2025-02-25
咁岩見完個客,話想食日本野,就提議試下附近既啲唔大路既我媽家姐,好過成日食啲大路又打手多既餐廳綜合評分( 5⭐️最高)環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道 ⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️價錢 ⭐️⭐️⭐️⭐️性價比⭐️⭐️⭐️⭐️首先一入到餐廳,感覺係舒服企理嘅坐低後,枱面已經擺低左三張餐牌俾你,總共有6個唔同既set好可惜我地拎住餐牌研究左5-10分鐘,估計緊各個餐既刺身同壽司有咩唔同,但未有店員主動黎講解下(當時只得我地一台客)而去到師傅每整完一道菜(前菜或任何煮物)就即刻擺上枱,並未見師傅本人或者店員簡單解釋菜式嘅煮法或特別之處個人覺得店員若果等客人坐低Settle晒後,以及喺上菜時主動簡單解釋下,會提升一下服務既貼心度 (因為係我哋食緊途中陸續都有客人入嚟,每個人都有對餐牌或菜式方面嘅問題問師傅)食材方面,或者我哋揀個set係比較多嘢食而價錢又親民嘅,但估計有部分食材係晏晝時食唔晒循環到晚巿,唔會話真係感覺好fresh好新鮮嗰種,但絕對唔會係未咬落去會有臭味唔食得,可以放心食用當中升級咗餐廳既招牌彩羽手卷,顏色好靚,材料方面多,口感豐富,但未去到覺得好有層次或者令你有好驚艷嗰種感覺(個人覺得係似叫左個丼飯,"筆"晒咁多樣刺身
綜合評分( 5⭐️最高)
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道 ⭐️⭐️⭐️
服務 ⭐️⭐️
價錢 ⭐️⭐️⭐️⭐️
性價比⭐️⭐️⭐️⭐️
首先一入到餐廳,感覺係舒服企理嘅
坐低後,枱面已經擺低左三張餐牌俾你,總共有6個唔同既set
當中升級咗餐廳既招牌彩羽手卷,顏色好靚,材料方面多,口感豐富,但未去到覺得好有層次或者令你有好驚艷嗰種感覺(個人覺得係似叫左個丼飯,"筆"晒咁多樣刺身連一大羹飯一啖擺入口嗰種感覺😂)
去到食完個甜品見到師傅拎咗盤白子出嚟處理,二話不說即刻叫師傅來一客,可能係由於即刻出嚟嘅關係,感覺係非常新鮮,值得一讚的!
個人覺得呢間餐廳性價比係絕對可以既! 5xx蚊算係咁啦,當諗住食我媽家姐又唔想消費太高時會係一個唔錯嘅選擇👍🏻
#本人只忠於自己對餐廳及食物本身的評價,並不寫任何只為寫「好」而寫的食評及宣傳🙂
#香港 #探店 #真實評價 #湯渣男
白子