2025-06-25 1031 浏览
拉麵OK,份量足夠,但係聽到店員講嘅嘢真係令人感覺好差,我坐喺入面食咗半個鐘,佢地就講足半個鐘,不能想像佢哋有機會全日都在品評女性。我坐喺吧枱,吧枱前就係製作拉麵嘅地方。在內有一個店員係負責擺盤,係咁同出面負責樓面嘅男店員品評女性。擺盤店員見到有一位着住吊帶熱褲女性排隊,佢即刻同出面負責分配座位嘅店員講:「吧枱,你識做啦」。那位店員回應:「冇問題,做俾你」 最後我唔知因為咩原因個女仔係冇坐到吧枱嘅,然後擺盤店員就開玩笑咁講:「你點做嘢㗎?」之後又有問其他店員某枱號嗰個女仔近睇點樣? 嗰位店員答完佢之後,擺盤店員又話:「你真係hehe嚟」 之後又再講某一位女店員最近點樣,又指「店裏面有個花瓶都好嘅」等等,仲有更多。佢哋所有嘅對話都係圍繞女性,品評女性。其實咁清楚喺客人面前評論客人講到咁大聲,佢哋完全係冇理過客人嘅感受,我作為食客,聽到晒佢哋嘅對話,我係覺得十分困擾,亦覺得說話好難聽,難保佢喺客人走咗之後都會評論剛剛坐喺佢面前嘅客人。穿着性感嘅女性/任何女性,我都不建議你在此餐廳進食,除非你好喜歡被人評論,大聲講大聲笑