2023-08-13 1154 浏览
《City人必食品香楼👍🏻》-品香楼 - 读得city嘅冇可能唔识‼️ 大份夹抵食👍🏻🥰我哋都食过几次🤚🏻所以今次就当回顾,介绍俾冇食过嘅人🫶🏻就入嚟嘅freshman bb可以做定功课先📚-🔹火焰蜜椒牛柳粒🔥🐮 $118 (必点‼️)依个唔讲得笑,我俾满分💯牛柳系入口即溶,我呀婆都食到😂👵🏻完全冇用过力咬,佢啲薯仔仲要系脆边🥔唔会令人净系focus喺牛到话明火焰就当然有火啦🔥正正因为佢点住火reheat,食到尾啲牛都系热嘅👍🏻👍🏻🔹啫啫通菜煲🥬 $88上菜个阵会另外俾一个镬仔你🍲喺厨房炒完,会再喺你面前落镬我初头以为都系gimmick嘢😂 但原来佢本身都好够啫啫味 (即系落镬啲炸炒声😂)镬气好够👍🏻✨送饭一流不过食完身上面会有味😂如果怕嘅就唔好嗌啦🔹风沙鸡🐔 (一只) $268炸外脆内嫩👍🏻加埋面头嘅蒜粒更加惹味🧄不过觉得有啲偏咸🤏🏻🔹港式脆煎蚝饼🦪 $88炸得几松脆✅蚝仔唔腥👍🏻但因为落得太多油,所以先咁脆,同埋size嚟讲有啲细🤏🏻不过都已经系数一数二好食😋🔹菠萝咕噜肉🍍 $98今次有啲唔掂👎🏻啲肉偏韧,外皮炸得唔够爽脆 一咬落去太实,做唔到外脆内软😾🔹七味椒盐豆腐✨ $8
《City人必食品香楼👍🏻》
品香楼 - 读得city嘅冇可能唔识‼️
就入嚟嘅freshman bb可以做定功课先📚
🔹火焰蜜椒牛柳粒🔥🐮 $118 (必点‼️)
依个唔讲得笑,我俾满分💯
牛柳系入口即溶,我呀婆都食到😂👵🏻
完全冇用过力咬,佢啲薯仔仲要系脆边🥔
唔会令人净系focus喺牛到
话明火焰就当然有火啦🔥
正正因为佢点住火reheat,食到尾啲牛都系热嘅👍🏻👍🏻
火焰蜜椒牛柳粒

🔹啫啫通菜煲🥬 $88
上菜个阵会另外俾一个镬仔你🍲
喺厨房炒完,会再喺你面前落镬
我初头以为都系gimmick嘢😂

🔹港式脆煎蚝饼🦪 $88
炸得几松脆✅蚝仔唔腥👍🏻
港式脆煎蚝饼

🔹菠萝咕噜肉🍍 $98
今次有啲唔掂👎🏻啲肉偏韧,外皮炸得唔够爽脆
一咬落去太实,做唔到外脆内软😾
菠萝咕噜肉

🔹七味椒盐豆腐✨ $88
依个就正正常常,系普遍大排档食到嘅口味
炸得几脆,豆腐入面又好嫩滑👍🏻
七味椒盐豆腐

🔹清蒸桂花鱼🐟 $113
亦都系普通大排档水准,不过不失🙊
值得一赞嘅系条鱼蒸得几嫩滑✨
清蒸桂花鱼