以我所知,香港好似無一間餐廳可以任食日本直送嘅牡蠣同帆立貝🧐出面餐廳提供嘅多數都係外國嘅生蠔🦪食落去,始終兩者嘅感覺都係好唔同‼️但宜家大家唔駛返日本🗾,都可以一嘗家鄉嘅味道啦♥️環境《喜多嬉牡蠣屋》位於中環擺花街,佢嘅鋪頭比較細,所以大家一唔留神有可能會miss咗🫣舖頭雖細,但入面嘅裝修都幾有日本小店feel食物餐廳最特別嘅地方係有1️⃣鐵板烤牡蠣2️⃣鐵板烤帆立貝3️⃣生牡蠣放題(1 hr $398 or 1.5 hr $498)。如果怕食唔到咁多,大家亦可以散叫以上食物、日式串燒,同埋牡蠣🦪飯麵。而我同朋友就梗係會試1.5hr嘅放題啦放題前菜(喜多嬉九品)店員首先會為叫咗放題嘅客人上個勁靚,可以打卡嘅9宮盒💕上面有:象拔蚌刺身、牡蠣茶漬飯、燒活白鰻、天婦羅秋葵、燒鳥串、天婦羅紫蘇葉吞拿魚蓉、生牡蠣、沙律、日式漬物😋每款食物都好高質,好有喺日本食嘢嘅感覺🤣我就特別鍾意個茶漬飯(好大陣牡蠣嘅鮮味)同燒活白鰻(燒得外脆內軟)👅生牡蠣刺身、烤牡蠣、烤帆立貝D生牡蠣上面有d啫喱狀嘅食物同埋辣辣地嘅蘿蔔蓉,食起上嚟鹹鹹辣辣咁,一d都唔腥,好特別🫦而熟嘅牡蠣同帆立貝就有另一番風味,大家可以配埋餐廳提供嘅幾種醬

食物

而我同朋友就梗係會試1.5hr嘅放題

放題前菜(喜多嬉九品)

漬物😋
每款食物都好高質,好有喺日本食嘢嘅感覺🤣

生牡蠣刺身、烤牡蠣、烤帆立貝

而熟嘅牡蠣同帆立貝就有另一番風味,大家可以配埋餐廳提供嘅幾種醬料🥫一齊嚟食,好得意😎

串燒

我哋仲叫咗d串燒一齊食,有燒雞皮、一口牛、燒鳥皮蝦膠串等✴️呢d串燒都好值得一叫,因為真係同喺日本食到嘅串燒冇分別⭕️味道一樣😻
燒鳥皮蝦膠串

而最特別嘅係燒鳥皮蝦膠串🐥 原來兩樣嘢配合一齊嚟食都可以咁正😋雞皮嘅脆卜卜,蝦膠嘅彈牙,食落真係好唔錯

呢間牡蠣小店真係幾特別同出色,想搵返喺日本食燒海鮮嘅感覺就要嚟呢度啦‼️
燒鳥皮蝦膠串