焱丸水產

Flame Japanese Cuisine
2019-06-16 2588 浏览
在尖沙咀棉登径尽头的焱丸水产,愈夜愈旺,一直Keep著坐爆场的状态!生猛海鲜,保证新鲜!枱面的「架生」齐全,仲有埋图示话俾我地知边样打边样,一定唔会搅错!巨峰提子乳酸甜度和酸度适中,很适合女士的饮品!Suntory Premium Black入口香滑顺喉,渗出淡淡的焦糖味,然后有点回甘,呢杯生黑啤实在太正喇!刺身5盛款款都咁新鲜,其中海胆最为惊艳,味浓甘香,没有半点腥味,绝对值回票价!甜虾刺身肉质软腍带甜,不错的!芝麻酱椰菜有别于一般的现成芝麻酱,佢系用麻油加黑芝麻去捞的,特别香!云丹海苔芋天妇罗很特别的一道菜式,香脆的紫菜中夹著软甜的芋头,出奇地夹同埋好味!食到一半,全场熄灯,俾佢吓咗一跳!原来隔离枱生日,播埋生日歌同埋捧蛋糕,仲有全场大合唱添,气氛极好!黑松露蟹肉甲罗烧蟹味噌甲罗烧有冇黑松露都一样$68 each,价钱算是亲民!店员会自动自觉埋位帮我地烧制,服务周到!蟹味噌甲罗烧的蟹膏味特别突出,又香又浓郁,简直大满足!黑松露版本的甲罗烧多了一重黑松露香味,蟹膏的味道会被盖过了一点,但同样精彩!鲍鱼壳烧带子矶烧啲鲍鱼生猛到不停扭动,而带子则肥大肉厚,㓥得很干净,非常期待!同样也是由

生猛海鲜,保证新鲜!

巨峰提子乳酸
甜度和酸度适中,很适合女士的饮品!

甜虾刺身
肉质软腍带甜,不错的!

芝麻酱椰菜
有别于一般的现成芝麻酱,佢系用麻油加黑芝麻去捞的,特别香!

甲罗烧

黑松露蟹肉甲罗烧
蟹味噌甲罗烧
有冇黑松露都一样$68 each,价钱算是亲民!

店员会自动自觉埋位帮我地烧制,服务周到!
蟹味噌甲罗烧的蟹膏味特别突出,又香又浓郁,简直大满足!

带子矶烧

同样也是由店员代劳,店员会加入海鲜酱油和少量清酒一同烧。
鲍鱼鲜味弹牙,新鲜嘅食材真系点烧都咁好味!

带子同样鲜美,个壳啲汁千祈唔好浪费,同样好味到不得了!

北海道海鲜炒饭
超足料!每一啖都食好蟹籽同埋海鲜,很惹味的炒饭!
甲罗烧