2021-01-19 372 浏览
我個人好得意,唸起想食乜,乜嘢地方都會專登去買,突然想起又想食😂食望就係想食就食,想食就買🤣————————收工又係專登去買嚟食,今次我想食串燒、煎釀三寶,買完又見到我鍾意食嘅水魷魚🦑、韮菜豬大腸,見到乜嘢都想食嘅我,一於買曬佢返屋企食😂😂———————-🟩煎釀三寶:「每款大大件.....16元4件.....咁就買咗八大件😂😂」1-炸番薯🍠:黃番薯🍠,香甜皮脆,加埋甜醬點就更惹味。2-炸豆腐:大件夾抵食😋3-釀尖椒:都幾辣吓,不過就辣得好正😂4-釀矮瓜🍆X2:炸得剛剛好,不會過稔,咬落有口感😋5-釀青椒🫑:呢個爽脆唔會辣,食唔到辣嘅人食呢個就啱曬6-炸魚蛋X2:大大個魚🐟肉球,彈牙爽口好味道😋—————————-🟧串燒🐷豬頸肉:即燒夠熱又好味,肉質又爽,配合孜然粉、正👍——————-🟪司華力腸:巨型腸,肉爽口😂—————————🟥大腸韮菜:加入菜莆、香蒜、辣椒粉、成個湯底變得更惹味,食大腸韮菜就更加好味道😋————————🟩水魷魚🦑:加多兩串水魷魚🦑,配合埋大腸韮菜湯底一切食,其滋味更誘惑😋————————百幾元食到捧住個肚,街頭小食真係越食越滋味,食得開心,買得盡興開心🥳⋯⋯真係可以
食望就係想食就食,想食就買🤣

———————-
🟩煎釀三寶:
「每款大大件.....
16元4件.....
咁就買咗八大件😂😂」
1-炸番薯🍠:黃番薯🍠,香甜皮脆,加埋甜醬點就更惹味。
2-炸豆腐:大件夾抵食😋
3-釀尖椒:都幾辣吓,不過就辣得好正😂
4-釀矮瓜🍆X2:炸得剛剛好,不會過稔,咬落有口感😋
5-釀青椒🫑:呢個爽脆唔會辣,食唔到辣嘅人食呢個就啱曬
6-炸魚蛋X2:大大個魚🐟肉球,彈牙爽口好味道😋

—————————-
🟧串燒🐷豬頸肉:即燒夠熱又好味,肉質又爽,配合孜然粉、正👍

——————-
🟪司華力腸:巨型腸,肉爽口😂

—————————

————————
百幾元食到捧住個肚,
街頭小食真係越食越滋味,
食得開心,買得盡興
開心🥳⋯⋯真係可以好簡單