中环揾食,又俾我发现咗间chill极又靓到极嘅高级日本餐厅,一入门口已经被门口巨型的艺术装置吸引,好有艺术气息! 整间餐厅布满绿宝石装饰,配上昏暗灯光,衬托出时尚特式!户外区更设有DJ打碟,同成班朋友坐起沙发举杯畅饮~ 爽😊⭐️Charcoal🔥Grilled Eel店员喺我哋面前用竹炭去烟熏鳗鱼表面,鳗鱼外皮入口脆卜卜。而极大块鳗鱼都肉嫩弹牙!冇骨嘅感觉,大增口感。必点之选!⭐️A4 Wagyu Cutlet Charcoal竹炭三文治多士,配上经过炸过嘅A4厚切和牛,和牛啖啖肉,油脂满泻,入口即溶。朋友非常钟意❤️🥢Akagai呢个头盘系用赤贝肉加入微辣酱汁腌制过,中间包住爽脆既芦笋,入口鲜甜又清新🥢Shredded Celtuce Salad另一款就拣咗个三文鱼子加莴笋丝沙律,莴笋好似面条咁幼长,好特别清爽口感🥢Caramelised Pumpkin南瓜煮到够软,外面用小小肉桂和大量焦糖包住再炸脆,入口香脆甜丝丝,有惊喜🍰抹茶芝士蛋糕再拣埋个甜品。芝士同抹茶味都香浓,味道好夹🥂最后拣咗两杯酒到户外地方倾咗成晚~ 好开心😁

⭐️Charcoal🔥Grilled Eel

⭐️A4 Wagyu Cutlet Charcoal

🥢Akagai

🥢Shredded Celtuce Salad

🥢Caramelised Pumpkin

🍰抹茶芝士蛋糕
再拣埋个甜品。芝士同抹茶味都香浓,味道好夹

🥂最后拣咗两杯酒到户外地方倾咗成晚~ 好开心😁
Charcoal Grilled Eel