正需要变通)。客人间唔会安排得太密,静静地食一餐,好满意!menu有两款,一种系set menu,套餐包括:面包、刺身盒、冰镇海鲜、沙律、餐汤、一款主菜、甜品、咖啡/茶,价钱系308蚊起。(个别主菜可以加钱升级)主菜11选1,有例如牛肉眼、羊扒、牛面肉、牛仔骨、龙虾、豚肩扒等等。另一款menu系all you can eat形式包括:面包、刺身盒、冰镇海鲜、沙律、餐汤、主菜无限量供应、薯条无限量供应、甜品、咖啡/茶,价钱系每位$358。无限量供应主菜有牛肉眼、牛西冷、顶级牛柳、美国牛仔骨、T骨牛扒!如果你系「牛魔王」,又食得多野

客人间唔会安排得太密,静静地食一餐,好满意!

另一款menu系all you can eat形式包括:面包、刺身盒、冰镇海鲜、沙律、餐汤、主菜无限量供应、薯条无限量供应、甜品、咖啡/茶,价钱系每位$358。无限量供应主菜有牛肉眼、牛西冷、顶级牛柳、美国牛仔骨、T骨牛扒!如果你系「牛魔王」,又食得多野,就非常抵食喇

面包:

刺身三文鱼、吞拿鱼、希灵鱼、甜虾、帆立贝,整体都好新鲜,并无雪味!
冰镇海鲜:蟹脚、海鲜、龙虾仔、青口、鲍鱼、翡翠螺、白蚬,蟹脚好鲜甜,唔会太咸;鲍鱼已经起肉,方便食用,爽口弹牙

冻虾配呢款泰式酸辣酱好好食~

中式汤热辣辣,好暖胃~

沙律新鲜,仲有八爪鱼~

加钱升级嘅宫崎A4和牛西冷扒属於set menu,并非任食,不得不赞,呢块扒好高质!150g话大唔大,话细唔细,女仔食足够。
和牛肉入口软腍,咬落不费牙力,点左5成熟,仲保留到大量肉汁,真系每食一啖都好满足

伴菜当中红菜头sauce好美味~

屋企人点嘅系all you can eat menu,主菜5款无限量供应,屋企人足足食左3转,分别点左T骨、谷饲牛肉眼同西冷,真系回哂本呢!呢啲牛扒本身喺任何一间西餐厅食都唔平,而家任食,酒店环境又有人serve得几好,CP值高!T骨肉味浓郁,即点即制
肉眼都好juicy;而西冷比较有咬口。食得哂就梗系想样样都试到啦!

sauce

食完主菜,剉有三款薯条任食:黄金薯条、茶渍薯条同黑白松露薯条~

最後系甜品拼盘~饮埋柠茶同咖啡,非常满足!

如果钟意食牛,真系唔好错过呢度嘅任食主菜menu~最终连埋upgrade左嘅和牛,折完再加一,每位都系350蚊多啲,大赞抵到烂,第二日即刻介绍俾同事~
2020-03-20 0 浏览
最近疫情关系,我地都少左出街食,但男朋友生日,都要出街轻松下,食餐好既!之前黎过呢度食buffet,觉得好正!所以今日再黎食过!不过唔系buffet,而改左系set dinner ,大家都食得安心!一入酒店大堂就会有职员探热,确保食客或住客健康。大堂同餐厅入口都有消毒搓手液,做足清洁!酒店防疫措施做足,大家安心,加分!!转左做set dinner,食物由职员送上,唔洗自己拎,其实都几舒服,哈哈!刺身有五款,甜虾、尤鱼、希灵鱼、三文鱼同吞拿鱼。刺身新鲜,无腥味,好鲜甜!尤其是希灵鱼,之前食过既都会有啲苦味,但呢个无腥,好甜同爽口!正!海鲜盘海鲜超多!有大虾、龙虾仔、蟹脚、东风螺、青口、蚬同鲍鱼等!超丰富!超吸引!海鲜新鲜,清甜爽口!劲!只鲍鱼成个柠檬甘大!鲍鱼肉好爽口弹牙!蟹脚有少少咸味,因肉质够新鲜,起肉时唔会痴住啲壳,啖啖肉,正!沙律右边既柚子沙律有惊喜!个汁应该系泰式酸辣酱,捞埋酸酸甜甜,好开胃!蘑菇汤同毛花果雪梨中汤个中汤好多料!食落好甜,系发自材料既甜味,完全无落味精!疫症下润喉一流!超正!仲有餐包,但唔够位放相,俾唔到大家睇主食叫左个纯种韩牛1++西冷set超超超好食!呢个一

酒店防疫措施做足,大家安心,加分!!

刺身

海鲜盘
海鲜新鲜,清甜爽口!

劲!只鲍鱼成个柠檬甘大!鲍鱼肉好爽口弹牙!

沙律

蘑菇汤同毛花果雪梨中汤
仲有餐包,但唔够位放相,俾唔到大家睇

主食

叫左个纯种韩牛1++西冷set
超超超好食!呢个一定要食!
叫左五成熟,肉质超稔,超juicy!虽然佢有个汁同成十款既调味,我地完全无落,因块扒好靓,唔洗点调味已劲好好食!

