2018-04-03
工作繁重,好耐無同honey食飯,為左好好賠罪,浪漫西餐係個好選擇今次揀既餐廳,有尖沙咀夜景睇,仲睇到少少幻彩滙香港,岩哂打卡但最吸引我既,係晚市仲會有live show,有樂師彈結他,有得點唱之餘,又會對生日既客人唱生日歌,然後成間餐廳既人都會拍掌慶祝,真心有氣氛係時間講返食物蟹肉煙三文魚沙律配荔枝珍珠煙三文魚超新鮮,色澤光鮮,而蟹肉份量ok,亦帶鮮甜同少少咸味當中比較特別既,當然係荔枝波波,爆開既甜味,又同沙律醬既甜酸幾搭配,外加一層口感焗法國連殼食田螺連殼食既田螺,係小妹第一次見,梗要試試佢先講螺肉,好結實同彈牙,而殼既厚度好似同見開既田螺一樣咁厚,但食落就好似薯片既質感,好香口同脆身,所以要趁熱食,唔係既過薯蓉既熱力會整淋左個殼燒法國黃油雞扒配松露鮑魚黃油係件好邪惡,但又好吸引既元素,由於我都算慰勞自己,所以唔介意得咁多雞扒外皮好香脆,切開內部見到一絲絲既肉仲好嫩滑,完全無雪藏味鮑魚就夠哂彈牙,而本身既鮮甜味同松露既甜味都好夾,出身燒西班牙黑毛豬豬頸肉豬頸肉超香,超有肉味,燒得又靚,真係必食豬頸肉本身帶有油脂,燒一燒香味已經出哂黎,肉質又嫩又爽口,實在無得頂
係時間講返食物
蟹肉煙三文魚沙律配荔枝珍珠
焗法國連殼食田螺
連殼食既田螺,係小妹第一次見,梗要試試佢
燒法國黃油雞扒配松露鮑魚
鮑魚就夠哂彈牙,而本身既鮮甜味同松露既甜味都好夾,出身
燒西班牙黑毛豬豬頸肉
豬頸肉超香,超有肉味,燒得又靚,真係必食