2020-09-20 684 浏览
夜晚行過呢個平民商場,觀乎食肆有幾間,包括老麥,大家樂,茶餐廳,最多人食就係呢間,一於入去。西蘭花炒蝦仁個白飯好大碗,點都夠飽。除左主菜,個餐係有一碟菜同埋送埋茶。碟菜係椰菜同埋有d粟米粒。應該落左鹽就咁煮熟,鹹鹹地,普普通通,但比較硬身。勝在有菜食,出街真係多數肉多。檸檬茶普普通通,略甜,又唔會過甜,大眾化。都比五片檸檬你,雖然檸味就唔多出。到主菜喇。就係西蘭花同埋蝦仁。西蘭花都係略偏硬。蝦仁就其實係急凍蝦碌,不過都算好食,好大隻,爽口彈牙,質感幾滿意。比左都有五大隻!唔會有雪味。調味就鹹鹹地,易入口。總括講,整體菜式其實唔算有咩特別,但我鍾意佢調味唔會太濃,有d菜食。同埋$62一d都唔貴,大碟食到飽,有良心。

西蘭花炒蝦仁

個白飯好大碗,點都夠飽。
除左主菜,個餐係有一碟菜同埋送埋茶。

2020-09-18