2021-12-06 17 浏览
🎏️️ 佐敦小店 — 漁正居酒屋✨🇯🇵#90cp佐敦篇 #90cp日本篇➖➖➖➖➖疫情繼續喺度但又太掛住我家鄉嘅關係 唯有揾吓香港有咩地方可以俾我回味吓日本啦😭 之前已經試過嘅日本居酒屋🏮😆 當然要翻兜!美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🥗前菜小食:🔸 日本柚子汁蕃茄 $48今次叫咗呢個蕃茄 味道算係唔錯 酸酸地 作為開胃小食一流!🔸 雞泡魚乾 $58口感比較乾身 而且有少少韌 不過咁樣反而幾有咬口 可能因為本身鍾意食啦😂🍣刺身✨ 深海池魚刺身 $168/份 (重點推介👍🏻)呢個依然係重點推介🥰 佢嘅梅汁加蘿蔔蓉係一大驚喜 味道酸酸甜甜 都幾開胃😆 而且同刺身非常夾 食落都好清新 絕對值得一試😍 而且佢嘅價錢都唔算貴 168 已經有一盤!! 正🤤✨ 北寄貝 $280/份食落去都好新鮮 口感偏爽 而且都好大舊😲 不過又未至於值咁貴囉 性價比冇上次嘅刺身咁抵食🙈🍢串燒🔸 雞翼串 $25/串串燒來講最出色一定係呢個!! 佢嘅表皮都有唔少椒鹽 鹹鹹地 而且啱啱上菜嘅

🎏️️ 佐敦小店 — 漁正居酒屋✨🇯🇵
#90cp佐敦篇 #90cp日本篇
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

🥗前菜小食:
🔸 日本柚子汁蕃茄 $48
今次叫咗呢個蕃茄 味道算係唔錯 酸酸地 作為開胃小食一流!

🔸 雞泡魚乾 $58

🍣刺身
✨ 深海池魚刺身 $168/份 (重點推介👍🏻)

✨ 北寄貝 $280/份

🍢串燒
🔸 雞翼串 $25/串
串燒來講最出色一定係呢個!! 佢嘅表皮都有唔少椒鹽 鹹鹹地 而且啱啱上菜嘅時候非常熱 表皮都有啲脆🙌🏻 正!!

🔸 雞腎串 $25/串
味道相對比較普通 係居酒屋必叫嘅其中一個嘢食 但應該有更好嘅選擇😂

🥘 熟食
✨ 清酒煮蜆 $78
完全冇腥味 而且都好暖胃 不過就冇上次咁大兜🤣 但係味道依然係唔錯

✅ 總括嚟講水準其實係有少許跌咗 不過可能因為今次冇叫壽司 所以嘢食整體冇上次咁有驚喜🙈

➖➖➖➖➖
📍 漁正居酒屋 (佐敦)
佐敦庇利金街42號金陵大廈地舖