睇餐牌都知主打雪花冰,一口气点了三个冰share...西瓜雪花冰 $30 - 一上台,大家不约而同问:"究竟呢个系乜冰??"; 似粉红又似橙色的雪花冰好难想像原来系西瓜味. 举手问,侍应话系因为沟色素而成,但既然沟色素,点解会沟到个唔汤唔水的颜色?? 味道有好假的西瓜味,而且除了几粒哈密瓜和色彩缤纷的粒粒之外就乜都无,唔似得其他地方有小丸子或椰果等等可以有其他配料咬下.日本南瓜雪花冰 $33 - 虽然贵三蚊,但我依然拣这个全因menu上有个'赞'字. 食落一点南瓜味都无,得个甜字.香芋雪花冰 $30 - 食落又系得甜甜甜味, 零芋头味,但仲衰过南瓜冰,因为上面洒了一层咖啡味糖浆,所以反而食到好强烈的咖啡味.最令人费解系三碟冰的配料都系一模一样; 其他如糖百府或金满堂唔同味道会有唔同配搭,糖仁街明显地一d心思都无.不过算啦,个雪花冰本身都唔好食,有几多几好配料都无用.
睇餐牌都知主打雪花冰,一口气点了三个冰share...
不过算啦,个雪花冰本身都唔好食,有几多几好配料都无用.
$31 (宵夜)