粉红色既肉,好吸引!脂肪比例好好,咬落去好多肉汁同牛既香味!加上牛既油脂好香,令到块扒更稔,更香,口感同味道都一流!无得弹!

$358 set
扒类同薯条都可以任食!估唔到酒店都可以任食扒!正!有西冷、肉眼、T骨、牛柳同牛仔骨等。锺意食牛既你真系唔好错过!食多一两块就返本,好高质!

澳洲谷饲肉眼扒
厚厚一块!好香牛既羶香味,虽然系肉眼,但肥肉同筋唔会太多,食落好稔,啖啖肉,正!

T骨
呢个有骨,所以我地叫左熟啲,煎到好香,肉味都浓。

甜品
芝士挞细细个,一口刚好,浓芝士味!
好喜欢佢个香芋奶冻,好滑,好香香芋味!

超级满足既一餐!无论服务同食物都一样甘高质素!推荐推荐!

2020-03-14 38 浏览
话说隔离枱成十几人都几嘈,店员主动提出帮我们调位,真系好细心,服务值五星级数。海鲜拼盘及刺身都系一次性,海鲜有六款,醉鲍鱼有淡淡酒香又腍,长脚蟹海水味唔够浓,虾肉好新鲜弹牙。刺身都好高质,鲜甜鱼香。沙律比平时西餐厅的套餐大碟,沙律清新好味。雪梨汤清甜润喉,完全零味精。只可以食一次的宫崎A4和牛西冷,西冷牛味浓郁,但旁边较多油膏,而两面煎得香口,中间充满油份,果然系和牛级数,不过就系比较腻,唔可以多食。任食的澳洲T骨扒,肉质当然不及A4,但质质都唔错,有肉香又腍滑。另外还试了肉眼扒,同T骨扒差唔多,都好有肉味。任食炸脆粗薯。甜品就有两件蛋糕及几片生果,砌得都几靓。

沙律比平时西餐厅的套餐大碟,沙律清新好味。

雪梨汤清甜润喉,完全零味精。

任食炸脆粗薯。

甜品就有两件蛋糕及几片生果,砌得都几靓。
2020-03-12 83 浏览
生日前夕,老公带我去了观塘的Forte食半任食主菜晚餐,这里有多款主菜可供选择,其中更有韩牛。而海鲜、前菜及甜品等都很高质。海鲜有长脚蟹、海虾、螺肉、蚬、鲍鱼等,非常丰富,海鲜新鲜味道鲜甜。刺身有三文鱼、希灵鱼、甜虾及吞拿鱼等,三文鱼肥美甘香,其他刺身都很鲜甜。凯撒沙律配烟三文鱼,酱汁开胃,沙律菜爽脆。青豆汤味道有香浓的豆蓉味,味道不俗。纯种韩牛1++西冷和牛煎至表面带焦香,中间呈粉红色,肉质嫩腍充满牛油甘香,越咬越多油份渗出,但肥而不腻,牛肉味道很浓郁。雪梨汤清甜润喉,完全零味精。烤鹦鹉鱼柳龙虾牛油汁鱼柳煎至鱼皮带脆,鱼肉雪白嫩滑,鱼肉鲜甜唔腥。最後食埋甜品及生果,非常满足的一餐。P.s.店员有礼服务周到又贴心,绝对要赞👍🏻👍🏻👍🏻

凯撒沙律配烟三文鱼,酱汁开胃,沙律菜爽脆。

青豆汤味道有香浓的豆蓉味,味道不俗。

纯种韩牛1++西冷

烤鹦鹉鱼柳龙虾牛油汁
鱼柳煎至鱼皮带脆,鱼肉雪白嫩滑,鱼肉鲜甜唔腥。

最後食埋甜品及生果,非常满足的一餐。

P.s.店员有礼服务周到又贴心,绝对要赞👍🏻👍🏻👍🏻
2020-03-11 66 浏览
服务态度好,食物质数高,价钱合理餐厅是吃自助餐的,因为疫情关系做set dinner. 海鲜盘及刺身好新鲜,虾弹口鲜甜!主菜我地择左牛扒,餐牌上还有其他肉类供选择😇 肯定会再来的一间餐厅👍
服务态度好,食物质数高,价钱合理
2020-03-11
2020-03-06 186 浏览
见新广告咁吸引,以前亦多次到访食半自助餐,感觉都唔错,所以再次光顾并抱有一定期望。首先上2人份量刺身,三文鱼、吞拿鱼、油甘鱼肉质无光泽,无鲜味。再来一盆冻海鲜,除咗冻虾合格,其他螺、青口、蚬、蟹脚完全无鲜味。再来泡菜沙律,可能唔啱口味,食剩大半。坐底足足一小时,才上主菜,点了牛柳及肉眼,肉眼尚算ok,牛柳非常淋,但肉味欠奉。食完再order,待应表示牛柳已沽清⋯⋯😨只是8点,全埸少於半数枱有客,就话已沽清?难道晚餐时段由下午已开始?再点西冷、T骨,西冷正常,T骨预咗多筋。食多1 round後扫兴而归。待应见我玩咗45分钟手机,枱上仍无上菜,都无主动问餸菜到齐未,水杯渴光无主动加水,非常失望,不会有下次。
2020-03-06