2018-10-21 29 浏览
💁🏻‍♀️Kailash Parbat🍴-素菜就食得多,印度素菜就真係未食過!今次同朋友揀左間尖沙咀嘅印度素菜餐廳,感覺非常新鮮🤩-一入到去就聽到啲印度歌,好似置身於bollywood電影場景咁~啲員工都非常友善,有中文menu提供,見我地點菜雞同鴨講又會同我地解釋🤣-Pani Puri 印度特色薄荷水配炸圓脆餅 ($78)個feel似係印度菜嘅頭盤,侍應好熱心咁教我地將啲薄荷水倒落個圓餅到食。🙊薄荷水加埋脆餅再加埋入面啲餡食,口感幾豐富同清新😇-Pav Bahji薯仔咖哩配牛油餐包($78)呢個咖哩都幾濃味,另外加埋檸檬汁同洋蔥會易入口啲,點牛油包食可以食多幾個🤣但啲薯蓉夠足料-Paneer Tikka Lababdar($85)咁多款菜式最中意呢個!咖哩唔算太辣,但都惹味,加埋啲芝士,可以吊吓味!(本人覺得食落好似豆腐🤣)建議大家要加配薄餅,唔好浪費左啲咖哩😍-Patiyala 印度奶昔($45)足料,飲落去好似飲緊楊枝甘露加啲香草🙈但都幾特別👍🏻/呢間餐廳勝在有印度特色,啲員工嘅服務絕對加分!見到老闆同其他食客都有講有笑,so nice!
💁🏻‍♀️Kailash Parbat🍴

Pani Puri 印度特色薄荷水配炸圓脆餅 ($78)
薄荷水加埋脆餅再加埋入面啲餡食,口感幾豐富同清新😇

Pav Bahji薯仔咖哩配牛油餐包($78)

Paneer Tikka Lababdar($85)
建議大家要加配薄餅,唔好浪費左啲咖哩😍

Patiyala 印度奶昔($45)
足料,飲落去好似飲緊楊枝甘露加啲香草🙈但都幾特別👍🏻