2024-04-07 64 浏览
朋友生日🎂緊係想搵一間性價比超高既餐廳啦🤣,依間平得黎又有啲質素保證👍🏽依家消費滿$1500,即送新鮮龍蝦🦞一隻,真係超抵食㊙️.🥗前菜水雲秋葵:酸酸地,相當開胃🤤底層仲放上秋葵沙律:雜菜沙律頂層放上蘆薈,增加口感☺️.🦞龍蝦贈送新鮮龍蝦!師傅一啲都唔浪費😌蝦殼會用黎煮麵豉湯🥣啲肉起左出黎,煎到焦香♨️ 蝦頭蝦膏整成醬汁,食落去鹹香味超夠,蝦肉爽口彈牙🥰.北海道帆立貝配菠菜忌廉汁大大粒既帆立貝,食落鮮甜帶有少少焦香味配上菠菜忌廉汁,依個配搭有啲新奇😂 菠菜忌廉汁好creamy .銀鱈魚配雜菌汁 師傅將銀鱈魚🐟煎到半熟先,然後將魚肉同魚皮分開煎♨️魚肉煎到外脆內軟,煎魚皮就好考功夫🤣要將魚皮煎到乾身又脆口,一啲都唔易架🥹.南非鮑魚配乾瑤柱松葉蟹汁新鮮既南非鮑魚係我面前到煮熟😍師傅煮到岩岩好,放入口到爽口彈牙😋但略嫌芡汁偏鹹.鵝肝配意大利黑醋主角同配角都一樣咁吸引🤩鵝肝煎到焦香配上焦糖蘋果一齊食,可以解解油膩感,同時亦令到口感變得豐富👍🏽旁邊用咗時令生果🍊去做伴碟, 食完主菜食埋生果可以解解膩😌.牛舌心,鹿兒島和牛一碟放晒兩款唔同部位既牛,完全滿足左我☺️牛舌心好爽口,質素相當高🆙師傅會問我地想食幾

🥗前菜
水雲秋葵:
酸酸地,相當開胃🤤底層仲放上秋葵
沙律:
雜菜沙律頂層放上蘆薈,增加口感☺️

🦞龍蝦

北海道帆立貝配菠菜忌廉汁

銀鱈魚配雜菌汁

南非鮑魚配乾瑤柱松葉蟹汁

鵝肝配意大利黑醋

牛舌心,鹿兒島和牛
一碟放晒兩款唔同部位既牛,完全滿足左我☺️牛舌心好爽口,質素相當高🆙師傅會問我地想食幾多成熟☺️五成就岩岩好,和牛呈現粉紅色,油脂分布好平均,可配上Wasabi或者蒜片一齊食

🍚炒飯
粒粒分明,用上唔用既配料去炒例如牛肉粒/紅蘿蔔🥕粒,相當昅晴

麵豉湯
用上一開始食既龍蝦去煮成湯,鮮甜味十足,仲帶上龍蝦肉🦞

焦糖多士配伯爵茶布甸