‼️太子新開燒鳥専門店‼️師傅係你面前現烤串燒🤩 食材絕大部份產自日本🇯🇵仲有多式清酒/威士忌/cocktail 選擇🍶🥃🔸前菜-梅子汁牛腩牛腩煮得好腍好入味配上微酸甜嘅梅子汁真係好開胃🤩🔸酒盜芝士呢度嘅酒盜醬冇日本嗰種咁濃味,適合冇咁重口味,但又想食酒盜芝士嘅人士🤭 作為佐酒小食真係一流🔸廚師精選|串燒10串 雞頸肉|雞心|雞翅|雞蠔肉|雞皮|北海道紫蘇豚肉卷|牛橫膈膜野菜|鰻魚|白果作為燒雞專門店,特別推薦佢哋既雞肉串!!肉質鮮嫩多汁,而且師傅控制火喉剛好🥰 絕對唔會唔熟或過熟 好多雞嘅部位都有得揀不過Omakase最正就係唔使諗食咩串燒🤣 其中特別欣賞嘅有雞蠔肉😱 出邊真係好少機會食到 (其實大餐牌都冇 真係要點omakase先有雞蠔肉食🤭)雞肉真係非常之嫩滑多汁而且雞皮超脆🤩紫蘇豚肉卷同鰻魚都非常欣賞👍 完全保留咗食材嘅肉汁原味道🔸雞肉套餐|串燒8串 雞胸肉|雞翅|雞尾|雞腎|免治雞肉棒|青椒|蘆筍|秋葵朋友就點咗另一個雞肉套餐,主打雞肉嘅串燒就冇其他肉類。我哋撈埋一齊食,所以食到多啲唔同種類嘅串燒🙈其中高度推薦免治雞肉棒‼️好鍾意入邊粒粒雞軟骨嘅爽口口感 而且汁燒都非常之入味🔸主菜
‼️太子新開燒鳥専門店‼️

紫蘇豚肉卷同鰻魚都非常欣賞👍 完全保留咗食材嘅肉汁原味道

🔸雞肉套餐|串燒8串
雞胸肉|雞翅|雞尾|雞腎|免治雞肉棒|青椒|蘆筍|秋葵

🔸主菜-炒麵|雞肉素麵
大推呢個主菜炒麵‼️‼️見大餐牌都係冇呢個選擇 所以應該都係要叫set先至有得叫炒麵🙈 口味係大阪燒嘅風味,但係炒得好香同埋麵條好有彈牙口感🤓
雞肉素麵湯底非常清🤭 飲得出係用鮮雞熬製 素面吸晒雞湯嘅精華,真係好正🥳

🔸甜品-柚子雪葩|燒菠蘿
兩個set各自都包一個甜品。個人嚟講覺得兩款甜品都好出色😆 燒菠蘿非常之甜,而且面頭有少少焦糖嘅感覺
而而柚子雪葩好似食緊柚子蜜咁😝 好有柚子香,但又唔會非常之甜 而且仲有柚子果肉喺入面🤭

💰Omakase set / chicken skewer set: $420/$330